Cum să operați un televizor Samsung fără telecomandă?

Conţinut
 1. Butoanele de control de pe panou
 2. Cum să controlezi joystick-ul?
 3. Utilizarea telefonului mobil

Orice model modern de televizor Samsung este echipat cu o telecomandă (RC). Datorita sensibilitatii ridicate a senzorilor instalati pe dispozitivele acestui brand, televizorul poate fi controlat cu telecomanda de la distanta mare. În același timp, chiar și fără țintirea strictă a telecomenzii către panoul de recepție al dispozitivului.

Dar se poate întâmpla că va fi imposibil să controlați panoul televizorului cu ajutorul telecomenzii. Telecomanda se poate pierde, se poate sparge sau bateriile se pot descărca. Dacă reparația celui vechi sau înlocuirea celui nou nu se poate face momentan, atunci puteți gestiona setările fără el.

Butoanele de control de pe panou

Fiecare televizor are panou de control. În funcție de model, acesta este situat în față sau în lateral, rar - în spatele dispozitivului. Panoul de control situat pe dulapul TV este o parte dedicată care echipat cu mai multe butoane... Fiecare buton are pictograme și legende specifice.

Dacă panoul de control este situat în față, atunci este cel mai adesea ascuns. Pentru a începe să operați setările televizorului în modul manual, trebuie să scoateți sau să deschideți capacul de la butoane apăsând ușor.

Înainte de a începe să utilizați, trebuie să studiați cu atenție toate etichetele și simbolurile situate lângă butoane. Panoul standard, care este echipat cu aproape toate modelele populare de receptoare TV Samsung, este situat în partea din față a dispozitivului, în colțul din dreapta jos.

Sistemul de control include următoarele butoane.

 1. PUTERE... Apăsând acest buton, puteți porni sau opri televizorul.
 2. MENIUL... Apăsând această tastă se intră în meniul dispozitivului. Din meniu este posibil să reglați luminozitatea, contrastul și alți parametri necesari.
 3. BINE. Buton de confirmare. Selectând elementul de meniu sau setarea dorită și apoi apăsând OK, modificarea este confirmată și salvată.
 4. VOLUM. De obicei există 2 butoane sub această etichetă. Unul cu semnul „-” și celălalt cu semnul „+”. Cu ajutorul lor, puteți reduce sau adăuga sunetul emis de dispozitiv.
 5. CHANEL... Această tastă este necesară pentru a parcurge canalele. Există, de asemenea, 2 butoane sub această inscripție, care vă permit să comutați numerele canalelor fie în sus, fie în jos.

  Dacă modelul dvs. de televizor presupune că tastele sunt situate pe panoul lateral sau din spate, funcțiile acestora vor fi aceleași cu tastele situate pe panoul frontal, astfel încât operarea va fi identică.

  Cum să controlezi joystick-ul?

  Cele mai recente modele de panouri cu plasmă Samsung, în locul setului obișnuit de taste pentru control manual, echipat cu un singur buton... Se numeste joystick-ul... Este foarte ușor să controlezi setările televizorului cu butonul joystick. Dispozitivul unei astfel de pârghii de control este un buton mare plat pe un picior mic care se poate roti în orice direcție. Când mutați joystick-ul, trebuie să urmați instrucțiunile de pe ecran și când apare elementul dorit, ar trebui:

  • apăsați centrul butonului dacă trebuie să intrați în meniu sau să confirmați modificările efectuate;
  • apăsați marginea superioară a tastei pentru a comuta în sus numărul canalului sau pentru a vă deplasa în sus prin elementele de meniu;
  • apăsați marginea de jos a butonului pentru a comuta în jos sau în jos numărul canalului în conformitate cu elementele de meniu;
  • apăsați în jos pe marginea stângă a tastei pentru a reduce sunetul;
  • apăsați în jos pe marginea dreaptă a butonului pentru a crește volumul.

  Când operați televizorul cu un joystick, trebuie să fiți atenți, iar atunci când apăsați, presiunea trebuie aplicată direct în centrul butonului.

  Dacă mișcările nu sunt clare, indicatorul poate sări peste punctul dorit și sistemul de control va funcționa incorect.

  Utilizarea telefonului mobil

  Vă puteți personaliza televizorul fără a utiliza telecomanda folosind un telefon mobil. Nu toate modelele de panouri LCD Samsung au această funcționalitate. Pentru acest tip de control pe un smartphone trebuie să instalați programul dedicat Samsung TV & Remote.

  De asemenea, televizorul trebuie să aibă un set de anumite funcții:

  • prezența Wi-Fi;
  • Funcția Smart TV.
  • prezența unui port Ethernet;
  • funcția de telecomandă de pe dispozitivul mobil.

  Dacă toate condițiile de mai sus sunt îndeplinite, trebuie să rulați aplicația instalată pe telefon. În interfața propusă, pe ecranul dispozitivului mobil vor apărea 2 ecrane. Unul dintre câmpuri va conține butoane cu numere de canal. Și mergând la al doilea câmp, puteți gestiona elementele de meniu.

  Denumirea tastelor într-o astfel de aplicație mobilă este aceeași ca pe telecomandă sau pe panoul televizorului. Prin urmare, managementul nu va fi dificil. Avantajul acestui tip de control este că nu trebuie să îndreptați dispozitivul mobil spre televizor - puteți chiar să schimbați canalele dintr-o altă cameră.

  Astfel, poți să te uiți la televizor chiar și fără telecomandă. Și mai multe opțiuni de control propuse vă vor ajuta să alegeți cea mai potrivită într-o anumită situație.

  Cum să controlezi televizorul folosind telefonul, vezi mai jos.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila