Mobilier pentru un living mic: optimizarea spațiului

Mobilier pentru un living mic: optimizarea spațiului
  1. Alegerea unei scheme de culori
  2. Stiluri
  3. Cum să alegi?
  4. Efecte optice

Camera de zi este camera principală în care se adună toți membrii familiei, așa că designul său ar trebui să i se acorde un loc separat. Dacă camera este mică, trebuie să aranjați interiorul astfel încât să nu creeze o senzație de etanșeitate, ceea ce provoacă unele dificultăți. Repararea unui living mic va dura mai puțin timp decât lucrul la un hol spațios și puteți economisi bani la achiziționarea de materiale. Utilizarea tehnicilor simple va ajuta la transformarea unui spațiu înghesuit într-unul confortabil și elegant.

Alegerea unei scheme de culori

Nuanțele deschise sunt cele mai potrivite pentru spațiile mici. Și în ultimii ani, a existat o modă pentru interioare cu o culoare albă dominantă. Diferite accente de culoare pot fi plasate pe fundalul alb. Nu obosește psihicul și face camera mai luminoasă. Pentru a mări vizual suprafața și a adăuga vopsea, pe pereți sunt amplasate imagini, colaje, panouri. Este nevoie de un singur accent de culoare, altfel camera va părea supraîncărcată cu detalii.

Combinație populară de alb cu textura lemnului natural sau o anumită nuanță de maro. Dacă ferestrele sunt orientate spre nord, adăugați roșu sau galben. Adepții stilului scandinav ar trebui să acorde atenție culorilor albastru și albastru. Nu alegeți mobilier negru pur și nu combinați mai mult de trei nuanțe diferite.

Stiluri

Un stil versatil care se potrivește oricărei sufragerie mică este minimalismul. Această direcție implică utilizarea unor forme geometrice simple, o cantitate minimă de decor, culori de bază. Cărțile, vasele, bijuteriile și alte mărunțișuri ar trebui să fie depozitate în dulapuri închise, nu ar trebui să existe rafturi aglomerate deschise. Atunci se va crea o senzație de spațialitate și lumină, apare o atmosferă de confort și ospitalitate.

Sunt aplicabile și alte stiluri, dacă se iau în considerare unele nuanțe la decorare:

  • Provence - culori pastelate, mobilier lăptos cu efect de îmbătrânire. Adepți ai acestei tendințe, este indicat să evitați excesul de imprimeuri florale.
  • Clasic - mobilier traditional din lemn masiv, materiale scumpe de finisare, adesea culori inchise. Perdele cu flori si pasari, candelabru din cristal sau bronz.
  • Eclectism - un amestec de stiluri diferite, de exemplu, mobilier modern modular combinat cu un candelabru baroc și scaune din plastic.
  • african - minimalism cu adaos de elemente etnice, culori calde. Pereții sunt albi sau, dimpotrivă, întunecați, dar este mai bine să nu folosiți negru ca culoare principală. Mai multe măști pe perete, piele de zebră, pereți albi sau ocru sub lut vor aduce atmosfera unui continent îndepărtat.
  • High Tech - suprafete metalizate, forme stricte, stilul este aproape de minimalism. Nuanțele de gri și argintiu sunt adesea folosite. Acest stil este destul de auster pentru sufragerie, dar puteți adăuga accente de culoare. De exemplu, azi atârnă un tablou pe perete, mâine altul sau pune o sculptură de avangardă.

Cum să alegi?

În apartamentele mici, mobilierul compact arată bine, ceea ce nu aglomera spațiul. Merită să evitați dulapurile masive, în comparație cu care o cameră mică pare cu totul mică. O senzație de lejeritate va fi creată de rafturile suspendate, cu ajutorul cărora poți corecta și imperfecțiunile încăperii.Modificările lungi orizontale extind vizual spațiul, iar cele verticale fac tavanul mai înalt. Există acum multe moduri de a atașa rafturile pe pereți, în afară de suporturile obișnuite. Există modele care dau senzația că rafturile doar plutesc în aer.

Pentru a stoca un număr mare de lucruri, este mai bine să cumpărați un dulap. Apoi toate lucrurile vor fi pliate în ordine și ascunse în spatele unei uși care se îmbină cu peretele. Un astfel de dulap este întotdeauna echipat cu uși glisante care nu ocupă spațiu suplimentar atunci când sunt deschise.

Cu toate acestea, dacă este posibil, este mai bine să mutați secțiunea de depozitare pe coridor, iar în camera de zi, canapeaua va ocupa locul principal. Dacă vrei să evidențiezi o zonă de relaxare, poți alege mobilier tapițat cu tapițerie monocromatică strălucitoare. Pentru a găzdui toți oaspeții, este convenabil să puneți o canapea de colț, care este la apogeul modei în noul sezon.

Mobilierul de pe podea consumă spațiu liber și întunecă camera. Prin urmare, cea mai potrivită opțiune pentru un living mic este mobilierul ridicat deasupra podelei. Acestea pot fi dulapuri suspendate sau dulapuri cu picioare. Pentru a preveni ca masa și scaunele să împartă o cameră deja înghesuită în părți, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la modelele din sticlă transparentă sau plastic.

Dacă este necesar ca camera să nu aibă tranziții bruște de la o zonă la alta, masa pătrată trebuie înlocuită cu una rotundă. Dacă în casă sunt copii mici, mobilierul cu margini rotunjite este pur și simplu de neînlocuit.

Transformator de mobila

Majoritatea oamenilor combină un living cu o sufragerie sau dormitor în același spațiu. Dar într-o cameră mică nu există suficient spațiu pentru toate mesele, scaunele și alte lucruri. Prin urmare, merită să achiziționați mobilier transformabil, care, atunci când este pliat, practic nu ocupă spațiu și, în același timp, face față funcțiilor care îi sunt atribuite.

Acestea includ mese pliabile pentru computer cu scaune incluse și suporturi ascunse pentru cărți încorporate în tocurile ușilor.

Dacă mâncarea este pregătită în cameră, este mai bine să alegeți o secțiune specială pentru ustensile de bucătărie. Este un set de bucatarie dintr-o bucata care, atunci cand este inchis, nu se distinge de un dulap obisnuit.

Când camera de zi servește și ca dormitor, trebuie să achiziționați o canapea extensibilă pliabilă și să alegeți o masă pliabilă cu roți. Mobilierul compact poate fi îndepărtat și desfășurat rapid la momentul potrivit.

Textile si accesorii

Pernele colorate, păturile, cuverturile de pat sunt potrivite pentru a crea o atmosferă confortabilă. Pot fi folosite pentru a decora canapele, fotolii. Este mai bine să cumpărați perdele în culori simple, fără volane și volane, care arată avantajos doar în holuri spațioase. Perdelele lungi, începând chiar de sus, vor ajuta la ridicarea tavanului. Adică, distanța de la streașină la tavan ar trebui să fie minimă.

Covorul este un mijloc clasic de a crea căldură și confort.

Nu întotdeauna este loc pentru vaze și figurine pe rafturi, dar când pereții sunt simpli și ușori, au nevoie doar de decor. Este convenabil să plasați fotografii sau picturi înrămate în stil abstract pe ele. Astfel, spațiul pare a fi mai spațios.

Dacă aveți o colecție de veselă, puteți achiziționa o vitrină și puteți afișa colecția pentru o vizionare constantă.

Detalii interioare

Pentru a sublinia frumusețea seturilor de mobilier și a mobilierului tapițat, restul detaliilor interioare ar trebui combinate. Grinzile și alte structuri decorative consumă spațiul; ele sunt de puțin folos pentru un living mic. Un tavan alb obișnuit este cea mai bună cale de ieșire. Mai mult, tavanul alb se va potrivi cu orice mobilier.

Stilul decorului părții superioare a camerei ar trebui să respecte conceptul general. Dacă camera este minimalistă sau, dimpotrivă, supraîncărcată cu detalii, cel mai bine este să faceți culoarea tavanului neutră.

Pictura cu vopsea acrilică obișnuită va fi bine. Mai bine alegeți opțiunea de import.O astfel de vopsea va rezista mult timp, poate fi spălată, dacă tavanul este turnat de sus, puteți pur și simplu să ștergeți aceste semne sau să retușați zona cu probleme. Ce vopsea - mata sau lucioasa - alegeti in functie de idee. Luciul va reflecta mai bine lumina, iar mat va arăta mai relaxat și mai natural.

Tavanul întins va fi mai scump decât vopsirea, dar oferă o izolare fonică mai mare. Ascunde neregulile dacă nu există nicio modalitate de a tencui sau de a petice tavanul. Dacă mini living-ul este realizat în stil clasic, poți comanda o pânză de tavan întinsă cu teme antice. Cu mobilierul greu din stejar sculptat, o imagine pe tavan în stilul unei picturi de palat va arăta grozav.

În ceea ce privește podeaua, se preferă laminatul ușor sau mocheta. Abundența suprafețelor luminoase care reflectă fluxul de lumină va crea efectul unei încăperi mai spațioase și mai aerisite. Culorile de pin, cireș, stejar albit nu numai că vor crea un spațiu confortabil, ci vor sublinia și scopul camerei - confort, căldură și înclinație de a comunica. O pardoseală bine aleasă va accentua o alegere reușită a mobilierului.

Un alt punct important este izolarea fonică. Dacă intenționați să instalați un karaoke sau un home theater în sufragerie, pe tavan, pereți sau podea sunt montate panouri care reflectă sunetul sau care absorb sunetul. Mobilierul tapițat cu scaune mari este, de asemenea, un mijloc excelent de a absorbi zgomotul.

Designul de iluminat trebuie să urmeze conceptul general. Lumina direcțională aspră va crește senzația de a fi înghesuit, așa că este indicat să nu folosiți o singură lumină de mare putere. Lumina ar trebui să fie împrăștiată, nu concentrată la un moment dat, creând colțuri întunecate. Prin urmare, una dintre cele mai convenabile și economice opțiuni este reflectoarele care pot fi distribuite pe suprafața tavanului și utilizate pentru a ilumina rafturile.

O lampă de podea pe un picior lung va crește vizual înălțimea tavanelor, aceste corpuri de iluminat arată deosebit de impresionante dacă sunt așezate paralel unul cu celălalt. Lampa de podea trebuie să se potrivească cu restul mobilierului.

Efecte optice

O modalitate dovedită de a mări vizual o cameră este plasarea oglinzilor. Dacă este posibil, pe perete este atârnată o oglindă mare, lângă care nu există mobilier.

Ferestrele false arată bine la lumină slabă. Sticla cu un peisaj aplicat, în spatele căreia se află o lampă, va mări vizual spațiul.

Autocolantele reflectorizante care sunt atașate de ușile dulapului vă vor ajuta să transformați rapid camera de zi. Sunt adesea folosite suprafețe lucioase - fronturi de mobilier lăcuite și elemente de sticlă.

Zonarea vă permite să faceți camera mai confortabilă, dar nu ar trebui să aglomerați camera cu pereți despărțitori oarbe. Cea mai bună opțiune este să marcați o anumită zonă cu tapet contrastant sau să puneți canapele cu spatele unul față de celălalt.

Nu lăsați zone goale, puteți depozita coșuri cu hârtie sub masă și puteți pune cărți pe pervaz.

Nu este atât de dificil să creezi o cameră de zi confortabilă și primitoare în „Hrușciov”. Principalul lucru este să nu supraîncărcați spațiul cu mobilier și culori strălucitoare, să utilizați avantajele unei anumite încăperi și să vedeți mostre adecvate.

Ferestrele mari pot fi decorate cu perdele exclusive; într-o cameră înaltă, puteți folosi întreaga suprafață a peretelui pentru așezarea tablourilor, fotografiilor. Mobilierul pliabil, care poate fi îndepărtat sau transformat, va economisi spațiu.

Pentru o prezentare generală a unui apartament foarte mic din Paris, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila