Subtilitățile proiectării caselor cu cadru

Conţinut
 1. Particularități
 2. Exemple frumoase
 3. Sfat

În prezent, există multe programe de calculator pentru autoproiectarea caselor cu cadru. Există birouri de proiectare și specialiști în proiectare care vor pregăti toată documentația de proiectare pentru structura cadrului la cererea dumneavoastră. Dar, în orice caz, înainte de a începe procesul de proiectare, trebuie să răspunzi la o serie de întrebări despre viitoarea ta casă. Confortul tău și confortul rudelor tale, care vor locui în ea mulți ani, depind de el.

Particularități

Întregul proces de proiectare poate fi împărțit în trei etape: lucrări de pre-proiectare (întocmirea specificațiilor tehnice), procesul de proiectare în sine și aprobarea proiectului. Să luăm în considerare fiecare etapă în detaliu și să înțelegem caracteristicile fiecăreia dintre ele.

Lucrări de pre-proiectare (termeni de referință)

Mai întâi trebuie să începeți să colectați informații generale și să stabiliți detaliile viitorului proiect al unei case cu cadru.

Este necesar să se convină cu toți viitorii chiriași ai casei despre cerințele și dorințele pentru viitoarea structură (numărul de etaje, numărul și scopul camerelor, locația camerelor, împărțirea spațiului în zone, numărul de ferestre, prezența unui balcon, terase, verandă etc.) De obicei, zona de imobilul se considera pe baza numarului de rezidenti permanenti - 30 de metri patrati de persoana + 20 de metri patrati pentru zonele utilitare (culoare, holuri, scari) + baie 5-10 metri patrati + camera cazanelor (la cererea serviciilor de gaze) 5 -6 metri patrati.

Vizitați terenul pe care va fi amplasată structura. Explorați topografia acesteia și studiați geologia. Este necesar să aflați despre prezența rezervoarelor, râpelor, pădurilor din jur. Aflați pe unde trec principalele comunicații (gaz, apă, curent), dacă există căi de acces, ce calitate sunt. Vedeți unde și cum sunt situate clădirile în jur. Dacă parcelele nu sunt încă toate construite, întrebați vecinii ce fel de case urmează să construiască, care va fi locația lor. Toate acestea vă vor permite să planificați corect furnizarea de comunicații către viitoarea casă, să aranjați mai confortabil ferestrele și ușile, căile de acces.

Atunci când proiectați o casă cu cadru, este important să luați în considerare unde vor fi direcționate ferestrele diferitelor încăperi. De exemplu, este mai bine să direcționați ferestrele dormitorului spre est, deoarece la apus, soarele nu va interfera cu adormirea.

Pentru a evita amenzile și demolarea viitoarei structuri în legătură cu încălcări, trebuie să vă familiarizați cu setul de reguli, care reglementează cerințele pentru construcție (distanța dintre gard și clădire, distanța dintre clădirile adiacente etc.). În funcție de caracterul sezonier al utilizării viitoarei clădiri, trebuie să decideți ce va fi: pentru reședința de vară sau pe tot parcursul anului. Acest lucru este important atunci când se calculează lucrările asupra izolației casei în sine, proiectarea încălzirii. Dacă va avea două sau mai multe etaje, este posibil ca încălzirea să fie necesară doar pentru primul etaj, iar al doilea să fie folosit doar în sezonul cald.

Construcția unei case cu un etaj, dar cu suprafață mare va costa cu aproximativ 25% mai mult decât cea care va avea două etaje din aceeași suprafață, deoarece o casă cu un etaj necesită o suprafață mai mare de subsol și acoperiș, iar lungimea de comunicațiile cresc și ele.

Este necesar să decideți imediat dacă va exista o verandă sau o terasă adiacentă clădirii, să determinați tipul de fundație și dacă va exista un subsol. Construcția unei case cu subsol necesită studii suplimentare ale locului pentru aderarea apelor subterane.Potrivirea lor prea aproape poate exclude absolut posibilitatea de a construi o casă cu subsol. Și fără un subsol, puteți construi o clădire folosind o fundație cu șuruburi, care în unele cazuri va reduce costul construcției. Costurile echipamentelor de la subsol reprezintă aproximativ 30% din costul de construcție al întregii clădiri.

Decideți ce material ar trebui să fie cadrul casei: lemn, metal, beton armat etc. Astăzi, pe piață există multe opțiuni pentru construcția de case din lemn, dar în unele regiuni este destul de scump, așa că este mai profitabil să construiești case, de exemplu, din blocuri de spumă.

Decideți tipul de cadru - acesta va fi normal sau dublu volumetric. Depinde de regiunea de construcție, temperaturile medii de iarnă și dacă casa este destinată locuinței permanente sau utilizării sezoniere. La final, trebuie să alegi cum va arăta viitoarea ta casă.

Toate aceste puncte sunt foarte importante pentru designul de calitate al clădirii. Deciziile clare și deliberate vă vor economisi bani și timp. Ca urmare a construcției, casa se va dovedi a fi caldă, confortabilă și durabilă.

Proiecta

După cum am menționat deja, există multe programe de calculator pentru proiectarea caselor, de exemplu, Google SketchUp, SweetHome. Dar acest proces poate fi efectuat și pe o foaie de școală obișnuită într-o cutie sau o foaie de hârtie milimetrică folosind un creion și o riglă la scara 1: 1000, adică 1 mm pe plan corespunde cu 1 m pe o parcelă/sol. . Fiecare etaj al viitoarei case (subsol, etaj etc.) este realizat pe o coală separată de hârtie.

Etapele creării proiectului.

 1. Desenăm limitele site-ului. Conform baremului, punem pe plan toate obiectele amplasamentului care vor ramane dupa constructia cladirii din cauza imposibilitatii sau refuzului de transfer (arbori, fantani, anexe etc.). Determinăm locația în funcție de punctele cardinale, amplasarea drumului de acces la viitoarea clădire.
 2. Desenăm conturul casei. Este necesar să ne amintim despre actele legale actuale, normele de urbanism SNiP în timpul construcției de locuințe.
 3. Dacă există un subsol în structura viitoare în interiorul conturului casei, desenăm o schiță a locației subsolurilor, ferestrelor de ventilație, ușilor, scărilor. Experții recomandă proiectarea a două ieșiri din subsol: una spre stradă, cealaltă către primul etaj al casei. Aceasta este, de asemenea, o cerință de siguranță.
 4. Trecem la proiectul etajului. Asezam in interiorul schitei o camera, o baie, o unitate sanitara, o bucatarie si alte incaperi utilitare. Dacă este planificată construcția celui de-al doilea etaj, este necesar să se deseneze deschiderea scării pe schiță. Baia și bucătăria sunt cel mai bine amplasate una lângă alta pentru a facilita comunicarea.
 5. Desenăm deschideri de uși cu indicarea obligatorie a locului în care se va deschide ușa (în interiorul camerei sau în exterior).
 6. Amenajăm deschiderile ferestrelor, indicând dimensiunile, ținând cont de dorințele de iluminare a încăperii.

Este recomandabil să evitați încăperile de trecere, deoarece acest lucru reduce confortul. De asemenea, nu trebuie să uitați că va fi necesar să aduceți mobilier într-o casă deja construită. Coridoarele înguste și șerpuite sau scările abrupte pot complica acest proces. În mod similar, desenăm planuri pentru toate etajele viitoarei case. Este mai rațional să plasați băile și unitățile sanitare unele sub altele pentru a evita cheltuielile inutile pentru reproducerea comunicațiilor, precum și problemele în timpul funcționării și reparațiilor într-o casă deja terminată.

  Atunci când proiectați o mansardă și un acoperiș, principiul principal este simplitatea. Toate tipurile de acoperișuri sparte în timp ce locuiești într-o clădire finisată îți vor aduce multe probleme (retenția zăpezii și, ca urmare, scurgeri de acoperiș etc.). Un acoperiș simplu, și nu îndoituri exotice, este o garanție de fiabilitate, liniște și confort pentru tine și familia ta.

  Când vă proiectați viitoarea casă, trebuie să vă amintiți că toate spațiile tehnice ar trebui să fie construite pe partea de nord a clădirii. Acest lucru va economisi semnificativ la încălzirea spațiului.De asemenea, se recomandă să lăsați un perete al clădirii complet fără ferestre sau să puneți ferestre înguste pentru iluminarea naturală a scărilor care leagă etajele - acest lucru va permite reglarea schimbului de căldură în incintă. Deseori se recomandă să faceți acest lucru în regiunile cu vânturi puternice iarna sau când construiți o casă în spații deschise (stepe, câmpuri etc.).

  Afirmație

  După ce ați convenit asupra proiectului casei cu toți chiriașii, este necesar să îl arătați specialiștilor. Clădirea în sine poate fi proiectată ținând cont de percepția estetică și de confort, dar planificarea și comunicarea adecvată pot fi realizate doar de un specialist calificat.

  Există documente de reglementare pentru proiecte, care conțin toate cerințele pentru stabilirea comunicațiilor în clădirile rezidențiale. Schemele pentru alimentarea si amplasarea sistemelor de alimentare cu apa, alimentare cu gaz, ventilatie, alimentare cu energie electrica si canalizare trebuie incluse si in documentatia proiectului.

  Problema ventilației ar trebui să i se acorde o atenție deosebită. Ventilația prost proiectată în perioadele de scădere a temperaturii duce la apariția mucegaiului și a mucegaiului, care afectează negativ sănătatea oamenilor care locuiesc în casă.

  După ce ai coordonat proiectul cu un specialist, îți vei asigura un sejur confortabil într-o casă deja construită. Și cel mai important, atunci când înregistrați un imobil în camera cadastrală, trebuie să furnizați un pachet de documente, care să includă proiectul casei. Dacă documentația proiectului nu respectă documentele de reglementare, va fi extrem de dificilă înregistrarea casei, poate fi chiar necesară reconstrucția sau schimbarea locației comunicațiilor, ceea ce va crea probleme inutile și costuri suplimentare.

  Mini-"cadrele" din lemn cu saună sau garaj pe cont propriu pot fi realizate în diferite dimensiuni:

  • 6x8 m;
  • 5x8 m;
  • 7x7 m;
  • 5x7 m;
  • 6x7 m;
  • 9x9 m;
  • 3x6 m;
  • 4x6 m;
  • 7x9 m;
  • 8x10 m;
  • 5x6 m;
  • 3 pe 9 m etc.

  Exemple frumoase

  O casă confortabilă cu două etaje, cu o verandă mică, este potrivită pentru o familie de trei. Proiectul are trei dormitoare, doua bai cu instalatii sanitare. Primul etaj nu are compartimente despărțitoare între living și zonele de bucătărie, ceea ce face spațiul mai larg și mai spațios.

  Casa spatioasa este potrivita pentru o familie de 2-3 persoane. Aspectul atractiv al casei nu dezamăgește cu amenajarea camerelor.

  Casă neobișnuită frumoasă. De la fațadă se pare că sunt trei dintre ele, dar aceasta este o casă spațioasă sub un acoperiș în două două versanți.

  O verandă cu geam semicircular și deschiderile mari ale ferestrelor de la primul etaj sunt punctul culminant al acestei case.

  Sfat

  Indiferent dacă tu însuți îți vei proiecta viitoarea casă sau contactați specialiști, trebuie să studiați toate deficiențele posibile în structura finită și erorile de proiectare. Acesta este un proces destul de laborios, care necesită timp pentru a colecta informații, a studia toate opțiunile și a conveni asupra opțiunii alese cu rudele.

  Alege un proiect de casa gata facut care ti se pare cel mai asemanator cu ideile tale despre viitoarea casa si care a fost deja construit. Este bine dacă această casă este în funcțiune de un an și oamenii locuiesc tot timpul în ea.

  Cereți proprietarului casei să vorbească despre avantajele și dezavantajele locuinței în ea. Este mulțumit de numărul de ferestre și uși, este confortabilă scara, este confortabil să locuiești într-un astfel de aspect și ce a trebuit refăcut în primul an de viață și ce greșeli de calcul a trebuit să suporte? Răspunsul la aceste întrebări îți va ușura munca.

  Nu te grăbi să faci un proiect și să-l construiești singur. În primul rând, examinați șantierul în diferite anotimpuri. Vezi cât durează apa să se scurgă după topirea zăpezii și după ploile abundente.

   Dacă există posibilitatea de a vedea această casă, asigurați-vă că o folosiți. Studiați cum este aranjat mobilierul, dacă este convenabil să vă mutați în interior, dacă veți fi spațios într-o astfel de casă, dacă înălțimea tavanului este suficientă, dacă scările sunt confortabile. Se întâmplă adesea ca ideea unei case confortabile pe hârtie să nu coincidă deloc cu ideile de viață în viață.

   Tehnologiile moderne de construcție permit construirea de clădiri pe tot parcursul anului. Nu trebuie să vă grăbiți și, după ce ați întocmit un proiect, treceți imediat la construcție. Este posibil să pierdeți un punct important care nu poate fi schimbat în viitor fără o intervenție radicală. La urma urmei, casa este construită cu așteptarea că va locui în ea cel puțin 30 de ani și este foarte important să fie confortabilă și fiabilă.

   Dacă totuși decideți să încredințați proiectarea unei case cu cadru specialiștilor, alegeți firma care o va construi conform desenului dvs. Acest lucru va economisi bani, deoarece costul proiectului este dedus din costul construirii casei la încheierea unui contract de construcție. De asemenea, pe parcursul tuturor etapelor de proiectare, vei cunoaște costul lucrărilor de construcție a companiei și în acest proces vei putea ajusta proiectul, ținând cont de capacitățile tale financiare.

   Veți afla mai multe despre proiectele de case cu cadru în următorul videoclip.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila