Idei de decor pentru casă și apartament

Conţinut
  1. Particularități
  2. Cu ce ​​poți decora?
  3. Tendințele modei în design
  4. Tipuri neobișnuite de decor
  5. Exemple frumoase de decorațiuni interioare

Atmosfera de acasă are un impact imens asupra lumii interioare a unei persoane, prin urmare, pentru a vă simți întotdeauna confortabil și fericit în propriile pereți, ar trebui să decorați corect interiorul camerelor. Pe fondul absenței complete a decorațiunilor, se creează impresia de gol. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să umpleți spațiul deschis cu obiecte de decor care pot da atmosferei forme clare, confort, prospețime și lejeritate.

Particularități

Decorul modern pentru casă este reprezentat de o selecție uriașă de idei de design. Oferă confort, funcționalitate și este creată conform celor mai noi tendințe de modă. În ciuda faptului că recent interioarele au fost proiectate cu cel mai deschis spațiu, articolele de decor nu și-au pierdut relevanța. Singurul lucru este că trebuie să fie originale și simple în același timp. Designurile complexe și complicate sunt complet excluse în interioarele moderne.

Dacă metri pătrați de locuințe permit, atunci puteți crea un decor destul de interesant folosind articole mari și scumpe din material natural.

Acestea pot fi portrete de familie în rame aurite, panouri și postere cu moto-uri personale, ceasuri cu vitralii, candelabre din sticlă venețiană și sculpturi în piatră.

Pentru un apartament mic este necesar să selectați accesorii mici care se potrivesc stilului general de design. Așadar, florile în vaze, farfuriile de perete ceramice, sfeșnicele și cuverturile de pat croșetate vor arăta superb în interior. în care este de remarcat faptul că alegerea articolelor de decor depinde nu numai de zona locuinței, ci și de situația financiară a proprietarilor săi. - unii își permit să cumpere produse de elită, în timp ce alții le creează cu propriile mâini sub formă de artizanat din materiale vechi.

Buget

Pentru acei proprietari de case și apartamente care au resurse financiare limitate, există multe modalități disponibile de a decora interiorul camerelor. Pentru a face acest lucru, accentul principal trebuie pus pe iluminare, alegeți textile în culori neutre și diluați atmosfera „proaspătă” cu detalii luminoase. Acesta ar putea fi un scaun tapițat în culori contrastante sau un corp de iluminat neobișnuit. O compoziție formată din diferite covoare ar fi, de asemenea, o opțiune excelentă.... Va arăta original și va extinde vizual spațiul din cameră.

Acum la modă și obiecte de artă, constând din trei tablouri, unite printr-un complot comun (tripticuri). Acest tip de decor va oferi oricărei camere o notă specială. De asemenea, puteți decora unul dintre pereți postere sau autocolante format mare, acest lucru va necesita costuri financiare și de timp minime. Dacă există rafturi deschise în cameră, atunci pot fi umple cu diverse bibelouri: suveniruri, figurine în miniatură, vaze cu flori și sfeșnice.

Scump

Apartamentele cu renovare costisitoare necesită umplerea spațiului nu numai cu mobilier de designer de prestigiu, ci și cu articole de decor luxoase, care ar da interiorului un anumit șic și glamour. În acest caz sculpturile, busturile din ipsos, picturile sunt perfecte. Din moment ce mulți oameni asociază conceptul de „bogăție” cu aurul, interiorul trebuie decorat cu accesorii in nuante de metal pretios, doar principalul lucru este să știi când să te oprești.Strălucire și chic trebuie adăugate în doză, altfel obțineți o lipsă de gust completă.

De exemplu, te poți descurca doar cu măsuțe de cafea pe picioare subțiri cu aurire, rame foto cu oglindă, lămpi cu reflectoare metalice și ușor „lasă” metal prețios pe mobilier și pereți.

Nu uitați de spațiul liber pe rafturi și rafturi. Este recomandat să le folosiți pentru a vă demonstra lucrurile preferate și scumpe. O astfel de expunere poate fi schimbată în funcție de sezon și starea de spirit, umplând constant interiorul cu ceva nou și frumos.

Cu ce ​​poți decora?

Până în prezent, diferite articole de decor sunt folosite pentru a decora interiorul modern al apartamentelor și caselor, alegerea lor depinde de caracteristicile de design ale camerelor și de preferințele personale ale proprietarilor de case. De exemplu, poti realiza un design in note florale, pentru asta ai nevoie de flori artificiale, o vaza frumoasa si flori uscate; plantele în ghivece vor decora în mod adecvat orice cameră și o vor transforma într-o adevărată seră sau grădină botanică. Pentru cei cărora nu le plac florile de acasă, iarba sau bambusul pot fi o alegere excelentă - sunt nepretențioși să crească și să crească destul de repede. Florile gigantice de izolone de bricolaj vor arăta, de asemenea, superb în interior; ele sunt cel mai bine plasate pe peretele central din camera de zi.

Decorarea cu imagini rămâne relevantă în acest sezon, datorită căruia camera este plină de o atmosferă specială de confort și căldură acasă.

Dacă doriți, în loc de imagini, puteți aranja un colț cu fotografii; un arbore genealogic cu portrete ale rudelor va arăta și el original. În același timp, nu trebuie să vă grăbiți să cumpărați rame foto gata făcute, cel mai bine este să le faceți cu propriile mâini, alegând un design pentru stilul camerei. Pe rafturile deschise, se recomandă așezarea sfeșnice forjate, figurine. Atingerea finală a interiorului va fi perdele, perdele în nuanțe neutre și pături tricotate.

Tendințele modei în design

În designul modern, tendința principală este luată în considerare individualitate, deci folosirea unui anumit stil este de domeniul trecutului. Pentru a obține o casă confortabilă, elegantă și frumoasă în același timp, nu trebuie să vă fie frică de experimente și să aplicați o combinație de mai multe direcții stilistice, unde pot fi folosite diferite obiecte decorative. Pentru a crea un proiect de design original, trebuie concentrați-vă pe paleta de culori. Jocul contrastelor este în vogă acum, așa că poți finisa suprafețele în alb-negru sau negru-roșu. O atenție deosebită trebuie acordată decor de tavan și podea: pentru decorarea tavanelor, pictura manuală va fi o soluție excelentă, în timp ce decorul podelei se realizează cel mai bine cu un strat cu efect 3D.

Interiorul trebuie să conțină produse din materiale naturale. Așadar, o canapea de elită din lemn scump cu tapițerie din piele va deveni un decor demn în sufragerie.

Acesta va fi completat șic de un șemineu cu ornamente din piatră. Noutățile interioare precum nuantele mari de sticlă, vazele de răchită, farfuriile de perete, o măsuță de cafea din piatră și scaunele din ratan sunt potrivite ca obiecte de decor.

Stiluri

Atunci când decorați o casă de țară sau un apartament, puteți aplica diverse idei de design alegând una sau mai multe soluții de stil. Următoarele stiluri sunt în tendințe acum.

Clasic

Oferă o decorare îngrijită a peretelui sub formă de tapet neted, cu modele laconice. Tavanul este decorat cu muluri din stuc, iar parchetul este realizat cu parchet laminat sau natural. Paleta de culori este dominată de bej și alb. În ceea ce privește articolele de decor, ar trebui să fie puține. Este recomandat să umpleți interiorul cu fotografii de familie în rame de lemn, vaze mici de porțelan și sfeșnice de sticlă.

scandinav

Interiorul în această direcție este minimalism. Plante verzi, mobilier tapitat cu design simplu in nuante deschise - toate acestea indică prezența stilului scandinav în design.

Într-un astfel de interior, nu este permisă folosirea de mobilier din plastic și obiecte de decor; acestea trebuie înlocuite cu cele din lemn.

Pereții sunt de obicei decorați cu postere mari, fotografii de familie și accesorii lucrate manual.

Modern

Acest stil este considerat destul de extins și nu limitează zborul imaginației. Accentul principal în interior este pe finisajele suprafețelor, unde sunt adesea folosite culori pastelate. Mobilierul în direcția modernă ar trebui să fie luminos sau întunecat, datorită acestui contrast, articolele de decor individuale pot fi subliniate în mod favorabil. Nu este recomandat să umpleți interiorul cu o mulțime de fotografii, tablouri și perne.

japonez

Designul în stil oriental presupune crearea unei insule separate în centrul camerei, mobilată cu mobilier din lemn natural. Interiorul, de regulă, conține uși glisante din bambus, lămpi japoneze și obiecte decorative din metal, sticlă și piatră. Pereții sunt decorați cu un panou tridimensional care înfățișează hieroglife.

Epocă

Această direcție necesită umplerea interiorului camerelor cu antichități. Mobilierul este selectat cu spate curbat, picioare, suprafață îmbătrânită artificial. Pereții sunt decorați cu tapet cu modele florale mari, tavane cu muluri din stuc, în ceea ce privește pardoseala, cel mai des se alege parchetul.

Italiană

Potrivit pentru case mari și apartamente cu ferestre uriașe care lasă multă lumină naturală... Acest stil diferă de cele anterioare într-o singură caracteristică - permite utilizarea minimă a decorului și a textilelor. Pentru pereți se selectează tapet cu un model mare și decorațiuni din stuc. Camerele de zi pot fi decorate cu picturi cu peisaje italiene și cu plante mari în ghivece de lut.

O atenție deosebită merită și tendința spaniolă, caracterizată prin prezența grinzilor din lemn la vedere, a mobilierului din fier forjat și a ferestrelor arcuite.

Ca decoratiuni pentru interior sunt alese abajururi cu vitralii, veioze de masa din sticla si perne luminoase cu motive etnice.

Materiale (editare)

Atunci când alegeți articole de decor pentru interior, trebuie să luați în considerare material fabricarea acestora. Anul acesta și anul viitor, naturalețea rămâne în tendință, așadar merită să acordați preferință lemnului, metalului, pietrei, pielii și sticlei. Accesoriile din lemn pot fi amplasate in orice incapere, de la dormitor pana la baie.

Designerii recomandă să acordați atenție nuanțelor întunecate ale matricei. Compozițiile de ramuri arată frumos în interior.

Puteți alege abajururi, pereți despărțitori, sfeșnice din metal. Panourile elegante din fier sunt foarte populare în interioarele moderne. În plus, luciul metalic poate fi prezent nu numai în armăturile de mobilier, ci și în finisajele suprafețelor. Arată grozav în designul camerelor de zi articole de decor din piatră, ipsos și hârtie ondulată. Porțelanul și granitul ceramic nu vor renunța la pozițiile lor în acest an.

Tipuri neobișnuite de decor

Decorul selectat corect vă va permite să creați un interior unic într-o casă de țară sau un apartament... Principalul lucru este să distribuiți armonios accente artistice în decor și să folosiți elemente decorative mai neobișnuite. Deci, pentru a obține efectul de percepție volumetrică a planului, se recomandă utilizarea decor textil cu modele de puncte simple, este completat în mod ideal de lămpi cu levitație.

Pernele care arată ca niște pietre uriașe vor ajuta, de asemenea, la transformarea interiorului camerei - astfel de articole de decor vor ocupa un loc central în design și vor atrage întotdeauna atenția. Astfel de accesorii „avansate” precum ramele foto digitale sunt, de asemenea, la mare căutare în design.... Aceste gadget-uri nu numai că vă vor permite să vedeți în mod constant fotografiile preferate, ci și să ofere interiorului un aspect modern.

Exemple frumoase de decorațiuni interioare

Potrivit designerilor, o casă cu un design bine conceput este considerată confortabilă. Oricât de scump este mobila cu care este mobilat apartamentul, încăperile lui goale pot strica complet impresia. Pentru a preveni acest lucru, puteți aplica următoarele idei populare de decorare.

  • Lista zidurilor. Cu ajutorul lui, puteți obține atât o reducere vizuală, cât și o creștere a spațiului. Această metodă originală de decor este perfectă pentru camerele de zi și camerele copiilor. În primul caz, ar trebui să alegeți abstracție și motive florale, iar în al doilea, ar trebui să acordați preferință compozițiilor strălucitoare care înfățișează eroi ai basmelor. Covoarele mici, pernele colorate și textilele din țesături naturale vor ajuta la completarea interiorului.
  • Oglinzi... Sunt considerate un articol de decor excelent care vă permite să creați un interior frumos. Pentru ca camera sa fie umpluta de confort, oglinzile trebuie agatate in asa fel incat sa reflecte panourile sau tablourile si se va obtine un anumit efect de lumina. În plus, oglinzile pot fi decorate cu rame originale.
  • Motive naturale. În apartamentele mari și casele de țară, luciul metalic în finisarea suprafeței, candelabrele clasice din sticlă și mobilierul masiv din lemn natural vor arăta frumos. Mai multe antichități pot fi așezate pe rafturi.

Cum poate schimba decorul interiorul, vezi mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila