Design birou: idei pentru organizarea unui spațiu de lucru acasă

Conţinut
  1. Particularități
  2. Tipuri și scopuri
  3. Metode reale de finisare
  4. Iluminare perfectă
  5. Selecția de mobilier funcțional
  6. Idei pentru proiecte
  7. Opțiuni combinate
  8. Soluții interioare frumoase

Ideea de a amenaja o cameră separată pentru muncă a fost inventată de grecii antici. La început a fost doar un mic colț al camerei cu o masă de lucru și un taburet. Abia când au apărut primele universități în Europa, sălile de clasă au fost utilizate pe scară largă.

Particularități

Acum un birou este deja o necesitate. Aproape fiecare a doua persoană își dorește să lucreze acasă, într-un mediu calm, confortabil. Prin urmare, atunci când proiectați un birou de acasă, este necesar să țineți cont de toate lucrurile mărunte: de la mobilier până la culoarea cotorilor cărții de pe rafturi. Ar trebui să fie multifuncțională, astfel încât să puteți lucra eficient și să vă relaxați confortabil.

Biroul poate fi amenajat ca intr-o casa privata, unde se afla o camera mare de 12-10 mp. m, și într-un apartament micunde chiar si o camera de 8 metri este deja un lux. Mulți sunt surprinși că chiar și un mini-birou poate fi echipat în așa fel încât să fie convenabil nu numai să lucrezi în el, ci și să fii creativ. Dar designerii experimentați reușesc și acest lucru.

A avea cel puțin un birou mic îți permite să te pensionezi chiar dacă locuiești cu familia ta. Dacă doriți, puteți face pereții izolati fonic și puteți pune încuietori pe uși.

În orice birou, cel mai important lucru este să te simți confortabil în el. La urma urmei, acesta este locul de unde obțineți inspirație creativă. Este necesar să ne gândim la toate detaliile interiorului, împărțindu-l în mai multe zone funcționale. Chiar și un mic balcon, dotat cu un birou, poate deveni un loc retras.

Tipuri și scopuri

Când planificați un studiu, trebuie să vă gândiți cu atenție la toate. La urma urmei, atât starea de spirit, cât și succesul lucrării depind de asta. Cu toate acestea, merită să luați în considerare cine îl va deține: un bărbat sau o femeie.

Cabinet masculin

Stând deja în pragul biroului, puteți determina cine este șeful. În biroul de acasă pentru bărbați predomină culorile închise, reci: negru, gri, verde. Ei preferă să-l proiecteze într-un stil clasic. Tapițeria mobilierului ar trebui să fie combinată cu tapet și decorațiuni pentru podea și tavan. În biroul bărbaților nu ar trebui să existe tot felul de bibelouri decorative, deoarece reprezentanții sexului puternic sunt complet indiferenți față de ele. Acolo este instalat doar tot ce este necesar: un computer, dosare de lucru, cărți și echipamentul necesar.

Biroul pentru femei

Femeile moderne sunt în condiții egale cu bărbații. Prin urmare, un birou pentru femei este aceeași normă cu un birou pentru bărbați. Cu toate acestea, el este complet opusul lui. Este dominata de lumina, culori deschise, perdele cu volan, accesorii diverse, multe culori. Femeile sunt foarte scrupuloase atunci când aleg un interior. Dacă lucrează ca profesor sau traducător, atunci la birou puteți vedea rafturi cu cărți pentru a învăța limba engleză, precum și multă ficțiune.

Metode reale de finisare

Designul modern al studiului diferă în multe privințe de cel vechi. Designerii pot potrivi finisajele pentru a se potrivi cu decorul. Picturile murale sunt adesea folosite în proiectarea birourilor, care sunt încă populare. Această soluție este cea mai potrivită pentru diferite stiluri.

Cel mai bun mod de a-ți finisa podeaua este cu mocheta, care are proprietăți de izolare fonică. De asemenea, puteți așeza gresie sau parchet. Pentru a crea confort - un covor frumos. Există mai multe opțiuni pentru decorarea camerelor.

Clasic

Acest tip de finisare necesită mulți bani și efort, dar merită. Tavanul din lemn se va potrivi perfect în interiorul biroului tău de acasă. Cu toate acestea, va costa și foarte mult. Aici veți avea nevoie de tipuri scumpe de lemn, a căror instalare poate fi făcută numai de meșteri experimentați. Pentru armonie în interior, pereții și podeaua ar trebui să fie combinate cu tavanul. Arborele are o schemă de culori prea închisă, astfel încât interiorul poate fi diluat cu tapet pastel.

Modern

Spre deosebire de interiorul clasic, modern nu necesită mulți bani dacă folosiți tavane întinse și parchet ieftin. Plafoanele au culori și texturi diferite. Sunt foarte populare acum. În ciuda abundenței de propuneri diferite, merită să alegeți suprafețe mate pentru birou.

Iluminare perfectă

Iluminatul, atât natural, cât și artificial, joacă un rol important în modelarea atmosferei biroului de acasă. Ferestrele ar trebui să fie mari și luminoase, astfel încât lumina să ilumineze uniform întreaga cameră în timpul zilei. Dar iluminatul artificial este la fel de important. În primul rând, ar trebui să corespundă dimensiunii camerei, ceea ce înseamnă că ar trebui să lumineze uniform toate zonele.

Spoturile vor fi un plus grozav, care nu numai că va mări vizual camera, ci și va ridica vizual tavanele. Ele pot fi combinate cu candelabre de diferite forme și dimensiuni. Nu uita de aplice și lampadare, care pot fi folosite seara atât pentru citit, cât și pentru lucru.

Selecția de mobilier funcțional

Mobilierul este elementul principal în proiectarea spațiului de lucru. Când îl amplasați, asigurați-vă că țineți cont de designul biroului de acasă. Nu puteți aglomera camera cu un număr mare de dulapuri și rafturi, pentru a nu distrage atenția de la muncă.

Este important să știți după ce principii puteți împărți camera în zone. Cunoscând câteva reguli simple, puteți face multe: separați zona de lucru, zona de recreere și, de asemenea, zona pentru bibliotecă. Fiecare dintre ele trebuie să fie mobilat cu mobilier adecvat. Cele mai comune nuanțe astăzi sunt cafeaua, nisipul și fildeșul.

Obiectul central din zona de lucru este masa. Trebuie să fie suficient de puternic și încăpător. Pe suprafața sa, de regulă, se află doar ceea ce este necesar direct în procesul de lucru. Dacă biroul va fi folosit pentru a lucra la un computer, atunci o masă mică este suficientă. Și dacă aceasta este o cameră pentru creativitate, ar trebui să alegi mobilier cu blat larg, pe care să pui coșuri, și truse de scrapbooking și alte lucruri necesare.

De asemenea, la birou nu te poti lipsi de dulapuri in care sunt depozitate carti, cutii cu lucruri pentru creativitate si diverse echipamente. Ele pot fi atât deschise, cât și închise. Totul depinde de stilul în care este decorată camera.

Dacă există mult spațiu în cameră, puteți selecta și o zonă de recreere. Există un colț pentru un scaun confortabil sau o canapea. Pentru un stil clasic, este potrivită o canapea luxoasă cu picioare curbate și tapițerie moale. Dar într-un birou modern, te poți descurca cu o canapea elegantă din piele.

Restul mobilierului este ales la discreția proprietarului dulapului. Totul depinde de modul în care este folosită camera. Dar chiar și acest minim necesar este suficient pentru a te simți confortabil în spațiul tău de lucru.

Idei pentru proiecte

Există multe beneficii pentru o persoană care lucrează de acasă. Prin urmare, un studiu într-un apartament sau o casă privată vă permite să vă desfășurați afacerile într-o atmosferă relaxată.

In apartament

Este dificil să echipați un studiu în apartamente mici. Cel mai adesea este plasat pe balcon.La urma urmei, acesta nu este doar frumos luminat, ci și un loc izolat în care nimeni nu poate interfera cu munca ta. Aici puteți plasa o măsuță, un scaun sau un scaun mic de răchită, atașați rafturi pentru cărțile sau documentele necesare.

Dacă ați reușit să alocați o cameră separată în apartament, trebuie să luați în considerare cu atenție designul studiului. Cel mai adesea este împărțit în două zone: muncă și odihnă. Acestea pot fi separate prin pereți despărțitori sau dulapuri, precum și cu finisaje contrastante pentru podea și tavan. De exemplu, în zona de lucru, puteți face un parchet, iar în zona de odihnă, așezați un covor moale.

Principalul lucru este să nu exagerați cu mobilierul, să nu transformați biroul într-un depozit de mobilă. O canapea mică sau un colț moale va fi suficient. Puteți amenaja un șemineu sau un acvariu cu pești pentru a vă relaxa și a vă distrage atenția de la activitățile zilnice. În zona de lucru, puteți pune rafturi din lemn, plasați un computer.

Într-o casă privată

Cel mai bun loc pentru amenajarea unui studiu într-o casă privată este mansarda. Este situat departe de alte camere. Aici este foarte liniște, nu se aud sunete deranjante de la etajele inferioare, ceea ce vă permite să lucrați într-o atmosferă calmă fără a fi distras de nimic.

Cu toate acestea, atunci când decorați o cameră sub acoperiș, va fi nevoie de multă imaginație pentru a învinge forma non-standard a camerei. Designerii moderni dezvoltă multe opțiuni interioare frumoase pentru mansardă. De exemplu, un birou mic.

Pervazul poate fi convertit într-un desktop. Veți avea întotdeauna o iluminare excelentă, iar o astfel de soluție stilistică va economisi spațiu. Aici puteți pune un mic dulap pentru cărți și documente, precum și o canapea transformatoare. Rafturile sau dulapurile de perete pot fi amplasate pe o suprafață de perete înclinată.

Dacă tavanul mansardei este susținut de o coloană, nici aceasta nu este o problemă. Poți să o învingi. Coloana va împărți camera în două zone: muncă și odihnă. În zona de recreere va fi o canapea cu perne frumoase, iar în zona de lucru va fi un telescop, care te va face să te simți ca într-un observator.

Pentru proiectarea la mansardă, este potrivit un design în stil mansardă. În acest caz, nu veți avea nevoie de mulți bani. Este posibil să se păstreze atât zidăria originală, cât și grinzile de lemn prin adăugarea doar a câtorva elemente decorative.

Opțiuni combinate

Dacă apartamentul sau casa privată este mică, atunci este aproape imposibil să alocați o cameră separată pentru un birou. În astfel de cazuri, este echipat în orice colț al camerei. Ca orice altă activitate, proiectarea biroului începe cu planificarea. Există multe opțiuni combinate. Un birou poate fi organizat în sufragerie, în dormitor și chiar în bucătărie.

Cu dormitor

Cea mai comună opțiune este de a echipa un loc de muncă în dormitor, ceea ce nu va fi dificil. În acest caz, este mai bine să plasați masa lângă fereastră sau să o faceți în loc de pervazul ferestrei. Acest lucru vă va permite să lucrați în lumină naturală. Așezați un dulap de colț sau rafturi în colț unde puteți depozita tot ce aveți nevoie.

Zona de relaxare poate fi separată cu un paravan sau despărțitor, precum și cu uși glisante. Un dulap cu pat pliant este perfect.

Din camera de zi

A face un studiu în camera de zi este o idee grozavă. Acest lucru nu numai că vă va permite să vă ocupați de afaceri, dar, în același timp, să vă relaxați cu familia în aceeași cameră. Un astfel de birou se poate încadra cu ușurință într-un hol cu ​​o scară decorată cu forjare sau sculpturi pe balustrade din lemn.

Pentru o astfel de sufragerie se selectează mobilier multifuncțional: canapele transformatoare sau colțuri moi. Masa poate fi amplasată în mijlocul camerei sau lângă fereastră. În această versiune, un secretar va arăta grozav, al cărui capac poate servi ca blat de masă. Odată cu sosirea oaspeților, puteți ascunde locul de muncă.

Cu bucatarie

Bucătăria a fost întotdeauna asociată cu gătitul și cu mâncatul. Dar femeile moderne, care lucrează mult cu computerele, îl folosesc ca studiu. Este foarte convenabil.

În bucătăriile mici, puteți folosi blatul de bar unde va fi amplasat laptopul. În încăperi mai spațioase, faceți dulapuri de perete sau rafturi, unde totul poate fi ascuns după terminarea lucrărilor. Îți poți decora locul de muncă folosind diferite ustensile de bucătărie: căni pentru depozitarea pixurilor, farfurii pictate pentru diverse lucruri mărunte.

Cu biblioteca

Aproape fiecare cititor visează la o bibliotecă de birou, deoarece cărțile electronice nu vor înlocui cărțile de hârtie. Numărul de cărți depinde de câte dulapuri vor fi în bibliotecă. O astfel de cameră în lumea modernă nu este doar un depozit pentru cărți, ci și un loc care poate fi folosit cu beneficii.

Pentru a-l transforma într-un studiu, este suficient să puneți o masă masivă din lemn și un scaun confortabil printre rafturi. Puteți lucra în siguranță în această zonă. Într-o astfel de încăpere, zona de lucru nu ar trebui să fie nici măcar separată folosind pereți despărțitori. La urma urmei, un spațiu plin de cărți nu va face decât să te inspire.

Soluții interioare frumoase

Chiar și atmosfera ar trebui să inspire mari realizări în birou. Nu este atât de dificil să echipați un spațiu confortabil și frumos. Principalul lucru este să poți rezista unui singur stil. Pentru cei care nu știu absolut nimic despre caracteristicile designului interior, exemplele gata făcute vor ajuta.

Dulap în stil clasic

Când faceți un studiu într-o casă mare de țară, merită să o decorați într-un stil clasic. Puteți atașa un dulap de perete, îl puteți umple cu cărțile preferate. Perdelele întunecate pentru a se potrivi cu mobilierul vor face interiorul contrastant. Pardoseala se potrivește cu interiorul camerei.

Locul de muncă trebuie amplasat în colțul opus al încăperii pentru a nu fi distras de la muncă. Fotoliul din piele va fi foarte confortabil și practic. Iar când este timpul să te odihnești, poți să te întinzi pe o canapea ușoară, care se potrivește perfect cu tonul pereților și al tavanului, sau să citești cartea ta preferată aprinzând lampadarul de lângă canapea pentru a se potrivi cu ea.

Stilul contemporan

Proiectarea unui birou modern nu necesită mult timp și bani. La urma urmei, acesta este minimalism în toate: atât în ​​decor, cât și în decorarea studiului. De exemplu, un tabel cu design neobișnuit poate fi plasat aici. Un laptop modern și o lampă vor arăta bine pe el. Deasupra raftului, puteți plasa tablouri în stilul artei abstracte. O comodă fără modele și picioare va servi drept plus. Toate acestea ar trebui să fie decorate în culori deschise, care vă vor ajuta să vă concentrați asupra muncii fără a fi distras de culorile strălucitoare ale tapetului.

În stil masculin

Biroul pentru bărbați conține doar puțin. Masa poate fi amplasata in fata ferestrei pentru o buna iluminare. Un scaun mic și confortabil cu rotile vă permite să vă deplasați prin cameră pentru a ajunge la obiectele de care aveți nevoie. Pe rafturile din colt, poti aseza documentele sau cartile necesare.

Pentru relaxare, este potrivit un fotoliu compact din piele, permițându-vă să vă relaxați în pauze. Biroul poate fi decorat în culori deschise și închise pentru a face camera să arate elegantă.

Un birou într-o casă sau un apartament nu este un vis îndepărtat. Este foarte ușor să-ți implementezi planurile și să realizezi cele mai îndrăznețe idei creative. Mai ales pentru cei care cunosc deja toate regulile de lucru cu stilul și specificul selecției de mobilier și decor.

Idei de proiectare și organizare a locului de muncă pot fi văzute în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila