Decorăm peretele din camera de zi: opțiuni de decor elegant în interior

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materiale de finisare
 3. Cum să decorezi?
 4. Exemple frumoase în interior

Livingul este o carte de vizită a oricărei locuințe. Aici oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului, comunică într-un cerc de familie liniștit și primesc oaspeți. Nu este de mirare că se acordă multă atenție designului holului: mobilier, culoarea tapetului, podea, tavan, diverse accesorii. Puteți crea interiorul dorit în cameră și îl puteți bate în diverse moduri, iar decorul peretelui joacă un rol important aici.

Particularități

Pereții din camera de zi pot fi de aceeași culoare și textură, dar uneori doriți să vă concentrați pe unul dintre ei.

Există multe opțiuni pentru cum să evidențiați un perete de accent, este suficient să respectați câteva recomandări generale:

 • Este mai bine să decorați peretele care va fi primul care va atrage atenția la intrarea în cameră.
 • De obicei, acestea decorează un spațiu gol deasupra unei canapele sau televizorului. Dacă casa are un șemineu, atunci puteți decora peretele de deasupra acestuia.
 • Culoarea peretelui de accent poate fi combinată sau contrastantă cu culoarea restului pereților, dar asigurați-vă că vă suprapuneți cu alte obiecte din decorul camerei sau mobilier.
 • Dungile orizontale extind vizual camera, în timp ce dungi verticale creează efectul tavanelor înalte.
 • Decorațiile mari sunt potrivite pentru holuri mari; pentru camerele mici este mai bine să folosiți decorațiuni mici.

Mărimea și locația camerei joacă, de asemenea, un rol important. Culorile deschise sunt potrivite pentru camerele mici, ele vor ajuta să le facă vizual mai mari. Dacă ferestrele sunt orientate spre nord, atunci este mai bine să folosiți culori calde în decorul camerei de zi, acestea îl vor umple cu lumină interioară. Dacă holul este mare, atunci în designul său pot fi folosite atât culorile deschise, cât și cele întunecate. Dacă camera este orientată spre sud, atunci tonurile reci sunt mai potrivite pentru aceasta.

Materiale de finisare

Există o mare varietate de materiale care pot fi folosite pentru a decora peretele din hol:

 • Cea mai simplă, dar cea mai eficientă modalitate este tapetul: hârtie, acril, vinil, nețesut, țesătură, lichid, tapet foto de toate culorile și nuanțele posibile. Toată lumea din această varietate este capabilă să găsească ceea ce are nevoie. Pentru a accentua un perete, acesta poate fi lipit cu tapet de altă culoare și tip.
 • Alte metode de finisare la fel de populare sunt vopseaua și tencuiala artistică. Vopselele moderne se usucă rapid și aproape că nu au miros. Singurul lor dezavantaj este că accentuează toate neregulile de pe perete. Datorită texturii sale, tencuiala artistică, dimpotrivă, va ajuta la ascunderea imperfecțiunilor suprafeței.
 • Pentru cei care preferă un stil clasic, la decorarea unui perete de accent sunt potrivite materiale precum piatra naturală sau decorativă. Spațiul de deasupra șemineului sau din spatele televizorului, căptușit cu piatră sau cărămidă, arată frumos și original.
 • Lambriurile din lemn vor arăta grozav în aproape orice cadru, mai ales în camerele rustice. În plus, lemnul va ajuta la menținerea căldurii și la crearea izolației fonice.
 • Folosirea suprafețelor din metal, oglindă, plastic, piele sau țesături va ajuta să facă camera de zi mai plină de farmec. Astfel de materiale rămân mereu în vogă.
 • Gips-cartonul este potrivit pentru iubitorii de toate stilurile. Această opțiune vă permite să arătați imaginație. Fanii minimalismului pot face o varietate de rafturi și nișe pentru depozitarea suvenirurilor, ramelor foto sau a altor lucruri mici.Cei care preferă stilul clasic pot construi un basorelief din material, în interiorul căruia este montată lumina de fundal. Acest lucru va crea o confort și confort deosebit în cameră.

Cum să decorezi?

Decorarea unui perete într-o cameră de zi este o afacere responsabilă și nu atât de simplă pe cât ar părea la prima vedere. Decoratiunile de perete se pot potrivi cu culoarea mobilierului si a restului incaperii, sau pot contrasta cu acestea si iesi in evidenta din interior.

Peretele din camera de zi poate fi decorat în mai multe moduri:

 • tapiserie;
 • tablouri;
 • arbore genealogic;
 • panouri din ceramică sau lemn;
 • diverse lucruri realizate manual;
 • pictură murală;
 • ornamente;
 • tablou modular;
 • rame foto și colaje foto;
 • autocolante și alte accesorii;
 • Desene pentru copii.

În multe privințe, peisajul depinde de stilul în care este decorată sala:

 • Dacă interiorul camerei este clasic și există un șemineu, atunci spațiul de deasupra acestuia poate fi decorat cu o tapiserie sau covor. Un spațiu gol deasupra canapelei sau televizorului este decorat cu picturi ale artiștilor celebri sau o oglindă într-un cadru vechi. Pentru decorarea peretilor poti folosi decoratiuni din stuc si panouri din lemn pretios. Este o idee bună să plasați un arbore genealogic pe perete.
 • Pentru a decora o cameră în stil rustic, sunt potrivite panouri din lemn sau ceramică, precum și lucruri realizate manual. Ele vor face interiorul mai familiar și mai confortabil.
 • Provence este interesant prin faptul că combină elemente atât de stil rustic, cât și de stil urban, prin urmare este universal și potrivit pentru diferite spații. La decorarea sufrageriei se folosesc materiale naturale, de exemplu lemnul. Tapetul cu un model tridimensional sau dungi orizontale largi va arăta bine. Peretele va fi decorat cu panouri ceramice ornamentate și picturi murale.
 • Eclectismul presupune un amestec de mai multe stiluri și se pretează pentru un living mic pe care proprietarii doresc să îl transforme într-o cameră de relaxare. Picturile murale, panourile 3D și picturile modulare pot fi folosite pentru a decora peretele. O trăsătură distinctivă a acestuia din urmă este că mai multe picturi, situate la o oarecare distanță unele de altele, sunt combinate într-o singură compoziție. Stilul general al sufrageriei poate fi jucat cu rame foto și colaje foto.
 • Dacă camera de zi este decorată în stil retro, atunci puteți folosi diverse lucruri legate de copilărie și trecut pentru a decora peretele: agățați postere cu artiștii sau actorii de film preferați, faceți inscripții, atașați autocolante și alte accesorii. Puteți folosi fotografii pentru copii în interior.
 • Stilul japonez este discret si necesita un minim de detalii. Pentru decor, puteți folosi tablouri modulare care înfățișează păsări și copaci sau le puteți desena singur.
 • Ca și în stilul japonez, minimalismul nu este caracterizat de o cantitate mare de mobilier și decor. Aici nișele și rafturile de gips-carton realizate în perete sunt perfecte.
 • Stilul plin de farmec se va potrivi oamenilor îndrăzneți și moderni. Combină o abundență de culori strălucitoare, luciu și articole de interior neobișnuite. Pentru decorarea peretelui, se folosesc adesea suprafețele de oglindă și compozițiile de oglindă.

Exemple frumoase în interior

Când decorați o cameră de zi, fiecare este ghidat de propriile gusturi și preferințe. Indiferent de stil, orice cameră poate fi decorată frumos și eficient, iar decorarea pereților joacă un rol important în acest sens. Mai jos sunt câteva exemple bune de decorare a pereților sufrageriei în diferite stiluri:

Fotografia de mai jos este un exemplu de decor de perete plin de farmec. Nu există culori strălucitoare, strălucitoare aici, dar abundența oglinzilor conferă holului o notă de glamour și modernitate. În plus, suprafețele în oglindă măresc vizual spațiul camerei.

Iată un exemplu de interior de sufragerie în stil japonez. Un minim de mobilier, totul este destul de simplu și concis.Peretele este decorat cu un tablou modular înfățișând o floare, al cărei fundal alb face ecoul culorii canapelei și a podelei.

Aici puteți vedea o cameră decorată în stil minimalist. Un minim de detalii si mobilier. Elementele de decor sunt panouri și rafturi din lemn. Trei tablouri albe înrămate fac ecou mobilierul.

Prima fotografie arată o cameră de zi în stil clasic. Semineul, placat cu piatra, creeaza o atmosfera de aristocratie. Culoarea placajului face ecoul mobilierului, care este, de asemenea, realizat in stil clasic. Nișele din gips-carton și suvenirurile plasate pe rafturi ajută la completarea imaginii create și la crearea confortului în cameră.

În continuare, puteți vedea un alt exemplu de stil clasic. Șemineul cu fața de piatră este din nou vizibil. Pe pereți sunt atârnate coarne de animale. O piele este întinsă sub masă. Toate aceste detalii creează atmosfera originală a castelului unui cavaler într-un mic living. Culoarea roșie a pereților și a draperiilor conferă interiorului camerei o notă de eleganță și solemnitate.

Această fotografie prezintă o cameră de zi în stil Provence. O trăsătură distinctivă a acestui stil este amestecul de elemente interioare urbane și rurale într-o singură cameră. Provence se caracterizează prin prezența mobilierului din răchită, a panourilor ceramice și a pernelor multicolore, ale căror culori sunt combinate între ele. Toate aceste elemente decorative creează o atmosferă de confort și confort în camera de zi.

Aici puteți vedea și o cameră în stil Provence, dar în acest exemplu predomină elementele interiorului urban. Bufetă antică, perdele, măsuță de cafea din sticlă, mobilier în culori strălucitoare, dar stilate - totul este combinat între ele și creează atmosfera potrivită. Peretele este decorat cu o oglindă rotundă și lămpi, care completează împreună imaginea creată.

Fotografia prezintă o cameră de zi în stil rustic. Abundența elementelor din lemn semi-vechi, obiecte de uz casnic rural, tavane - toate acestea imită o casă țărănească. Peretele este decorat cu un șemineu făcut „ca o sobă” și placat cu cărămizi, și o poză în ramă care înfățișează un peisaj.

Următorul exemplu prezintă un living eclectic. Această tendință se caracterizează printr-un amestec de obiecte și detalii din mai multe stiluri într-un interior. Datorită acvariului, camera mică se transformă într-un fel de zonă de relaxare. Peretele de care atarna televizorul este decorat cu lambriuri din lemn, ceea ce confera camerei un aspect elegant si modern.

Accesoriile amplasate pe rafturi creează confort în cameră. O poză luminoasă pe perete ajută la crearea imaginii dorite în interior.

Această fotografie arată o cameră de zi în stil retro. O trăsătură distinctivă a acestei tendințe este prezența obiectelor din trecut în interior. Decorul simplu si discret al camerei ne duce in urma cu cativa ani in urma. Pe pereți se pot vedea fotografii ale unor oameni celebri ai secolului al XX-lea. Un fotoliu roșu, o lampă de podea, o podea din lemn - toate acestea ajută la completarea imaginii create.

Cum să decorați peretele din camera de zi într-un mod original, veți învăța din următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila