Case în stil rusesc: caracteristici ale arhitecturii și designului

Conţinut
  1. Ce este?
  2. Trăsături specifice
  3. Avantaje și dezavantaje
  4. Materiale pentru constructii si decorare
  5. Sfaturi importante de design
  6. Exemple de proiecte finalizate

Casele în stil rusesc încă inspiră mulți designeri contemporani. Dacă vă place stilul național și motivele fabuloase rusești, atunci puteți încerca să construiți o cabană sau o casă mică în stil rustic. Veți învăța cum să faceți acest lucru sau cum să transformați o casă deja terminată în acest articol.

Ce este?

Lumea modernă își lasă amprenta chiar și pe tendințele autentice din lumea designului. Acum, stilul rustic combină motive tradiționale și modalități moderne de a îmbunătăți viața într-o casă atât de confortabilă.

O casă în stil rusesc este de obicei făcută din lemn. Cel mai adesea acestea sunt structuri solide din lemn. Atat exterior cat si interior sunt decorate cu tot felul de optiuni de pictura. Obloane sculptate sau acoperișuri nu sunt neobișnuite.

În interiorul casei în stil rusesc, ar trebui să existe mobilier adecvat - comode luxoase, dulapuri sculptate, scaune și mese din lemn natural și așa mai departe. De asemenea, în astfel de încăperi există piese metalice forjate.

Trăsături specifice

Una dintre principalele caracteristici ale vechiului stil rusesc este utilizarea pe scară largă a lemnului natural. În case de lemn au trăit strămoșii noștri mult timp. Deci de ce să nu continuăm această tradiție pe noi? Lemnul este un material de foarte buna calitate si placut la atingere. Chiar și după procesare, copacul rămâne prietenos cu mediul, ceea ce înseamnă că te vei simți grozav într-o astfel de casă.

Cabanele rustice sunt adesea completate de o sobă. Puteți construi o sobă adevărată sau puteți folosi una decorativă. A doua opțiune este ideală dacă nu construiești o casă de la zero, ci doar faci reparații în ea.

Aragazul poate fi lăsat neterminat sau poate fi vopsit în alb și decorat cu gresie în jurul perimetrului. Totul depinde doar de imaginația ta.

O altă caracteristică interesantă este podelele din lemn de calitate. Ar trebui să arate ca lemnul natural netratat. Acum poți găsi chiar și parchet sau laminat cu această textură. Puteți pune covoare frumoase colorate deasupra acestor podele.

De asemenea, nu trebuie să uităm că Rusia este o țară ortodoxă. Aceasta înseamnă că într-o colibă ​​rusă stilizată ar trebui să existe un loc pentru simboluri religioase - lumânări, lămpi mici sau imagini care stau în colț.

Interiorul în stil rusesc modern este ceva unic și complet format. Prin urmare, dacă decideți să proiectați o casă de țară în acest stil, atunci trebuie să vă gândiți la toate până la cel mai mic detaliu. Acest lucru se aplică nu numai finisajelor și materialelor de bază, ci și elementelor decorative mici.

Avantaje și dezavantaje

Unul dintre principalele avantaje ale stilului modern rusesc este că pentru decorarea acestuia sunt folosite în principal materiale naturale. Finisajele din lemn și piatră se combină armonios în interior pentru a crea un interior confortabil și cald.

În al doilea rând, casele de acest tip evocă un sentiment de nostalgie plăcută și nu permit să uităm de rădăcini. Baza pietruită și decorarea frumoasă a tuturor detaliilor folosind tehnici antice de pictură vă vor transforma cabana într-un mic muzeu, care amintește de trecut și tradiții.

De asemenea, nu se poate nega că interioarele în adevăratul stil rusesc sunt foarte frumoase.Puteți folosi o mulțime de detalii colorate, sfeșnice forjate, coastere și alte obiecte drăguțe. Cu cât sunt mai multe dintre aceste lucruri mici simple, cu atât camera arată mai confortabilă.

Dintre deficiențe, se remarcă doar costul destul de ridicat al materialelor utilizate în construcție și faptul că nu tuturor le place stilul rustic.

Materiale pentru constructii si decorare

După cum am menționat deja, principalul material folosit pentru construirea caselor rustice de țară este lemnul natural.

Prima impresie o face decorul exterior al casei. O cabană din lemn de calitate arată cel mai bine. Dar dacă nu doriți să construiți o cabană din bușteni naturali, atunci puteți crea o clădire excelentă din cărămidă. O casă din cărămidă se dovedește a fi mai durabilă și mai potrivită pentru iarna aspră rusească.

O astfel de casă poate fi completată cu finisaje din piatră de înaltă calitate și uși și ferestre frumoase decorate cu sculpturi. O casă din lemn este cel mai bine decorată cu picturi colorate.

Decorarea interioară joacă, de asemenea, un rol important. O casă rustică poate fi decorată din interior cu mobilier simplu sau mese luxoase de designer. Pictura decorativă de scânduri, vase și alte elemente decorative va completa interiorul simplu al unei case de țară.

Sfaturi importante de design

Există multe ramuri ale stilului tradițional rusesc. De fapt, fiecare provincie avea propriile sale particularități, caracteristice doar acestei zone.

Deci, de exemplu, stilul Gzhel se caracterizează printr-o combinație de alb pur cu nuanțe de albastru. Poate fi albastru bogat sau nuanțe delicate de albastru, care vor adăuga lejeritate interiorului.

Fanilor vechilor basme rusești le va plăcea cu siguranță stilul vechi de imprimeuri populare. Casa, decorată în acest stil, seamănă cu o colibă ​​veche, care pare să fi coborât din paginile unei cărți cu basme rusești.

Dacă doriți să vă mulțumiți cu pictură sau sculptură rafinată, atunci vă va plăcea Khokhloma. Acest decor arată foarte luminos și este în armonie cu baza de lemn a casei. Pictura Khokhloma împodobește adesea textile rustice - eșarfe, covoare, prosoape sau pături. Cel mai adesea, țesăturile simple precum inul sau pânza de pânză sunt folosite ca astfel de accente de culoare strălucitoare.

Pentru decorarea interioară, puteți ridica, de asemenea, plăci și pături drăguțe în stil pseudo-rus. Astfel de pânze colorate, constând din mici pete colorate, vor adăuga o stare de spirit potrivită camerei. Anterior, astfel de pilote petice erau folosite în casele oamenilor bogați, dar acum aproape toată lumea își poate decora casa cu un astfel de produs textil.

În cele din urmă, merită remarcat un astfel de stil precum rococo rusesc. Acesta este un stil luxos care a fost folosit anterior pentru a decora palate sau moșii. Dacă doriți să decorați o casă în stilul pseudo-rusului rococo, atunci țesătură de tapiserie de înaltă calitate, accesorii aurite, farfurii pictate și alte detalii drăguțe, dar adesea costisitoare, vă vor veni în ajutor. De regulă, astfel de articole de decor sunt realizate la comandă.

Exemple de proiecte finalizate

Există multe schițe interesante care inspiră designerii să creeze proiecte pentru clădiri cu un etaj și mai multe etaje. Să aruncăm o privire la două exemple de design al unei cabane moderne.

Izba

De obicei, străinilor le place interiorul luxos al cabanei rusești. Totul aici este în mod deliberat rusesc, spectaculos. De aceea, acest stil îi atrage pe cei care nu sunt familiarizați cu tradițiile rusești. Pentru a crea un astfel de interior, nu trebuie să schimbați radical nimic - este suficient să folosiți textile, elemente decorative și alte mici detalii.

Dacă construiți o casă de la zero, atunci este recomandabil să folosiți lemn natural pentru decorarea pereților și tavanelor și pentru decorarea ferestrelor și ușilor. Desigur, ferestrele din plastic par multora a fi mai practice, dar nu se potrivesc atât de organic în vechiul interior rusesc pe care încercați să îl recreați.

Mulți cred că acest stil nu poate fi realizat fără instalarea unei sobe antice de lux. Daca il pui in casa ta vei obtine multe beneficii. În primul rând, poate servi ca sursă alternativă de căldură. Acest lucru vă va economisi mulți bani pe utilități. În plus, se va putea găti pe aragaz. Și de îndată ce gustați din mâncarea gătită pe ea, veți constata că are un gust mult mai bun decât orice ați încercat înainte.

De asemenea, nu se poate să nu remarcă faptul că cu o sobă rusească adevărată, casa devine mult mai confortabilă. Și zilele de iarnă vor deveni pur și simplu fabuloase la sunetul trosnetului buștenilor din ele.

În cele din urmă, merită menționat despre decorul folosit în designul casei. Aici vi se vor potrivi tot felul de cutii, cufere, butoaie din lemn si alte mici detalii. Numărul de piese din plastic și metal trebuie redus la minimum. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci merită să decorați tehnica și tot ceea ce iese din conceptul general.

Terem

O altă ramură a stilului rus sau pseudo-rus poartă frumosul nume „Terem rus”. Este foarte colorat și într-o oarecare măsură chiar fabulos. Dacă salutați o abundență de modele, culori vibrante și decor bogat, atunci veți iubi cu siguranță acest stil.

De asemenea, se caracterizează prin utilizarea tapetului din material textil și a tapițeriei potrivite stilului. Covoarele colorate se pot distinge și de textile. Mobilierul este folosit nu numai cu lemn, deoarece lemnul simplu netratat pare prea dur. Există canapele tapițate cu piele sau mobilier cu tapițerie frumoasă din velur.

Candelabrele de cristal de lux merită evidențiate din lămpi. Ei sunt cei care se potrivesc cel mai bine în turnul rusesc. Dacă sunteți în căutarea unor corpuri de iluminat cu bază metalică, acestea pot fi decorate în aur sau bronz. De asemenea, arată foarte sofisticat.

Stilul rustic modern arată interesant și neobișnuit. Puteți încerca cu adevărat să vă transformați casa într-un adevărat turn rusesc sau pur și simplu să folosiți o inspirație de bază pentru a decora o căsuță simplă în stil rusesc.

Pentru caracteristicile stilului rusesc în interior, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila