Pătură din microfibră

Conţinut
 1. Particularități
 2. Avantaje
 3. dezavantaje
 4. Soluții de culoare
 5. Dimensiuni (editare)
 6. Cum să alegi?
 7. Producătorii
 8. Îngrijire

În sezonul rece, vrei mereu să te scufunzi într-un fotoliu cald și confortabil, acoperindu-te cu o pătură moale. O pătură din microfibră este o alegere excelentă, deoarece are multe avantaje față de alte țesături. O mare varietate de culori și dimensiuni permite fiecărui client să aleagă cea mai bună opțiune.

Particularități

Microfibra este un material de origine sintetică, a cărui particularitate este prezența fibrelor fine. Este adesea numit și velsoft. Este fabricat din poliester 100%. Uneori, o pătură din microfibră poate avea 20% poliester și 80% poliamidă.

Procesul de fabricare a microfibrelor se realizează folosind tehnologii moderne, în timpul cărora fibra este stratificată într-un număr mare de microfibre. Numărul lor poate varia de la 8 la 25. Microfibra este un material special, moale și care oferă o senzație de confort și confort. Fibrele sale sunt catifelate. Ele învăluie ușor corpul și oferă căldură.

Pătura din microfibră se caracterizează prin ușurință de spălare, deoarece acest material nu se estompează, precum și uscare rapidă. Pastilele nu vor apărea niciodată pe pătură. Datorita structurii spongioase, microfibra face ca produsele sa fie usoare, retinand in acelasi timp caldura perfect.

Avantaje

Pătura din microfibră are multe avantaje, așa că mulți cumpărători preferă acest material:

 • Higroscopicitate excelentă. Microfibra poate absorbi multă umiditate și o poate îndepărta cu ușurință.
 • Uşura. Deși pătura din microfibră este pufoasă și voluminoasă, cântărește foarte puțin. Dacă este necesar, pătura poate fi pliată în așa fel încât să ocupe foarte puțin spațiu. Este excelent pentru depozitarea sau transportul unui produs.
 • Proprietăți bune de izolare termică. O pătură din microfibră vă permite să vă încălziți în câteva minute și, de asemenea, păstrează perfect căldura în interior.
 • Hipoalergenic. Produsele din microfibră pot fi achiziționate de persoane predispuse la alergii.
 • Respirabilitate bună. Acest material este excelent pentru permeabilitatea aerului.
 • Antibacterian. Într-o astfel de pătură, ciupercile, acarienii sau alte microorganisme nu vor apărea niciodată.
 • Rezistență bună la UV... Pătura nu își pierde calitățile atunci când este expusă la razele ultraviolete.
 • Ușurință de îngrijire. Produsele din microfibră sunt foarte ușor de spălat, se usucă rapid și nu necesită călcare.
 • Colorare rapida. Produsele sunt ideal pentru vopsire, își păstrează bogăția pentru o lungă perioadă de timp, chiar și după numeroase spălări.

dezavantaje

Deși o pătură din microfibră are multe avantaje, are și câteva dezavantaje:

 • Microfibra nu tolerează temperaturile ridicate. Nu uscați pătura în apropierea aparatelor de încălzire. Produsul se usucă foarte repede la aer curat.
 • Acest material tinde să absoarbă grăsimea, ceea ce afectează faptul că produsul își pierde etanșeitatea la aer și higroscopicitatea. Pentru a evita acest dezavantaj, pătura trebuie spălată mai des.
 • Microfibra se caracterizează prin acumularea de electricitate statică. Acest lucru face ca produsul să atragă praful. Utilizați un agent antistatic după fiecare spălare a produsului sau folosiți detergenți speciali care au efect antistatic.

Soluții de culoare

Datorită tehnologiei de fabricare a microfibrelor, păturile din acest material sunt prezentate într-o mare varietate de culori. Producătorii moderni oferă atât modele monocromatice, cât și opțiuni neobișnuite, decorate cu imprimeuri uimitoare. Păturile simple și simple arată frumoase și elegante. Modelele din cușca clasică „Scoțiană” sunt la mare căutare.

Produsele decorate cu desene sub formă de piei de animale arată spectaculoase și strălucitoare. Poate fi de culoare tigru, leopard, panda sau girafa. Un carouri cu buline decorat cu ornamente orientale, abstracțiuni neobișnuite sau cu motive florale poate deveni un plus elegant pentru interior.

Dimensiuni (editare)

Atunci când alegeți o pătură din microfibră, dimensiunea joacă un rol important. Atunci când îl alegeți, merită să începeți de la dimensiunile patului sau canapelei.

Pentru un pat de o persoană, care are o dimensiune standard de 120x180 cm, este ideal un produs cu dimensiunile de 150x200 cm. Pentru un pat cu dimensiunile de 130x180 cm, este mai bine să alegeți o cuvertură de pat de 160x210 cm.

Pentru o canapea sau pat dublu, o pătură cu dimensiunile de 180x210 cm ar fi o alegere bună.

Pentru ca cuvertura să atârne puțin de-a lungul marginilor patului, ar trebui să acordați atenție produsului cu dimensiuni de 200x220 cm. Această opțiune este standard în multe țări europene.

Cele mai mari cuverturi sunt modele cu dimensiunile de 220x240 si 240x260 cm.Se potrivesc pentru orice pat dublu, si vor atrage atentia si prin lux.

Cum să alegi?

Microfibra se referă la materiale ieftine, astfel încât reprezentanții tuturor segmentelor populației își pot permite o astfel de pătură.

Atunci când alegeți o cuvertură de pat, merită să respectați câteva recomandări:

 • Alegerea dimensiunii păturii depinde de mărimea danei. Deci, merită să luați în considerare preferințele dvs., deoarece cuvertura poate acoperi doar locul de dormit sau marginile sale se pot răsuci de pe pat sau canapea.
 • Înainte de a cumpăra, ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra aspectului produsului. Nu ar trebui să aibă pliuri. Marginile cusute indică o bună calitate a produsului. Adesea, marginile păturii sunt prelucrate cu franjuri, împletitură sau panglică. Toate ochiurile trebuie să fie drepte, fără bucle extinse sau fire.
 • Dacă caroul este decorat cu un imprimeu, atunci ar trebui să îl examinați cu atenție, deoarece ar trebui să fie simetric.
 • Merită să acordați atenție nu numai aspectului păturii, ci și proprietăților sale tactile. Ar trebui să fie plăcut la atingere, moale și cald.
 • Atunci când alegeți o culoare și un model, este necesar să construiți pe interiorul camerei în care va fi utilizat produsul. Plaid-ul ar trebui să arate armonios într-un ansamblu cu mobilier, perdele sau tapet. Dacă interiorul este dominat de culori luminoase, o pătură în culori atenuate ar fi o alegere ideală.

Producătorii

Astăzi, mulți producători de pături folosesc microfibră moale, rezistentă și durabilă. Printre producătorii care oferă produse de calitate excelentă la un preț accesibil, merită remarcat:

 • Compania de tango oferă o gamă largă de produse din microfibră. Dintre sortimentul larg, puteți găsi diferite culori, modele pentru copii și adulți. Un alt avantaj al acestui brand este o gamă largă de dimensiuni.
 • marca Cleo s-a impus ca un producător binecunoscut de pături din microfibră. Toate produsele companiei se caracterizează prin rezistență crescută la uzură, rezistență a culorii și calitate excelentă. Producătorul oferă o gamă largă de dimensiuni și culori pentru diverse interioare.
 • Compania rusă „Golden Fleece” produce pături din microfibră în diverse nuanțe. Printre toată varietatea, puteți găsi opțiuni elegante în dungi, o cușcă, precum și modele cu imprimeu animal sau floral.

Îngrijire

Păturile din microfibră se caracterizează printr-o durată lungă de viață, dar merită să respectați câteva recomandări simple de îngrijire:

 • Microfibra este cel mai bine spălată manual, dar spălarea la mașină este posibilă și dacă temperatura apei nu depășește 20 de grade.Acest material este suficient de ușor de spălat, astfel încât chiar și la această temperatură a apei, toți contaminanții vor fi îndepărtați cu ușurință.
 • Nu utilizați detergenți sau înălbitori care conțin clor.
 • Uscarea produsului în apropierea diferitelor surse de căldură trebuie evitată. Microfibra se poate deforma la temperaturi ridicate.
 • Pentru utilizarea de zi cu zi, pătura trebuie spălată cel puțin o dată pe săptămână.
 • Este interzisă călcarea microfibrei, pentru a nu deteriora produsul.
 • Pentru depozitare, merită să folosiți pungi speciale de vid, în timp ce pătura trebuie înfășurată compact.

Puteți urmări o prezentare generală a unei pături din microfibră în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila