Pătură tricotată

Pătură tricotată
 1. Caracteristici și Beneficii
 2. Soiuri
 3. Materiale (editare)
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Culori
 6. Modele și tipuri de tricotat
 7. Tipuri de decor și stiluri
 8. Sfaturi de selecție
 9. Cum să ai grijă?
 10. Pături tricotate în interior

Este foarte greu de imaginat un locuitor modern indiferent la obiectele multifuncționale. Astfel de lucruri atrag constant atenția, vor să fie dobândite sau create fără ajutorul altora. Luați, de exemplu, o pătură: datorită atenției deosebite a designerilor, acest lucru este considerat atât un punct culminant la modă al camerei, cât și o soluție multifuncțională.

Caracteristici și Beneficii

Modelele de carouri tricotate sunt soiuri cu adevărat unice de cuverturi de pat. Principala diferență față de păturile obișnuite este metoda de producție - acestea sunt reprezentate de o țesătură tricotată. Practic, modelele luate în considerare sunt produse dintr-o compoziție hipoalergenică care nu provoacă iritații ale pielii. Această nuanță este deosebit de importantă pentru cei care suferă de alergii și persoanele cu pielea mai sensibilă predispusă la inflamații din cauza contactului minim cu firul.

În procesul de creare a produsului, se folosesc fire moi, confortabile și confortabile, care sunt complet lipsite de componente spinoase.

Modelele în carouri tricotate nu sunt doar pelerine uimitoare. Sunt cu adevărat versatile și au multe funcții.

Pe lângă componenta decorativă și capacitatea de a adăuga noi culori designului deja familiar și monoton al camerei dvs.:

 • va aduce completitudine și va adăuga curățenie aspectului general al dormitorului (atât un pat mare, cât și o canapea mică);
 • transformați-vă într-o husă temporară pentru oricare dintre seturile dvs. de mobilier;
 • poate fi folosit ca o pătură de aer (care este în special solicitată vara și în afara sezonului);
 • produsele pentru bebeluși sunt perfect transformate în plicuri comode și multifuncționale, confortabile pentru plimbări frecvente sau o excursie la clinica pentru copii;
 • în funcție de volumul de material disponibil și de amploarea imaginației, pânzele se vor transforma într-un covor uimitor cald și confortabil, care se potrivește ideal peste salteaua unui pătuț sau pe podea deasupra covorului (pentru a menține căldura și igiena copilului pentru o lungă perioadă de timp);
 • astfel de modele fac față perfect funcției de pulover sau salopetă caldă, atât de atent și acasă, învăluindu-și proprietarul, care stă să se uite la televizor (acest lucru este valabil mai ales într-o cameră rece);
 • în funcție de calitatea compoziției, păturile tricotate sunt înzestrate cu beneficii curative (astfel de proprietăți se aplică modelelor din lână de oaie sau de cămilă);
 • va crea un mediu cu adevărat confortabil în apartamentul sau casa dvs.

Din păcate, chiar și cele mai bune opțiuni pentru o pătură din țesătură de lână nu sunt potrivite pentru toată lumea: în ciuda superiorității compoziției și a calității uimitoare a acestui material, o anumită proporție de cumpărători sunt nevoiți să se confrunte cu intoleranța acestuia.

Pe lângă un număr impresionant de avantaje, modelele de carouri tricotate sunt dotate cu o serie de dezavantaje:

 • în cele mai multe cazuri, este imposibil să le așezi pe salteaua existentă pentru a varia nivelul de moliciune la cel dorit (ca urmare a presiunii asupra tricotării în relief, „printurile” modelului vor fi fixate pe corp, iar acest lucru este dăunător pentru fluxul sanguin adecvat);
 • modelele tricotate necesită cantități impresionante de fire și o cantitate enormă de timp pentru a crea;
 • aproape întotdeauna o problemă este îngrijirea unor astfel de pături și, de asemenea, sunt foarte instabile la procesul de spălare în mașină (necesită spălare manuală, centrifugare delicată și uscare departe de lumina soarelui);
 • procesul de uscare la sfârșitul spălării durează mult mai mult decât cel al omologilor lor textile, deoarece este necesară o suprafață verticală suficient de spațioasă (cu opțiunea standard de uscare, se întind, ceea ce explică deformarea modelului și reducerea lățimii). a țesăturii existente);
 • sunt supuse acumulării frecvente de particule de praf, ceea ce creează un habitat favorabil pentru acarienii de praf (aceasta explică apariția reacțiilor alergice).

Soiuri

Modelele de pături tricotate sunt prezentate într-o varietate de forme (pături cu glugă sau cu iepure și urechi, dungi, precum și nasturi pentru transformare, pentru iarnă cu căptușeală, din dungi legate, personalizate cu căptușeală, dreptunghiulare, texturate etc. .).

În funcție de metoda de producție, acest produs este realizat:

 • tricotate manual cu ace de tricotat sau croșetate;
 • cu mașină folosind o mașină de tricotat sau folosind echipament special.

Diferențele dintre tipurile de execuție sunt evidente: versiunea de mașină necesită adesea acțiuni care utilizează un fir mai subțire, un număr mare de bucle diferite, o varietate de modele și variații de țesături. Acest produs este creat mult mai rapid spre deosebire de analogul, care este realizat manual.

Un produs creat pe echipamente de producție se distinge întotdeauna prin acuratețea execuției și uniformitatea designului. Datorită unui mecanism bine uns, puteți tricota orice grad de complexitate și model viitor dorit.

Mecanismul manual de tricotat este unic ca aspect: până la sfârșitul procesului de tricotat al păturii, nivelul de densitate al buclelor create poate varia. Este departe de a fi întotdeauna la fel de perfectă ca la metoda de execuție a mașinii, cu toate acestea, după spălare, țesătura arată în general mai uniformă.

Lucrul manual nu se limitează la nicio tehnologie, astfel, vă permite să realizați absolut orice idee a creatorului, este benefic să arătați direct textura în sine și modelul dorit în cea mai bună lumină posibilă.

Materiale (editare)

Firele pentru realizarea păturii sunt variate, totuși, firele metalizate lucioase nu sunt practic folosite: întunecă textura generală a produsului și înțeapă corpul. Adesea, pentru executarea unei astfel de pături, meșterii folosesc rămășițele firelor existente, întruchipând culori strălucitoare. în alte exemple de realizare, fire groase sunt în general cumpărate pentru fabricarea manuală a produsului. Vă permite să creați o pătură originală într-o perioadă scurtă de timp.

Cele mai populare materiale folosite pentru modelele luate în considerare sunt bumbacul sau acrilul, lâna sau semi-lana, o compoziție de iarbă, precum și un amestec de angora și acrilic, mohair sau lână cu acrilic. Oricare dintre tipurile de materii prime prezentate se distinge prin propriile caracteristici și avantaje. De exemplu, produsele din iarbă și tricotate cu ace de tricotat sunt de neegalat ca moliciune, volum și confort corporal.

Păturile din lână sau semilană, îmbunătățite cu o bază textilă, sunt un adevărat concurent cu păturile obișnuite din material textil. Opțiunile din bumbac sunt foarte ușoare, non-iritante și ușor de curățat.

Dimensiuni (editare)

Dimensiunile necesare viitorului produs depind de forma patului. În fiecare caz, ele sunt individuale. Pentru copii, acest indicator poate fi prezentat ca 70x70 cm și 80x100 cm și 100x100 cm, 70x125 cm sau 110x140 cm.

Deoarece acest accesoriu de pat trebuie să acopere atât patul, cât și proprietarul acestuia, dimensiunea păturii trebuie să fie egală cu creșterea proprietarului cu o marjă suplimentară. Indicatorii dimensionali ai produsului luat în considerare pentru adulți sunt, de asemenea, diverși: 130x170 cm, 140x180 cm, 150x180 cm, 150x200 cm, 160x200 cm, 160x220 cm, 180x200 cm, 250x260 cm, 250x260 cm, 202.

Merită să ne amintim că cuverturile de dimensiuni foarte mari sunt cele mai puțin confortabile, mai ales atunci când sunt făcute manual.

Prin urmare, gândindu-vă să cumpărați sau să faceți o pătură cu propriile eforturi și fără ajutorul altora, trebuie să fiți conștienți de exact ce funcție va implementa un astfel de produs.

Culori

Paleta de nuanțe de produse tricotate impresionează prin varietatea sa. Producătorii oferă o masă de varietăți de nuanțe care vor satisface cu siguranță chiar și cele mai exigente preferințe. Liniile de culoare oferite adesea combină negrul și alte culori practice: gri profund, albastru deschis, muștar, cărămidă deschisă, roșu, maro strălucitor, visiniu. Paleta deschisă conține culori tradiționale: alb și bej moale, precum și culori calde pastelate (roz și liliac delicat, verde strălucitor și mentă, lămâie bogată).

Produsele tricotate pentru utilizare frecventă în viața de zi cu zi sunt realizate în principal în nuanțe practice și suculente. Liderii paletei de culori printre maeștri sunt următorii: verde bogat, teracotă, portocaliu strălucitor, coral moale, purpuriu nobil, pestriț pal (multicolor sau biton). Modelele de țesături tricotate pentru bebeluși se remarcă prin veselia lor strălucitoare.

Astfel de opțiuni colorate pentru cuverturi de pat merită o atenție specială, ele sunt complet lipsite de limite în alegerea culorii dorite.

Modele și tipuri de tricotat

Opțiunile pentru modelul în carouri tricotate sunt variate. În producție, aceste produse sunt realizate la mașină, folosind tricotat convențional.

Execuția manuală la domiciliu este împărțită în patru moduri:

 • tricotat într-o singură linie dreaptă, cu o tranziție lină la al doilea și următorul rând;
 • de-a lungul unei căi circulare cu adăugarea unei bucle în colțuri cu fiecare rând viitor;
 • conectat în diagonală (versiunea oblică);
 • adăugarea de componente individuale (pătrate).

Orice tehnică, desigur, este individuală, dar înainte de a crea un model, gradul de densitate (pentru controlul precis al buclelor rezultate) și designul viitor sunt întotdeauna luate în considerare.

În aparență, se disting următoarele opțiuni de carouri:

 • relief mare sau mic de tricotat;
 • cu sau fără adăugarea unui ornament volumetric;
 • folosind diverse modele realizate folosind o varietate de palete de culori de fire.

Una dintre cele mai interesante tehnici de realizare a unui model tricotat acasă este asamblarea unui produs din cardigane și pulovere vechi. În această situație, sunt implicate petice de dimensiuni mici tăiate în pătrate.

Dacă luăm în considerare modelele, atunci acestea sunt foarte diverse: de la tricotat obișnuit cu jartiere, ajurate și până la compoziții non-standard. Cele mai populare tipuri de decorațiuni pentru astfel de cuverturi de pat tricotate sunt diverse împletituri, împletituri, țesături frecvente, diverse combinații de dungi cu margarete, precum și utilizarea alternantă a buclelor din față și din spate.

Un design în carouri cu adevărat interesant poate fi întruchipat:

 • metoda de tricotat tunisiană - tehnologia „afgană” folosind un croșetat, când modelul este creat pe baza a două niveluri;
 • tehnica bavareză de tricotat - implementarea croșetării de-a lungul unei căi circulare cu adăugarea de componente luminoase sau o pânză sub forma unui singur pătrat;
 • Motiv scandinav - realizarea de ornamente jacquard din punct jartieră în două culori în stil norvegian folosind ace de tricotat;
 • tricotat pe două fețe - în același timp folosind două fire pe ace sau un fir folosind o croșetată.

Tipuri de decor și stiluri

Unicitatea modelelor de pături tricotate constă în faptul că aceste cuverturi de pat se vor potrivi perfect și vor decora stilul oricărei încăperi: de la clasice atemporale și minimalism strict la glamour bogat și stil Empire de neegalat. De obicei, ideea principală depinde direct de model (broderie cu inimioare, ornament 3D, imprimare cu urs) sau culori.Un produs tricotat mai organic va arăta în stil country sau Provence, avangardă sau art nouveau, african și patchwork, precum și în stil baroc, boho sau loft, art deco și arab.

Sfaturi de selecție

Când cumpărați modele frumoase de carouri tricotate într-un centru comercial sau alt loc, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte:

 • furnizarea unui certificat de calitate, precum și respectarea regulilor de igienă general recunoscute;
 • trebuie să fie prezente toate datele necesare privind compoziția materialelor utilizate, producătorul cu o reflectare a adresei legale, precum și instrucțiunile necesare pentru implementarea funcționării corecte;
 • fixarea indicatorului nivelului de căldură al acestui produs;
 • prezența unor comentarii și recenzii pozitive, feedback util despre acest producător, precum și disponibilitatea unei garanții din partea vânzătorului;
 • raportul dintre preț și calitate, proprietăți disponibile (puteți previzualiza analogii și compara prețurile).

Câteva sfaturi utile:

 • modelele frumoase pentru perioada de iarnă (pături din țesătură de lână) ar trebui să aibă o căptușeală textilă, deoarece va reține cu siguranță căldura, iar baza de țesătură va păstra materialul tricotat în forma sa originală;
 • o pătură realizată manual în stil ajurat este cel mai puțin practică decât un analog 3D al unui tricot îngust în relief. Un produs realizat din fragmente constitutive are un plex mai puțin puternic, prin urmare, în viitor, va necesita o atitudine extrem de atentă;
 • un accesoriu cu model volumetric, în relief tricotează mult mai repede, deși pare cel mai aerisit. Prin urmare, nu reține atât de bine căldura și este nepractic pentru utilizare frecventă ca pătură;
 • modelele de lână oferă un efect de căldură uscată. Prin urmare, dacă este nevoie de un rezultat de vindecare, atunci o pătură tricotată este cea mai bună alegere (efect antimicrobian și antiinflamator, prevenirea diferitelor răceli);
 • un astfel de lucru precum o pătură ar trebui să fie multifuncțională, realizată din fire de înaltă calitate și să nu conțină coloranți periculoși.

Cum să ai grijă?

Îngrijirea unui model în carouri tricotat este un subiect special. Utilizarea fidelă și atentă va oferi posibilitatea de a prelungi perioada de funcționare a unui produs la modă, păstrând în același timp atractivitatea aspectului exterior și caracteristicile unei texturi frumoase (netezime, căldură, dimensiune, relief). Deoarece versiunea tricotată a produsului este supusă efectelor oricărei spălări, trebuie luate în considerare următoarele nuanțe:

 • se recomandă spălarea manuală în lipsa unor eforturi deosebite, răsucirea cu utilizarea unei pulberi speciale (selectate individual pentru un anumit tip de fire);
 • lipsa fierberii, precum și apă fierbinte. Temperatura ridicată a apei contribuie la reducerea distanței dintre fibre și la compactarea firului (acest lucru este valabil mai ales pentru firele de lână și semilană cu o textură goală);
 • la sfârșitul spălării, este necesar să clătiți produsul de două ori pentru a spăla resturile de detergent praf. Toate acestea sunt necesare pentru a exclude apariția rigidității și pierderea nuanței inițiale ca urmare a unei clătiri slabe și, de asemenea, pentru a preveni obținerea unei nuanțe galbene;
 • uscarea trebuie să fie naturală în absența oricăror dispozitive suplimentare de încălzire (uscător de păr, baterie, fier de călcat);
 • nu puteți folosi o perie uscată pentru curățare: va smulge cu ușurință buclele existente și va adăuga scame, va promova formarea de pelete și va da un "shaggy" general;
 • este interzis să scoateți modelul tricotat al pelerinii sau să îl scuturați pentru a scăpa de praf (ca urmare a unor astfel de acțiuni, are loc deformarea ambelor bucle individuale și a întregului volum al pânzei);
 • uneori este necesară ventilarea produsului în aer proaspăt (un balcon sau o terasă ar fi un înlocuitor excelent): acest lucru va crește rezistența la aglomerare, va elimina aspectul unei arome nedorite;
 • eticheta produsului conține de obicei toate informațiile necesare de îngrijire.Unii producători permit spălarea la mașină, în timp ce alții recomandă insistent să mergeți la curățătorie chimică dacă este foarte murdară.

Pături tricotate în interior

În zilele noastre, modelul carouri tricotat este un bonus modern și elegant pentru orice cameră. Acum aceste pelerine sunt considerate un accesoriu la modă pentru o canapea sau un fotoliu tapitat. Astfel de decorațiuni de mobilier tapițat nu numai că completează complet designul interior, dar se concentrează și pe punerea în aplicare a ideii principale, adăugând poftă interiorului.

O cuvertură de pat mare tricotată în relief poate fi folosită pentru a decora un pat într-un dormitor. Se va dizolva foarte armonios în designul general al camerei, dacă păstrați ideea unui produs tricotat prin utilizarea de perne decorate. Nuanta bogata a covorului, forma sofisticata a abajurului noptierei si ornamentul stilat al pernelor canapelei vor insufleti orice design.

Dorința de a repeta ideea unui produs tricotat poate fi diversificată: o pătură de o nuanță deschisă caldă cu împletituri voluminoase arată foarte bine și este combinată cu perne cu un design similar și un puf, dar în absența oricăror modele.

Culoarea aleasă a țesăturii tricotate va oferi o oportunitate de a crea iluzia unui set, iar o pernă mică, repetând designul mini-poufului, va adăuga varietate paletei de culori a camerei, prevenind abundența de pete captivante. .

Un model tricotat în carouri cu dungi largi strălucitoare, contrastante, arată cu adevărat neobișnuit. Acest model este perfect pentru decorarea unei canapele deschise la culoare.

O astfel de pătură va deveni nu numai un punct culminant la modă al interiorului, ci și o pelerină practică și funcțională: prin colectarea unui curcubeu de nuanțe deschise și întunecate, puteți prelungi semnificativ durata de viață atât a canapelei, cât și a păturii în sine. Nu este absolut dificil să faci un interior armonios: este suficient să așezi mai multe ghivece pentru flori, asemănătoare dungilor de culoare. Dacă nu sunt acolo, puteți folosi poze, flori proaspete, precum și doar o tavă obișnuită, păstrată într-o schemă de culori similară.

În acest videoclip veți vedea o selecție suplimentară de pături tricotate și idei pentru creativitate.

2 comentarii
credinţă 12.09.2019 15:27
0

Multumesc pentru informatiile utile!

0

Mulțumesc pentru articolul util!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila