Proiecte de case cu mansarda de pana la 100 m2

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materiale (editare)
 3. Proiecte
 4. Exemple frumoase

Mulți oameni construiesc poduri în case de țară. Astfel de spații se potrivesc perfect în aproape orice casă, mărindu-i suprafața utilă. Astăzi există un număr mare de proiecte de design pentru amenajarea camerelor mansardelor. Acest articol vă va spune cum puteți amenaja o casă privată cu o mansardă de până la 100 m2.

Particularități

În prezent, cele mai populare sunt casele cu un etaj făcute din cărămidă sau cherestea. De regulă, astfel de clădiri au dimensiuni mici (până la 100 mp). Prin urmare, experții sugerează adesea că proprietarii unor astfel de clădiri construiesc mansarde care măresc spațiul de locuit.

În primul rând, la amenajarea zonei mansardei, este important să acordați atenție procesului de încălzire, deoarece astfel de spații sunt mai influențate de mediul extern decât altele.

Una dintre cele mai bune opțiuni pentru izolarea acoperișului este vata de sticlă.

Acest material are o serie de calități pozitive importante:

 • cost scăzut;
 • prietenos cu mediul;
 • rezistență ridicată la ardere;
 • capacitatea de a reține căldura.

Cu toate acestea, vata de sticlă are și câteva dezavantaje:

 • prezența fragmentelor de fibre de sticlă;
 • dificultate în utilizare (când se lucrează la izolație);
 • necesitatea instalării unui sistem puternic de ventilație.

Un alt material potrivit pentru izolarea unui pod este vata minerală. Potrivit multor constructori profesioniști, este una dintre cele mai bune opțiuni. Acest tip de produs este format din piese masive presate din fibre.

Vata minerala are multe beneficii:

 • uşura;
 • ușurință de instalare;
 • izolare fonică excelentă;
 • Securitate;
 • durabilitate;
 • impermeabilitate;
 • rezistent la foc.

Constructorii includ aspectele negative:

 • eliberarea vaporilor unor rășini nocive;
 • pierderea calităților pozitive după umezire puternică;
 • emisii frecvente de praf.

O atenție deosebită merită fundația caselor cu pod. Numai prin crearea unei fundații de înaltă calitate vă puteți face casa sigură și de încredere.

Astăzi, experții pot oferi mai multe opțiuni pentru aranjarea unor astfel de baze:

 • teanc;
 • bandă;
 • gresie;
 • coloană.

Teanc

Cel mai adesea acest tip este folosit pentru construcția de case private situate pe pământ prea moale sau pe pante abrupte. Acest tip de fundație este reprezentat de grămezi mari. Sunt împinși în pământ în poziție verticală. Structuri similare sunt realizate din azbest, beton armat sau lemn.

Bandă

Potrivit multor constructori, acest tip special de fundație este cea mai potrivită opțiune pentru casele cu pod. Adesea, acest tip de fundație este folosit și pentru structuri cu mai multe etaje, deoarece structura cu bandă poate rezista la sarcini destul de grele. O astfel de bază este o bandă masivă de beton armat încorporată în pământ.

Tiglat

Acest tip de fond de ten este unul dintre cele mai scumpe. Mai mult, majoritatea experților susțin cu încredere că calitatea unei astfel de fundații justifică pe deplin valoarea monetară ridicată. Acest aspect se laudă cu o rezistență și o duritate deosebite. Este o suprapunere a mai multor plăci mari de beton armat.

Columnar

Este important de luat în considerare că acest tip de fundație este potrivită doar pentru clădirile mici, ușoare. De aceea, baza coloanei este rar folosită pentru case private cu mansarde. Acest tip se prezintă sub formă de structuri din lemn suprapuse pe stâlpi mici din beton sau din beton armat.

Materiale (editare)

Astăzi, pe piața construcțiilor sunt prezentate un număr mare de materiale diferite, potrivite pentru crearea de case private cu mansarde.

Cele mai populare sunt:

 • Barna de lemn;
 • panouri SIP;
 • blocuri de spumă;
 • blocuri de silicat gazos;
 • cărămidă.

Grinzi de lemn

În prezent, la fabricarea acestui material se folosesc tehnologii moderne, cu ajutorul cărora lemnului i se oferă proprietăți suplimentare importante (izolare termică ridicată, rezistență la umiditate).

Cel mai adesea, coniferele sunt folosite pentru o astfel de bază. Adesea, soiurile de lemn canadian sunt folosite pentru a crea un produs, care se distinge prin calitatea sa ridicată și aspectul excelent. Piesele sunt atașate la structurile cadru.

panouri SIP

Acest material este obținut prin conectarea a două panouri OSB. Mulți designeri notează aspectul minunat al acestui design. De asemenea, merită remarcat faptul că astfel de fundații vă vor permite să faceți aspectul casei și mansardei dvs. după cum doriți. Plăcile de acest tip sunt ușor de instalat, le puteți instala singur.

Blocuri de spumă

Mulți constructori consideră că acest tip de material este cel mai potrivit pentru casele private cu pod. Piesele din blocurile de spumă sunt ecologice și, de asemenea, ieftine. Trebuie remarcat faptul că acest tip de produs are rezistență și duritate bună, iar cu o instalare corectă, o astfel de bază își va arăta și calitățile estetice.

Blocuri de silicat gazos

Acest material este destul de durabil și de încredere, așa că este adesea folosit pentru îmbunătățirea locuinței. În timpul construcției, blocurile de silicat gazos sunt stivuite unul peste altul într-o anumită ordine. Dar, în același timp, designerii sunt adesea sfătuiți să facă decorarea exterioară a structurii cu ajutorul altor acoperiri, deoarece betonul aerat nu diferă în aspectul său frumos.

Cărămidă

Această bază este cea mai comună în rândul consumatorilor. Astăzi, pe piața materialelor de construcție, puteți găsi o mare varietate de produse din cărămidă. Fiecare dintre ele va diferi nu numai prin culoare, ci și prin structură. De asemenea, merită remarcat faptul că acest material poate fi numit pe bună dreptate unul dintre cele mai durabile.

Proiecte

Până în prezent, designerii au dezvoltat un număr considerabil de proiecte pentru case cu încăperi la mansardă. Experții cred că, chiar și cu o suprafață mică de 100 de pătrate, toată lumea își poate decora casa într-un mod frumos și original.

De asemenea, constructorii sfătuiesc adesea adăugarea de terase mici la mobilierul casei, care dau un „poftă” site-ului și extind vizual teritoriul.

Adesea, în proiectele unor astfel de clădiri, puteți vedea un accent de culoare separat în partea de sus a clădirii. Mulți proprietari evidențiază zona mansardei cu o nuanță mai deschisă sau mai închisă în comparație cu culoarea principală. Camera de la mansarda poate fi decorata si cu piatra decorativa. Trebuie amintit că nu puteți supraîncărca zona cu tehnici de proiectare, altfel designul se va dovedi lipsit de gust.

Adesea, în proiectele de case de țară cu mansarde, puteți găsi și ferestre panoramice mari. Ele pot extinde vizual spațiul și pot oferi camerei un aspect interesant. O tehnică similară poate decora și decorarea interioară a clădirii.

Exemple frumoase

O casă din cărămidă cu un acoperiș întunecat (maro, gri închis) va arăta spectaculos pe terenul tău. În acest caz, ferestrele și balconul mansardei sunt cel mai bine realizate în alb. Treptele pot fi finisate cu piatra decorativa.

O casă realizată într-o nuanță de gri deschis sau bej va arăta grozav. În același timp, este mai profitabil să întuneci acoperișul și ferestrele (portocaliu, maro).Baza clădirii poate fi realizată într-o culoare diferită sau decorată cu elemente decorative.

Pentru ce poate fi un proiect de casă, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila