Tobogane și pereți TV în hol: o prezentare generală a tipurilor și a opțiunilor de design

Conţinut
 1. Particularități
 2. Prezentare generală a speciilor
 3. Opțiuni de proiectare
 4. Cum să alegi?
 5. Exemple frumoase în interior

A crescut mai mult de o generație de oameni care nu își pot imagina viața fără televizor. I se oferă cel mai bun loc în sufragerie. El atrage atenția chiar și atunci când este înconjurat de cele mai frumoase dulapuri, dulapuri și rafturi. Tinand cont de nevoile consumatorilor moderni, designerii de mobilier au dezvoltat multe tipuri de tobogane si pereti cu nise pentru televizoare. Combinația dintre mobilierul funcțional, spectaculos și tehnologia familiară ne face viața cu adevărat confortabilă.

Particularități

Un tobogan și un perete se numesc dulap sau seturi de mobilier modulare. În varianta clasică, peretele este o serie de tocuri, rafturi, dulapuri și piedestale, aliniate într-o singură linie sau cu litera „G” (modele de colț). Dealul corectează o astfel de structură cu o tranziție lină în înălțime și, într-adevăr, seamănă cu un munte. Astăzi linia dintre aceste două concepte este neclară.

Designerii se îndreaptă din ce în ce mai mult către asimetrie, unde nu există o tranziție clară de sus în jos. În plus, mini-pereții devin obișnuiți și formele de tobogane devin mai mari. Dar multe dintre aceste căști sunt unite de un element foarte important pentru un interior modern - o nișă pentru un televizor.

Locul ecranului este ales la nivelul ochilor unei persoane așezate. De aceea se obișnuiește să se instaleze canapele și fotolii confortabile vizavi de mobilierul dulapului, formând o zonă de recreere... Adesea, în nișele seturilor de mobilier, este posibil să se ascundă firele tehnice. Când instalați secțiunea de sub televizor, ar trebui să verificați dacă există prize acolo.

În zilele noastre, diapozitivele nu lipsesc, sortimentul lor vast vă permite să alegeți o suită pentru o cameră cu orice filmare și direcție stilistică. Adesea, un perete este suficient pentru a satisface nevoile de depozitare ale unei intregi familii. Numeroase piese de mobilier ascund haine, lenjerie de pat, vase, documente, cărți, colecții și articole de papetărie în spatele fațadelor lor. Când formați un set cu cască, puteți colecta atâtea piese de mobilier cât permite dimensiunea camerei.

Dar dacă există și alte camere în casă, nu ar trebui să supraîncărcați spațiul holului - ar fi mai plăcut din punct de vedere estetic să faceți cu un tobogan compact, extravagant, oferind spațiu pentru o plasmă mare.

Prezentare generală a speciilor

În unele camere cu spațiu limitat, nu este posibilă alocarea unui spațiu separat pentru un suport TV. În astfel de situații se alege o cască cu spațiu pentru instalarea echipamentelor. Deoarece gama de pereți și tobogane este mare, puteți selecta cu ușurință dimensiunea nișei pentru plasmă pe baza parametrilor acesteia. Industria mobilei oferă o varietate de opțiuni de căști.

Colţ

Pereții de colț și toboganele permit utilizarea rațională a spațiului prin umplerea unui colț gol cu ​​secțiuni. Litera „G” este folosită pentru a construi atât dulapuri, cât și mobilier modular.

Găsirea unui televizor într-o cască lângă doi pereți poate fi foarte diferită.

 • Când colțul este plin de dulapuri un dulap cu rafturi deschise este rezervat echipamentelorsituat pe unul dintre pereți. Această compoziție înmoaie greutatea monolitică a dulapurilor cu eleganța sa.
 • Display-ul este instalat în centrul slide-ului, ocupând un colț, ceea ce este destul de rar în seturile de mobilier. În acest model, încărcătura sub formă de cutii de creioane este situată de-a lungul marginilor, pe pereți diferiți, în timp ce se descarcă complet partea centrală.
 • În acest exemplu, puteți vedea cum linia toboganului scade treptat, pornind de la o structură înaltă pe un perete și terminând cu o mică comodă pe celălalt. Piatra de bordură pentru echipamentele din această compoziție s-a dovedit a fi o legătură de legătură, conectează două secțiuni de mobilier cu o linie de întoarcere lină.

Direct

Opțiunile directe sunt forma tradițională de aliniere a mobilierului, de unde și al doilea nume - liniar. În cele mai multe cazuri, toate secțiunile sunt instalate de-a lungul unui perete. Dar există produse înguste sau cu două fețe - pot fi folosite pentru a zona o cameră.

Dacă un televizor rotativ este plasat pe un astfel de tobogan, devine posibil să vizionați programele sale din diferite părți ale camerei.

Produsele directe sunt destul de diverse, pot fi:

 • modele mari pe tot peretele;
 • mini-pereți;
 • vederi asimetrice;
 • tobogane;
 • opțiuni de caz;
 • modulare.

Diversitatea lor poate fi văzută clar în exemple.

 • Perete „Tiana” realizat într-o formă strict simetrică. Zona TV este situată în centru între cele două casete de creion. Compoziția se termină cu rafturi pe ambele părți. Ideea ei principală de design sunt liniile curgătoare - acestea sunt indicate pe peretele din spate al mobilierului și pe desenele fațadelor cutiei de creion.
 • Încă una frumoasa versiune compozitionala linii circulare bine proporționate și netede.
 • Mini perete cu locația televizorului în lateral.
 • Cască mare în stilul minimalismului. Nișa pentru tehnică nu are un loc central, este deplasată în lateral.
  • Azi la mare stimă asimetrie.

  Frumusețea uimitoare a acestor tobogane și pereți este combinată cu funcționalitatea.

  în formă de U

  Un tip special de dispozitiv este căștile. Aceste structuri sunt realizate sub forma literei „P”, iar „bara transversală” condiționată poate fi atât deasupra, cât și dedesubt.

  • In aceasta varianta televizorul este montat pe perete în spațiul dintre cele două cutii de creioane.
  • Echipamentul este instalat pe un piedestal lung, care stă la baza întregului produs pentru corp.
  • Setul cu cască este împărțit în două părți. Structura în formă de U sub formă de cutii de creioane închise și rafturi atârnă peste linia de jos a piedestalelor pe care este instalat televizorul... Datorită unei tehnici simple de aranjare a mobilierului, se creează o compoziție frumoasă în stilul minimalismului.
  • Un exemplu de perete realizat sub forma unei litere „P” inversată. Din punct de vedere compozițional display-ul este în centruîncadrat de două casete de creioane.

  Îngust

  Mobilierul modern și elegant este adesea prezentat într-o versiune îngustă. Interioarele care păstrează multă lumină și spațiu sunt populare astăzi. Toboganele înguste pot fi chiar strânse între doi pereți de trecere. Proprietarii camerelor compacte „Hrușciov” și familiile mici au simțit valoarea specială a unor astfel de căști.

  • Mini-tobogan suspendat decorează bine peretele și își îndeplinește scopul funcțional.
  • Perete îngust are o singură parte extinsă pe piedestalconcepute pentru instalarea echipamentelor. Dar în acest caz, proprietarii au preferat să instaleze televizorul pe peretele din centrul compoziției mobilierului.
  • Toboganele pot fi chiar înguste dacă există un dulap cu o adâncime minimă, a calculat exact lățimea umerașelor (umerașe).

  Modular

  Spre deosebire de mobilierul de dulap, în care toate părțile structurii sunt fixate împreună, peretele modular este format din secțiuni autonome, fiecare având un aspect finit separat. Ele pot fi rearanjate pe alocuri, schimbând mediul enervant și pot fi construite nu numai într-o singură linie, ci și la diferiți pereți ai camerei.

  Un tobogan modular nu trebuie achiziționat conform schemei propuse de proiectant. Puteți cumpăra secțiuni suplimentare (de exemplu, două case de creion) și le puteți refuza pe cele inutile.

  Aici sunt cateva exemple:

  • un zid modern cu motive etnice, format pe baza a 4 casete suspendate și a unui număr de piedestale;
  • căști modulare instalate contrar regulilor de simetrie strictă;
  • un set de mobilier de sine stătător, compus armonios într-o singură compoziție.

  Opțiuni de proiectare

  Peretii si toboganele cu nise TV sunt produse in modele legate de interioare moderne. Aparatele în stil imperial sau în designul mobilierului baroc vor arăta ciudat. Oricât de mult ne-am dori să creăm acasă o atmosferă cu note de istorie, nu toată lumea va îndrăzni să abandoneze complet odihna obișnuită în fața televizorului.

  Este mai practic să echipați interioare mixte, apoi televizorul poate fi construit atât în ​​stil country, cât și în stil etnic african.

  Minimalism, hi-tech

  Ambele direcții sunt cele mai potrivite pentru a combina plasmă mare și perete de mobilier. Astfel de stiluri nu acceptă excese în decor, fațadele lor de mobilier sunt simple și de înțeles, pot fi lucioase, combinate cu strălucirea neagră a unui afișaj stins.

  Retro

  Interiorul cu tema oricărei perioade istorice poate fi numit retro. Mobilierul retro din epoca sovietică este mai potrivit pentru a fi combinat cu un televizor, deoarece atunci exista deja o tehnică similară. Apropo, nișa din peretele mobilierului este folosită nu numai pentru televizor - arată bine și cu un acvariu.

  oriental

  Un stil oriental mixt, cu o notă de modernitate, se poate împrieteni cu tehnica cu care suntem obișnuiți. Acest lucru se vede clar în exemplul unui perete mic deschis.

  Țară

  O nișă pentru un televizor este prevăzută chiar și la peretele dur al unui stil rural rural. Dacă vă aprofundați în stil și alegeți cele mai izbitoare manifestări ale acestuia, de exemplu, rustic sau cabană, va fi dificil să găsiți aici prezența tehnologiei moderne. În loc de ecran, va trebui să contemplați focul din vatra șemineului.

  Provence

  Pe suprafața bordurii de mobilier confortabil în stil Provence, există și un loc pentru un televizor, dar nu pentru toată lumea, cu siguranță cu un cadru alb.

  Cum să alegi?

  Cum să alegi un diapozitiv cu un televizor, de exemplu, 55 de inchi? Cum să alegi mobila potrivită pentru a nu regreta mai târziu? Aceste întrebări sunt ușor de răspuns.

  1. Cumpărarea de mobilier ar trebui să înceapă cu determinarea locațieiunde va fi ea. Peretele selectat trebuie măsurat astfel încât toboganul să nu se dovedească a fi mai mare decât capacitățile camerei.
  2. Merg să cumpăr un zid, trebuie să aveți o idee despre stilul general al mobilierului pentru sufragerie... Chiar dacă este dominantă, va trebui să aleagă textile, un candelabru și chiar un grup moale care să o susțină.
  3. În cazul în care echipamentul este achiziționat mai întâi și apoi mobilierul, este necesar să se clarifice dimensiunile afișajului, nu ar trebui să iasă dincolo de linia de nișă.
  4. Un perete masiv nu trebuie strâns într-o cameră mică.chiar dacă este loc pentru el. Va fi înghesuit și incomod să fii într-o astfel de cameră.
  5. Dacă posibilitățile materiale permit, este mai bine să abandonați produsul din PAL în favoarea unui material mai ecologic.
  6. Mobilierul trebuie verificat pentru defecte, coincidenta nuantelor tuturor sectiunilor.

  De asemenea, trebuie să vă asigurați de calitatea fitingurilor și de caracterul complet al elementelor de fixare.

  Exemple frumoase în interior

  Toboganele moderne și pereții laterali sunt mobilierul principal pentru sufragerie. Designerii au încercat să le facă extraordinar de frumoase. Acest lucru poate fi văzut luând în considerare exemple de mobilier de dulap cu un televizor:

  • opțiunea de colț;
  • tobogane asimetrice;
  • pereți neobișnuiți;
  • slide „Sphere”;
        • perete modular.

        Oricare dintre variantele propuse poate fi o decorare a holului.

        Pentru informații despre cum să faci un diapozitiv cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

        fara comentarii

        Comentariul a fost trimis cu succes.

        Bucătărie

        Dormitor

        Mobila