Apartamente cu ferestre panoramice: locuințe pentru secolul 21

Conţinut
 1. Particularități
 2. pro
 3. Minusuri
 4. Aspect
 5. Constructii
 6. Cum să fie sigur?
 7. Sfat
 8. Ce fel de case poti amenaja?
 9. Exemple frumoase în interior

O casă cu ferestre uriașe prin care poți privi lumea și te simți ca făcând parte din ea este considerată privilegiul oamenilor de succes. La urma urmei, astfel de locuințe nu se găsesc în zonele de dormit plictisitoare. Apartamentele cu o astfel de soluție arhitecturală sunt de obicei situate în case de elită, sate pitorești de la țară sau pe străzile centrale ale orașului.

Particularități

Ferestrele panoramice sunt dovada bunăstării și a unui statut ridicat. Apartamentul poate avea o astfel de fereastră, dar va decora casa. Cea mai mare parte este vitrată, iar lățimea este mult mai mare decât înălțimea, sau o fereastră uriașă iese în exterior ca un bovindou. Foarte frumos si impresionant.

Dacă vă aprofundați în istorie, vă puteți aminti că, pentru prima dată, astfel de ferestre au fost realizate în Provence.

Această zonă de sud este renumită pentru câmpurile de lavandă și atmosfera liniștită, senină. Francezii știu să scoată mici bucurii din viață. Gospodinele, care se trezesc într-o dimineață de vară, privesc în grădina lor printr-o fereastră mare. Prin urmare, ferestrele panoramice sunt numite și franceze.

Designerii moderni sunt sensibili la dorința unui oraș de a fi mai aproape de natură și de a crea proiecte de design cu deschideri mari de ferestre. Dar implementarea cu succes a acestor proiecte depinde în mare măsură de infrastructura din jurul casei. Apartamentul trebuie situat cu vedere la un obiect frumos. În plus, este important să selectați și să plasați corect toate elementele de design semnificative în interiorul casei.

De exemplu, o oglindă mare ar trebui plasată într-o zonă cu lumină naturală bună - nu departe de o fereastră panoramică. Pentru a alege cu încredere mobilierul, accesoriile, obiectele de decor, trebuie să solicitați sfatul unui designer de interior profesionist. Recenziile clienților indică faptul că ajutorul unui profesionist este de neprețuit. Va ajuta la crearea unei atmosfere de stil și confort deosebit.

De asemenea, puteți atrage un designer dacă proprietarul dorește să facă modificări în amenajarea apartamentului său tipic și să facă ferestre panoramice. Dar mai întâi trebuie să depuneți o cerere de reamenajare la autoritățile de reglementare. Acest lucru se datorează faptului că demolarea peretelui portant nu este întotdeauna posibilă. Nu orice tip de schimbare se încadrează în reglementările stabilite.

pro

Plusul incontestabil al acestui tip de ferestre este capacitatea de a lăsa lumina zilei să pătrundă în casă. Pe banda din mijloc, vremea rece prelungită și vremea înnorată fac imposibil să mergeți și să obțineți o porție de vitamina D. Dar dacă există o fereastră din podea până în tavan acasă, puteți face plajă cu orice ocazie. Sentimentul că o persoană este prinsă într-un apartament din oraș dispare atunci când se deschide o lume uriașă și frumoasă.

Și iată și alte avantaje practice ale deschiderilor de ferestre panoramice:

 • lasă să intre mai multă lumină solară;
 • dați locuinței un aspect exclusivist;
 • diferă de omologii standard plictisitoare;
 • deschide mai multe posibilități pentru decorarea unei camere;
 • se potrivesc în diferite direcții de proiectare.

O fereastră cu geam dublu de înaltă calitate vă permite să izolați casa de zgomot.

Minusuri

Fiecare medalie are un revers. Capacitatea de a vedea lumea înconjurătoare înseamnă că proprietarul apartamentului este în vizorul tuturor. Orice ar face, ochii atenți ai vecinilor îl pot urmări. Puteți, desigur, să atârnați perdele opace, dar acest lucru va strica întreaga idee de design din nas.

Dacă vorbim despre o căsuță privată cu un etaj, va trebui să puneți un gard înalt în jurul ei.

În plus, clima pe banda de mijloc nu este caldă.Fereastra mare nu este eficientă energetic. Chiar și cu etanșeitate perfectă iarna, degajă căldură încăperii (adică proprietarul încălzește strada), iar vara ia prea multă căldură din atmosferă.

Când așezați o astfel de caracteristică a interiorului în proiect, trebuie să vă gândiți la încălzirea autonomă suplimentară și la un sistem de „pardoseală caldă”. Razele soarelui strică articolele de interior (textile, mobilier tapițat), care sunt predispuse la decolorare. La curățare, apar dificultăți suplimentare. Curățarea geamurilor la exterior necesită implicarea specialiștilor.

Este necesar să luați în considerare sistemul de ventilație, astfel încât condensul să nu cadă. Auto-asamblarea ferestrelor panoramice într-o locuință finisată presupune costuri ridicate și nu este întotdeauna posibilă din punct de vedere tehnic. În plus, aveți nevoie de un sistem de securitate bun. Trebuie să vă protejați casa de intruși.

Aspect

Ferestrele mari diferă ca aspect și metoda de instalare. În funcție de condițiile camerei, puteți aranja una sau alta fereastră acasă.

 • Regulat ferestre de lățime mare, depășind înălțimea de 2-3 ori. Dacă fațada permite, acestea pot fi realizate chiar și într-un apartament cu o cameră într-o clădire mare.
 • Colţ (ocupând spațiul pereților adiacenți). Ei văd perfect peisajul din afara ferestrei. Acestea sunt opțiuni ideale pentru o casă de țară în desișul pădurii sau lângă un lac frumos. În clădirile cu mai multe etaje, acestea nu pot fi instalate, deoarece standardele nu permit modificarea pereților portanti.
 • Geamuri false. Aceasta este o idee nouă pentru cei care își doresc cu disperare o priveliște frumoasă, dar nu au posibilitatea de a reconstrui apartamentul, iar peisajul din afara ferestrei este industrial. Acest lucru se întâmplă adesea în clădirile noi, când casele din jur nu au fost încă construite. Panourile de sticlă vin în ajutor - pot fi decorate cu un desen frumos sau o fotografie cu vederi ale naturii. Panourile luminează din interior și creează iluzia unor ferestre reale. Dezavantajul acestei opțiuni este costurile suplimentare cu energia electrică.

Constructii

Există un alt mod de clasificare. După metoda de deschidere, ferestrele panoramice sunt împărțite în mai multe tipuri.

 • Leagăn. Se deschide pe un mecanism clasic de balansare.
 • Alunecare. În ele, deschiderea are loc datorită faptului că o canapea se deplasează în lateral. Această opțiune este convenabilă atunci când vine vorba de un balcon, logie sau terasă.
 • Portal. În ele, o parte se deschide și apoi se deplasează în lateral.

Este convenabil într-un spațiu mic (în bucătărie, dormitor sau într-o garsonieră mică).

Cum să fie sigur?

Pentru ca fereastra din întregul perete să nu prezinte un pericol pentru proprietari, se folosesc balustrade speciale (garduri). Acestea constau din picioare de susținere și 2-3 benzi orizontale. Ele pot fi, de asemenea, montate pe perete. Gardurile sunt realizate din otel inoxidabil. Ele sunt adesea folosite pentru loggii cu geam complet sau lângă ferestre. Rezistența structurii este mărită prin utilizarea sudării anti-vandal deosebit de robuste.

Sfat

Vitrarea unui balcon sau a unei logie este cel mai ușor lucru de făcut pentru a-ți realiza visul. Dacă efectuați încălzirea acolo și conectați balconul cu camera alăturată, veți obține un loc excelent de relaxare, unde puteți pune o masă de ceai și puteți amenaja o grădină de iarnă. O gazda buna, careia nu ii este prea lenesa sa scoata din nou praful, sa spele geamurile si sa se ocupe de un interior armonios, va putea amenaja o receptie intr-un astfel de spatiu.

Decizia de a combina camera cu loggia este de asemenea bună, deoarece peretele nu va trebui demolat, iar locuinței vor fi adăugați noi metri pătrați. Parapetul loggiei nu aparține structurii de susținere și, în același timp, cutia de beton va fi o bază de încredere pentru matricea de sticlă. De obicei, nu este dificil să obțineți permisiunea pentru o astfel de conversie.

Ce fel de case poti amenaja?

Dacă casa dumneavoastră nu are balcon sau logie, pot apărea dificultăți. Instalarea celei mai comune „panorame”, din punct de vedere al construcției de locuințe, este o reamenajare. Pentru a obține permisiunea, trebuie să ocoliți o mulțime de instanțe.Dacă cel puțin unul eșuează, va fi interzisă reamenajarea. Este puțin probabil ca locuitorii caselor vechi să obțină permisiunea. Unul din două lucruri: fie clădirea este planificată să fie demolată, fie pur și simplu nu va suporta greutatea unui bloc mare de ferestre.

În clădirile cu valoare culturală și istorică, este interzisă îndepărtarea ferestrelor vechi și modificarea în general a aspectului fațadei. Dar casele puternice din cărămidă pot suferi o reamenajare similară, mai ales dacă au o grosime mare a peretelui. Probabilitatea de a obține permisiunea pentru un rezident al unei case cu panouri construite în anii 90 folosind tehnologii îmbunătățite este, de asemenea, destul de mare.

Dar Brejnevka și Hrușciovka sunt considerate clădiri nesigure, așa că este puțin probabil să se obțină permisiunea.

Exemple frumoase în interior

Designul interior beneficiaza doar de o priveliste frumoasa asupra naturii. Într-o astfel de cameră, nu sunt necesare perdele dense și grele pentru a nu pierde senzația de lejeritate și libertate. Puteți folosi tul zburător, organza, instalați jaluzele (verticale sau orizontale). Jaluzelele romane moderne pot fi deschise din panoul de control, acest know-how va pune accent pe stilul modern al locuintei.

Iubitorii cerului înstelat pot pune un telescop pentru a se familiariza cu stelele noaptea. Dispunerea mobilierului ar trebui să vizeze vederea de la fereastră. Puteți pune canapele în forma literei „P”. Și într-o cameră mică, se recomandă să puneți un fotoliu lângă sticlă, care poate fi întors în direcții diferite. Dar nu ar trebui să supraîncărcați camera cu mobilier. Filosofia ferestrelor panoramice este că o persoană este liberă de rame și restricții. Este exact ceea ce merită să lupți în secolul 21.

Pentru mai multe informații despre ferestrele panoramice, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila