Proiectarea unui apartament cu o cameră cu o suprafață de 30 mp. m: exemple de proiectare

Conţinut
 1. Unde sa încep?
 2. Distribuția competentă a spațiului
 3. Zona de lucru
 4. Dormitor
 5. Organizarea depozitării
 6. Tehnici de zonare
 7. Mărirea optică a spațiului
 8. Stiluri
 9. Concluzie

„Caminele noastre sunt închisorile noastre; dar vom găsi libertatea în ele dacă le putem decora la discreția noastră.” Coco Chanel

Mulți proprietari de apartamente cu o cameră se întreabă cum într-un spațiu atât de mic - la urma urmei, majoritatea proprietarilor de apartamente din „Hrușciov” au la dispoziție doar 30 de metri pătrați. - poti amplasa un dormitor, un birou, un living, o zona pentru copii si in acelasi timp sa creezi un mediu confortabil si confortabil pentru fiecare membru al familiei. Principalul lucru este să optimizați corespunzător spațiul prin zonare, apoi chiar și cu 30 mp. m. întreaga familie se va acomoda confortabil.

Unde sa încep?

Înainte de a continua cu reparația, este necesar să se întocmească un proiect de proiectare. Pe diverse forumuri de pe Internet, în articole de specialitate despre reparații și design, puteți obține o mulțime de idei pentru a vă decora propriul apartament. La elaborarea unui proiect, în primul rând, este necesar să se rezolve problema necesității de reamenajare.

Combinația este posibilă:

 • bucatarii si camere;
 • coridor și cameră;
 • balcoane si camere.

Când combinați mai multe camere într-un singur spațiu, obțineți o garsonieră care este acum populară. Pe lângă o creștere reală a suprafeței, acest format vă permite să creați senzația unui spațiu mare, chiar și într-o zonă mică.

Vă rugăm să rețineți că, înainte de a începe lucrul, citiți Hotărârile Guvernului orașului dvs., cu Codul Locuinței al Federației Ruse sau consultați-vă cu un specialist, deoarece, în funcție de tipul de muncă, este posibil să aveți nevoie de permisiunea unui organism de stat pentru a o efectua. sau nu aveți nevoie de permisiune, trebuie să înregistrați doar modificările efectuate. Există reparații care sunt interzise. Acestea includ, în special, demolarea pereților portanti.

Gândiți-vă și la posibilele avantaje și dezavantaje ale combinării camerelor. Acesta este în primul rând apariția mirosurilor care vor pluti inevitabil în cameră atunci când sunt combinate cu bucătărie. Dacă aveți oaspeți frecventi, poate fi incomod dacă doriți să-i lăsați peste noapte.

Distribuția competentă a spațiului

În pasul următor, trebuie să decideți asupra raportului dintre zone. Cineva lucrează de acasă, și este important pentru el să aibă un loc de muncă confortabil, cineva are nevoie de o suprafață de depozitare mărită, iar cineva preferă spațiu maxim. Gândește-te la planurile tale pentru următorii 2-3 ani: dacă vei avea copii, atunci designul ar trebui să fie planificat imediat ținând cont de aceste schimbări.

Zona de lucru

Puteți folosi un pervaz larg ca blat de masă, iar prin plasarea dulapurilor cu sertare extrabile sub acesta, veți obține un loc de muncă cu drepturi depline. În clădirile noi, loggia oferă un spațiu larg pentru imaginație, deoarece zona sa vă permite să echipați o zonă de lucru pe ea, să mutați sala de mese, economisind astfel spațiu în bucătărie sau să faceți un dressing - în funcție de care dintre zone mai este nevoie. Pentru a utiliza loggia pe tot parcursul anului, efectuați lucrări preliminare - trebuie să fie izolat, instalat de încălzire (pardoseală încălzită, un radiator poate fi folosit pentru încălzire) și vitrată.

Dormitor

O zonă completă de dormit poate fi separată folosind o unitate de rafturi sau un ecran pentru a crea un spațiu mai intim. Dacă înălțimea tavanului din apartament permite, locul de dormit poate fi situat în al doilea nivel, iar sub acesta, echipați zona de lucru.Într-o zonă mică, este mai rațional să amplasezi canapele transformatoare sau paturi transformatoare.

Organizarea depozitării

Spațiul de depozitare ar trebui să fie ascuns - puteți echipa un dressing sau puteți folosi un dulap încorporat în perete. Vă sfătuim să aruncați o privire mai atentă la opțiunile cu uși batante - acest lucru vă va permite să tăiați centimetri suplimentari, deoarece designul ușilor glisante este destul de încăpător. Proprietarii fericiți de „Stalinok” au cămare mici, care sunt perfecte pentru rolul unui dressing.

Puteți folosi și podiumuri pentru depozitare. Spațiul de dedesubt este potrivit pentru pături, perne și îmbrăcăminte în afara sezonului. În plus, podiumul va ajuta la evidențierea părții dorite a camerei.

Utilizați mobilier multifuncțional - paturi, canapele, puf cu compartimente pentru lenjerie. Un pat pentru copii nu face excepție - acum există multe modele care combină o dană și un sistem de depozitare. Există pătuțuri transformatoare care se vor „crește” și se vor schimba odată cu copilul și nevoile lui.

Aruncați o privire mai atentă la alte modele transformatoare - poate fi un dulap transformator, care se transformă într-un loc de dormit cu drepturi depline noaptea și economisește 4 metri pătrați în timpul zilei. m. zona; o canapea cu blat încorporat în loc de cotieră te va scuti de a cumpăra o măsuță de cafea. Și, desigur, proprietarii de apartamente mici nu ar trebui să uite de posibilitatea de mobilier la comandă. Deci, mobilierul va ocupa exact partea din cameră pe care ați alocat-o pentru aceasta, lăsând astfel spațiu liber.

Tehnici de zonare

Se pot distinge următoarele metode de zonare:

 • constructii de structuri din gips-carton;
 • construirea de unități arhitecturale decorative - podiumuri, coloane;
 • utilizarea unui tavan înălțat;
 • utilizarea diferitelor texturi de podea;
 • combinație de culori și texturi diferite;
 • crearea de diverse scenarii de lumină;
 • aranjarea pieselor de mobilier;

Structuri din gips-carton. În prezent, designerii folosesc rar un material precum gips-carton atunci când creează un interior. Este folosit în principal pentru a crea pereți despărțitori mici în lungime și înălțime, care sunt similare cu un tejghea de bar sau cu rafturi. Cu ajutorul structurilor din gips-carton, puteți împărți o zonă funcțională a unei garsoniere mici de alta - de exemplu, separați zona de lucru și zona de odihnă: bucătăria și camera de zi. Peretele de gips-carton în sine, pe lângă împărțirea spațiului, poate deveni un element independent al decorului - este suficient pentru a-i da o formă neobișnuită.

Utilizarea podiumului în interior devine din ce în ce mai populară. Un astfel de element al interiorului nu va ajuta doar să se concentreze asupra părții dorite a apartamentului, dar este și destul de funcțional. Podiumul este capabil să separe limitele din apartament, fără a strica integritatea imaginii.

Podiumul poate deveni și un înlocuitor pentru un loc de dormit - este suficient să-l decorezi cu o saltea frumoasă. Spațiul de sub această structură, așa cum sa menționat mai sus, poate fi folosit ca spațiu de depozitare.

Coloanele pot fi folosite pentru a separa vizual bucătăria și zona de living, pentru a separa locul de dormit și pentru a decora cu ele intrarea în apartament. Principalul lucru este să alegeți materialul coloanei. Folosind coloane, puteți ascunde structuri de susținere, comunicații.

În mod tradițional, coloanele sunt realizate din marmură, beton, dar în zilele noastre se folosesc piatră artificială modificată, lemn și alte materiale. Designerii recomandă să alegeți materialul pentru coloane în funcție de funcționalitatea spațiilor - coloanele din poliuretan sunt potrivite pentru dormitor, deoarece îndeplinesc doar o funcție decorativă.

Vă rugăm să rețineți că podiumul este contraindicat în încăperile cu tavanul scăzut: se va zdrobi, va provoca o senzație de etanșeitate. Dacă înălțimea tavanului este suficientă, atunci înălțimea optimă a podiumului este de la 10 la 15 cm.Dacă este necesar să faceți structura mai înaltă, este mai bine să adăugați un număr de pași proporționali cu aceste dimensiuni.

Folosirea unui tavan reliefat cu diferite înălțimi de pervazuri vă va ajuta, de asemenea, să delimitați spațiul. De exemplu, pentru a nu exista senzația de „fântână” într-un coridor îngust, înălțimea acestuia poate fi redusă. Utilizarea plafoanelor întinse este larg răspândită datorită posibilelor configurații și forme, abilității de a folosi soluții de culoare. Deci, zona de luat masa poate fi decorată cu o figură ovală pe tavan. Această metodă este recomandată a fi utilizată în combinație cu altele, deoarece în sine nu este suficientă pentru o delimitare clară a zonelor.

Pardoseala cu textură multiplă este, de asemenea, capabilă să evidențieze zonele. Covoarele de diferite culori și materiale pot face față acestei sarcini, este permisă utilizarea diferitelor acoperiri de podea. De exemplu, în bucătărie și pe hol, puteți utiliza gresie, puteți așeza laminat în zona de oaspeți și puteți separa zona de dormit cu un covor mic.

Combinarea diferitelor texturi și culori contrastante pe pereți este una dintre cele mai simple și mai eficiente moduri. Dacă pictați un perete într-o culoare strălucitoare, faceți-l cărămidă (sau decorați-l cu o imitație), puteți selecta spațiul necesar în apartament.

Fiecare zonă ar trebui să aibă propria sa sursă de iluminare - aceasta poate fi o lampă de masă la locul de muncă, lămpi suspendate în zona de luat masa a sufrageriei, instalarea de iluminat în partea inferioară a dulapurilor suspendate din bucătărie. Scenariile de iluminare ajută la zonarea camerei și o fac vizual mai mare.

Când zonați cu piese de mobilier, rețineți că cea mai optimă înălțime este de la 75 cm la 120 cm - această înălțime este deja estimată ca un obstacol, dar, în același timp, un astfel de mobilier nu va încărca suplimentar spațiul.

Utilizarea raftului și a dulapurilor este una dintre cele mai ușoare modalități de a împărți spațiul unei camere. În funcție de ceea ce doriți - o cameră mică confortabilă sau doar împărțiți spațiul - puteți utiliza fie o unitate de rafturi închisă pe o parte, fie deschisă pe ambele părți. Limitele zonei pe care ați vrut să o separați se vor dovedi a fi marcate puternic, iar înălțimea mică a raftului, peretele cu oglindă nu va supraîncărca spațiul.

Când creați un design de apartament, nu vă limitați la doar una dintre modalități, combinați-le între ele - de exemplu, separați camera de zi de bucătărie folosind un tejghea de bar, evidențiați zona pentru oaspeți cu un covor contrastant și puneți accente prin iluminat.

Mărirea optică a spațiului

Atunci când creați un design pentru un apartament cu o cameră, ar trebui să utilizați tot felul de modalități de a crește zona optică: utilizați iluminare puternică, culori deschise pentru decor, oglinzi. Pentru decor sunt selectate mai multe culori: cea mai deschisă dintre ele este cea principală, iar celelalte două - care sunt un ton sau un semiton mai închis - îndeplinesc funcția de delimitare a zonelor și de a crea tranziții contrastante. Este mai bine să alegeți o culoare dintr-o paletă bej sau gri ca culoare principală. Materialele pentru finisarea pardoselilor, tavanelor și pereților trebuie să fie în armonie între ele pentru a crea un singur spațiu.

Nu uitați de oglinzi - această piesă de mobilier nu numai că are funcționalitate, dar ajută și la creșterea spațiului, chiar și vizual. Instalați oglinzi sub formă de ferestre pe partea opusă deschiderilor ferestrelor - acestea vor reflecta lumina soarelui, umplând spațiul cu căldura soarelui. Așezați o oglindă mare pe toată înălțimea de la podeaua tavanului sau mai multe mici - acest lucru va adăuga o oarecare complexitate spațiului. Utilizarea oglinzilor creează, de asemenea, un sentiment de ușurință și aerisire, ceea ce este important atunci când spațiul este limitat.

Stiluri

In primul rand, alege un stil in functie de stilul tau de viata, de preferinte, pentru ca tu esti cel care trebuie sa locuiesti in acest interior! Ascultă-te pe tine, pe membrii familiei tale, pentru a înțelege care design este mai aproape de tine - simplitate rustică, rafinament sau modernitate. Alege stilul Provence, vintage, respectiv high-tech.

Și dacă iubești o anumită țară sau îți este dor de patria ta, atunci adu-ți elementele colorate ale țării tale preferate.În același timp, țineți cont de particularitățile apartamentului dvs. - unele stiluri vor arăta nepotrivite cu tavane joase, altele vor pune o presiune suplimentară asupra spațiului, luând metri pătrați valoroși.

Atunci când alegeți un stil, luați în considerare bugetul dvs. Unele stiluri necesită materiale naturale precum lemnul, pielea, piatra; unele sunt mobilier antic sau de designer. Cele mai populare stiluri pentru decorarea unei garsoniere sunt minimalismul, mansardă, hi-tech, stilul scandinav. Toate au un detaliu comun - simplitatea în design.

Concluzie

 • Interiorul unui apartament mic ar trebui să fie, în primul rând, rațional și funcțional;
 • Pentru finisare, alege culori deschise, foloseste diverse solutii de iluminat pentru a evidentia zonele;
 • Mobilierul trebuie să fie multifuncțional și, de preferință, în nuanțe deschise, pentru a nu încărca și mai mult spațiul;
 • Alegeți stiluri de design minimalist;
 • Elementele de decor spectaculoase vor ajuta la introducerea culorilor strălucitoare în design.

Pentru o prezentare generală a designului unui apartament cu o cameră, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila