Proiectarea unui apartament cu o cameră cu o suprafață de 35 mp. m.

Conţinut
 1. Pregătirea pentru lucrări de reparații
 2. Sfaturi importante
 3. Extinderea spațiului
 4. Tehnici de zonare
 5. Soluții stilistice și de culoare
 6. Idei de interior

Proprietarii de apartamente cu o cameră se confruntă întotdeauna cu sarcina dificilă de a face interiorul casei lor frumos, funcțional și spațios. Vom încerca să înțelegem această problemă și să găsim împreună o soluție pentru fiecare problemă.

Pregătirea pentru lucrări de reparații

Înainte de a continua cu reparația directă, ar trebui să faci o listă cu cele mai necesare lucruri, atribute de mobilier care ar trebui să fie în casa ta. În funcție de câte persoane sunt în familie, este necesar un număr diferit de locuri de dormit și sisteme de depozitare, luați în considerare acest lucru atunci când creați o listă.

Pentru a vă facilita navigarea în spațiu, desenați un desen cu un plan al apartamentului dvs., aflați ce, unde și cum va sta. Dacă desenul este mic, faceți un aspect din carton, astfel încât să puteți rearanja elementele până când aranjarea lor vi se pare ideală. Alternativ, puteți utiliza un program special de calculator și puteți vedea proiectul în 3D pe ecranul monitorului.

Aveți la îndemână un plan tehnic al apartamentului. Datorită lui, vei afla ce pereți sunt portanți și care pot fi demolați dacă se dorește, unind astfel spațiul, care va deveni imediat mai spațios, mai spațios și mai funcțional.

Decideți în prealabil locul unde vor fi amplasate televizorul, computerul, frigiderul, ceainic și alte echipamente necesare care funcționează din rețea. Amplasarea corectă a prizelor va ajuta la evitarea utilizării prelungitoarelor, care ocupă spațiu pe podea și creează o senzație de aglomerație.

Dacă spațiul pentru dulap este determinat, luați în considerare că poate merită să folosiți un sistem de depozitare încorporat cu uși glisante. Pentru a face acest lucru, cel mai probabil va fi necesar să se lucreze la instalarea unui perete suplimentar de dulap, care poate fi făcut din gips-carton. Un astfel de design va economisi spațiu, vă va permite să găzduiți mult mai multe lucruri decât un dulap convențional.

Decideți asupra stilului viitoarei dvs. case. Apartamentele mici de la hol până la sufragerie sunt cel mai bine păstrate în același stil. Luați în considerare particularitatea camerei, de exemplu, stilurile de palat de 35 mp. m va fi nepotrivit, dar interioarele minimaliste se vor potrivi armonios.

Sfaturi importante

Pentru a face reparația de succes și pentru a găsi și a locui într-un apartament confortabil, luați în considerare următoarele puncte:

 • Pereții din apartament sunt cel mai bine vopsiți sau lipiți cu tapet deschis, pastelat, aproape de culoare naturală;
 • Modelul de pe tapet nu trebuie să fie mare, astfel de imprimeuri reduc vizual spațiul, modelul de pe ele nu este vizibil, se plictisește rapid și începe să enerveze. Amintiți-vă că dungile verticale ridică vizual tavanul, în timp ce dungile orizontale extind spațiul. Dacă dungile sincere vi se par deplasate, încercați să luați în considerare o combinație orizontală sau verticală;
 • Oglinda sau suprafețele lucioase sunt adesea folosite pentru a extinde spațiul. Ridicați ușile oglinzilor pentru viitorul dulap, iar camera va începe imediat să pară mai mare și mai luminoasă;
 • Încearcă să te descurci doar cu cele mai esențiale mobilier. Un număr excesiv de comode, măsuțe de cafea, noptiere va ocupa spațiu util, va crea dezordine și haos.
 • Luați în considerare opțiunile cu mobilier transformabil. Astfel de modele sunt concepute special pentru spații mici, sunt foarte funcționale, confortabile și în același timp compacte.
 • Dulapul este cel mai bine achiziționat la comandă. Reprezentanții producătorului vor ține cont de toate dorințele dvs., împreună cu dvs. vor dezvolta elementele umplerii interioare a dulapului, care vă vor permite să păstrați toate lucrurile în siguranță și ordonat. Un alt plus al realizarii unui dulap la comanda este capacitatea de a folosi spatiul maxim disponibil in camera, atat ca lungime cat si ca latime, cat si ca inaltime.
 • Încercați să săriți peste o mulțime de articole decorative. Numeroase vaze, poze, ghivece vor aglomera spațiul, vor adăuga culoare interiorului, îl vor lipsi de stil și confort.
 • Dacă există un copil în apartament, colțul lui poate fi echipat cu un pat la mansardă, iar sub el poate fi plasat un birou - economisirea spațiului și ergonomia sunt evidente. Pentru doi copii, luați în considerare un pat supraetajat.

Extinderea spațiului

În zilele noastre, firmele moderne de construcții creează proiecte în care tu decideți singur care va fi aspectul viitorului apartament. Achiziționând un apartament într-o clădire nouă, obțineți o zonă în care există doar compartimentări portante, iar pereții interiori îi puteți construi singur, la discreția dvs., sau nu le construiți deloc.

Dacă ați cumpărat un apartament pe piața imobiliară secundară, luați în considerare opțiunile cu posibila demolare a pereților, deoarece un număr mare de uși și pereți ocupă spațiu util, iar o cameră deschisă vă permite să găzduiți mai multe piese de mobilier.

Nuanțe de demolare a pereților despărțitori:

 • În primul rând, este peretele dintre toaletă și baie. Adesea, în apartamentele mici, toaleta și baia sunt foarte mici. Demontarea partiției dintre ele vă va permite să instalați o mașină de spălat, o chiuvetă cu drepturi depline.
 • Dacă aveți o logie, asigurați-vă că o izolați și luați în considerare opțiunea de a uni această zonă cu partea rezidențială a apartamentului. În principiu, nu este necesar să combinați aceste spații, dar loggia izolată vă va permite să plasați, de exemplu, un loc de muncă în ea.
 • Demolarea peretelui dintre cameră și bucătărie poate fi utilă dacă apartamentul găzduiește o persoană sau un cuplu tânăr. Dacă aveți copii, este mai bine să nu combinați camerele.

Vă rugăm să rețineți că toate reamenajările trebuie să fie coordonate cu ITO, altfel vor fi recunoscute ca ilegale.

Tehnici de zonare

Zonarea poate fi atât pur vizuală, cât și funcțională. Primul tip include tot felul de combinații de culori de pereți și podele. De exemplu, în studio, bucătăria și zona de luat masa pot fi lipite cu tapet cu un model, iar camera de zi cu un însoțitor monocromatic; într-un apartament cu o cameră, zona din spatele televizorului poate fi decorată cu un panou de accent. realizat din tapet foto sau tapet cu model.

Un exemplu mai izbitor de zonare este instalarea de ecrane. Modelele transparente și translucide ajută la crearea unui sentiment de intimitate, dar în același timp lasă o senzație de spațialitate și imponderabilitate, iar opțiunile surde închid de la privirile indiscrete tot ceea ce doriți să ascundeți. Apropo, ecranele oglinzilor rezolvă ambele probleme și dublează vizual spațiul.

Crearea de podiumuri este un alt exemplu de zonare competentă. Zona de dormit sau colțul copiilor poate fi ridicată în comparație cu camera de zi. Este foarte convenabil să convertiți spațiul rezultat sub nivelul superior al podiumului într-un sistem de depozitare prin instalarea de sertare acolo.

O parte a încăperii poate fi separată folosind pereți despărțitori de gips-carton. Datorită faptului că materialul este subțire, un astfel de element nu ocupă mult spațiu. Poate fi lipit pentru a se potrivi cu pereții principali sau evidențiat cu tapet cu imprimeu strălucitor.

Paravanele glisante, cum ar fi ușile de compartiment, sunt, de asemenea, foarte comune și sunt foarte populare atunci când vine vorba de împărțirea spațiului. Când sunt desfășurate, în apartamentul tău apar două camere în miniatură, dar de îndată ce pânzele sunt mutate, camera devine spațioasă și luminoasă. Ideal pentru familii cu copii.

Economiile maxime de spațiu pot fi obținute dacă o tehnică de zonare este utilizată într-o garsonieră folosind un tejghea de bar. Așezați-l între bucătărie și sufragerie. Această metodă vă permite să scăpați de un grup de luat masa voluminos, folosind raftul în sine ca masă.

Zona de lucru poate fi o continuare a pervazului ferestrei. Este elegant, la modă, economisește perfect spațiu și este ușor și plăcut să lucrezi la o astfel de masă.

Un detaliu foarte important atunci când vine vorba de zonare este iluminarea adecvată. Furnizați fiecare zonă cu propria sa sursă de lumină individuală. În bucătărie, iluminați separat suprafața de lucru cu spoturi sau bandă LED, agățați un candelabru mic sau un rând de trei până la cinci nuanțe mici deasupra mesei. Într-o cameră de zi, candelabru principal, care oferă cantitatea maximă de lumină, poate fi instalat nu în mijlocul camerei, ci în centrul zonei care joacă rolul unei camere de zi. In zona de dormit te poti limita la prezenta a doua aplice deasupra capului patului. Locul de muncă ar trebui să fie bine iluminat în întuneric de o lampă de masă sau de un număr de spoturi montate în deschiderea ferestrei, dacă blatul biroului joacă rolul unui pervaz.

Soluții stilistice și de culoare

Într-un apartament mic, este important să creați un interior care să fie confortabil nu numai pentru viață, ci și pentru ochi. Prin urmare, încercați să evitați imaginile de fundal colorate, un număr mare de nuanțe luminoase sau închise, imprimeurile cu elemente mari, precum florile.

Cel mai armonios design interior într-un apartament în miniatură va fi realizat în stilul minimalismului, hi-tech, loft sau stil scandinav.

Apartamentele în miniatură nu se pot lăuda adesea cu tavane înalte, prin urmare, turnarea din stuc, o suprafață colorată a tavanului cu modele strălucitoare și o textură în relief nu vor face decât să agraveze acest dezavantaj. Dar o textură albă lucioasă sau mată va ajuta să lase mai mult aer și imponderabilitate în spațiu.

Pereții ușori sunt al doilea salvator în crearea interiorului unui apartament mic. Alege tonuri naturale - alb, bej, gri deschis, cafea cu lapte. Nu ar trebui să lipiți peste toți pereții în tapet luminos, colorat, este mai bine să alegeți una dintre metodele de combinație, în care este posibil să evidențiați accente cu ajutorul soluțiilor contrastante.

Acum a devenit la modă combinarea tapetului simplu sau a pereților vopsiți cu tencuială decorativă, laminat special pentru pereți, cărămidă sau zidărie. Astfel de elemente arată foarte atractiv în zona de zi, dând prospețime interiorului.

Cel mai bine este să scoateți complet ușile și să lăsați doar ușa toaletei, deoarece mecanismul de balansare în poziție deschisă fură spațiul util al apartamentului sau alegeți sisteme de glisare precum o „cască” atunci când pânza este ascunsă în interiorul peretelui.

Într-un apartament în miniatură, sunt necesare accente mici pentru a adăuga dinamism interiorului. Un astfel de accent în bucătărie poate fi un șorț pe căști, draperii pe scaune, un candelabru sau perdele. În camera principală, există un element de perete, perne pe canapea sau un covor. Dacă camera și bucătăria sunt combinate, atunci detaliile de accentuare ar trebui să se suprapună, formând un singur spațiu în stil.

Idei de interior

Una dintre cele mai de succes metode de zonare într-un apartament mic, în care bucătăria și camera de zi sunt combinate, este instalarea unui tejghea de bar. Cu acest aspect, apartamentul pare mai mare, mai spațios, iar interiorul arată elegant și modern.

Un paravan într-un apartament mic vă va ajuta să vă retrageți și să vă relaxați, în timp ce interiorul nu este deloc supraîncărcat.

Datorită zonei competente cu ajutorul podiumului, nu numai că puteți crea un interior unic, ci și, dacă este necesar, să vă transformați camera de zi într-un dormitor.

Pentru un exemplu de design al unui apartament cu o cameră, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila