Reguli de depozitare a lenjeriei de pat

Conţinut
 1. Durata de viață
 2. Cerințe primare
 3. Unde să-l depozitezi?
 4. metoda KonMari
 5. Sfaturi utile

O persoană este capabilă să experimenteze o gamă largă de sentimente: atât plăcute, cât și nu foarte. Una dintre cele mai placute si racoritoare senzatii, fara indoiala, este senzatia de pat proaspat, curat si cald in care ne intindem dupa o zi grea de munca. Desigur, calitatea patului pe care dormim joacă un rol important. Cu toate acestea, mulți oameni uită de lenjeria de pat, ceea ce poate face odihna mult mai plăcută, relaxantă și confortabilă.

Există o mare varietate de seturi de lenjerie de pat astăzi pe piață: de la țesături naturale simple până la acoperiri sintetice cu modele vesele. Dar nu uita că este important nu numai să alegi învelișul potrivit pentru patul tău, ci să îl depozitezi corect și compact în apartamentul tău.

Durata de viață

Mai întâi trebuie să vă dați seama cât timp poate fi depozitată lenjeria de pat. Acest lucru depinde în primul rând de materialul (țesătura) din care este făcută. Al doilea factor important pentru durabilitatea lenjeriei sunt caracteristicile de spălare (cât de des, prin ce mijloace și așa mai departe).

Deci, cearșafurile de flanel și husele de pilota nu vor rezista mai mult de cinci ani. Produsele Calico vor rezista cu doi ani mai mult (până la șapte ani). Materialele naturale precum bumbacul și inul pot dura până la nouă ani. Materialele artificiale (de exemplu, satin) vă rugăm cu durata lor de viață - pot fi depozitate într-un dulap sau dressing timp de 10 ani. Mătasea naturală este considerată cea mai durabilă, durata de viață a produselor realizate din ea este de 15 ani.

Cerințe primare

În ciuda faptului că în acest moment există un număr mare de moduri, depozitarea corectă și durabilă a lenjeriei de pat se bazează pe câteva principii:

 • depozitați numai lenjerie spălată și uscată (punem lenjerie murdară nu în dulap, ci în mașina de spălat);
 • acoperirile trebuie să fie bine îngrijite și îngrijite (tivitate, călcate);
 • este indicat să plasați un fel de parfum în locul de depozitare a lenjeriei de pat, care va da un parfum proaspăt.

Unde să-l depozitezi?

De fapt, spațiul de depozitare pentru lenjerie de pat poate fi determinat de alegerea și preferința dvs. De exemplu, poate fi pliat într-un dulap obișnuit în care sunt depozitate hainele, având în prealabil deoparte mai multe rafturi special pentru lenjerie.

Pentru o mai mare compactitate și precizie, puteți folosi cutii sau coșuri speciale, care pot fi achiziționate de la orice magazin care comercializează bunuri de uz casnic. Puteți folosi în acest scop și o comodă sau noptiere mari.

Dacă locuința ta are o lipsă acută de spațiu de depozitare, atunci îți poți depozita lenjeria de pat în unități speciale de depozitare pentru o canapea sau pat.

Este important să rețineți că în locurile în care sunt depozitate rufele, nu ar trebui să existe umiditate ridicată și fluctuații bruște de temperatură.și nu trebuie expus la lumina directă a soarelui. În caz contrar, cuvertura de pat va deveni mucegăită, inodora, decolorată (galben) și se va deteriora.

Aerisiți în mod regulat zonele de depozitare pentru a evita apariția molilor.

metoda KonMari

KonMari (sau Marie Kondo) este o casă profesionistă de curățenie. Pentru a asigura conservarea lenjeriei de pat de înaltă calitate, ea sugerează să folosiți sfaturi simple.

 • Depozitați lenjeria de pat pe rafturi separate și nu împreună cu alte lucruri (de exemplu, haine).Acest lucru se datorează diferenței dintre materialele din care sunt făcute lucrurile, respectiv, au nevoie de îngrijire diferită.
 • Învelișurile trebuie să fie pliate în formă de dreptunghi sau triunghi.
 • Articolele pot fi pliate atat pe orizontala cat si pe verticala, ceea ce economiseste spatiu in dulap, comoda sau pe rafturi.
 • Este convenabil să împărțiți lenjeria după culoare sau material.

Sfaturi utile

Pentru a vă păstra lenjeria de pat cât mai mult posibil, ar trebui să:

 • schimba trusele cel puțin o dată la 7 zile;
 • spălați lucrurile în conformitate cu toate instrucțiunile de pe eticheta producătorului;
 • produse uscate la aer proaspăt (cel puțin într-o zonă ventilată);
 • depozitați lenjeria pe dos;
 • depozitați separat fețele de pernă, cuverturi de pilote și cearșafuri;
 • în cazurile de depozitare a seturi de lenjerie într-un singur loc, înfășurați cearșafurile și cuverturile de plapumă cu o față de pernă (puteți lega și un set de lenjerie cu o panglică sau șnur pentru comoditate);
 • să împarți seturile de lenjerie în funcție de sezon: separat - cele mai ușoare și de vară, separat - cele de iarnă;
 • utilizați parfumuri, săpunuri sau ierburi special concepute pentru a oferi rufelor un miros plăcut și proaspăt.

Astfel, ai invatat toate secretele depozitarii corecte a lenjeriei de pat. Dacă respectați sfaturile simple enumerate, atunci produsele dumneavoastră vor dura mult timp și vor rămâne în stare bună.

Nu uitați că calitatea șederii dumneavoastră depinde în mare măsură de calitatea lenjeriei de pat.

Instrucțiunile pentru plierea lenjeriei de pat sunt în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila