Cum să faci un suport TV cu propriile mâini?

Astăzi, în ciuda vechimii tehnologiilor înalte, televizoarele din majoritatea gospodăriilor rămân o piesă de mobilier indispensabilă, în fața căreia se adună toată familia pentru seri libere.

Particularități

Modelele moderne de televizoare pot fi atât compacte, cât și cu ecran lat, cu posibilitatea de a fi montate pe perete cu ajutorul consolelor, sau simple cu instalare pe un dulap special sau comodă. Pentru a optimiza spațiul, mai ales în apartamentele mici, ecranele TV plate sunt atârnate de perete. Cu toate acestea, caracteristicile interioare și de construcție ale camerei nu vă permit întotdeauna să instalați televizorul pe suporturi. Deschiderile ferestrelor, coturile, grosimea și materialul peretelui în sine pot interfera cu această metodă de instalare.

În acest caz Producătorii moderni de mobilier de cabinet oferă o gamă largă de suporturi TV care se pot potrivi cu ușurință în orice stil interior. Lat și îngust, înalt și jos, simplu și multifuncțional, ca parte a mobilierului modular și reprezentând o piesă de mobilier independentă - orice magazin online este literalmente plin cu o varietate de opțiuni.

Dar se întâmplă și că Caracteristicile interioare ale camerei de zi necesită o abordare individuală. Produsele prezentate în magazinele de mobilă pot să nu se potrivească clientului în ceea ce privește dimensiunea sau alte caracteristici. Este destul de dificil să găsești versiunea gata făcută perfectă, care să corespundă dimensiunilor, designului, culorii și funcționalității date.

De aceea din ce în ce mai multe dulapuri TV sunt realizate la comandă. Dar această opțiune este destul de costisitoare. O soluție alternativă și interesantă ar fi posibilitatea de a face singur un dulap cu propriile mâini.

Pregătirea

Pentru a construi această piesă de mobilier nu este deloc necesar să ai priceperea și profesionalismul unui tâmplar. Este suficient să ai imaginație și cele mai simple abilități de prelucrare a lemnului.

Desene și dimensionare

Primul pas este să determinați dimensiunile viitorului produs și să schițați desenele. Este de preferat să desenați mai multe variante, familiarizandu-vă anterior cu modelele de suporturi TV care sunt prezentate în magazinele online. Dimensionarea trebuie făcută cu mare atenție, mai ales dacă dulapul va fi instalat într-o deschidere a peretelui. În primul rând, este necesar să se determine parametrii principali - lungimea produsului, lățimea și adâncimea blatului. În al doilea rând, trebuie să decideți asupra alegerii materialului din care va fi realizată piesa de mobilier concepută.

Instrumente și materiale

Mesele TV pot fi realizate din diverse tipuri de lemn, gips-carton, PAL, MDF, plastic sau tevi profesionale. Să aruncăm o privire mai atentă la avantajele și dezavantajele fiecăruia.

 • Mobila din lemn masiv se potrivește perfect în interioarele clasice sau scandinave, arată luxos, este ecologic, rezistent la deteriorări mecanice, are o durată de viață lungă și este ușor de restaurat. Printre dezavantajele acestui material, este de remarcat costul ridicat, necesitatea unei îngrijiri speciale, greutatea mare și intensitatea muncii în producție. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că copacul este destul de solicitant în condițiile de mediu: nu îi place umiditatea ridicată, scăderea temperaturii, expunerea prelungită la lumina directă a soarelui și absoarbe mirosurile din jur.
 • O alternativă la lemn este PAL... Acest material a câștigat popularitate în fabricarea de mobilier de dulap pentru casă și birou datorită prețului scăzut, durabilității și gamei largi. Panourile laminate DPS, pe lângă proprietățile enumerate mai sus, nu se tem de umiditatea ridicată și scăderea temperaturii. Vorbind despre dezavantajele PAL / PAL, merită menționat toxicitatea acestui material (la fabricarea plăcii se folosesc diverse formaldehide, rășini și clei). În plus, acest material nu este potrivit pentru fabricarea de piese mici, suprafețe sculptate.
 • Plăci MDF Spre deosebire de rasul lemnului, ele sunt mai prietenoase cu mediul, deoarece în procesul de fabricație prin presă și temperaturi ridicate se eliberează din rumeguș o substanță naturală, care are proprietățile lipiciului. Acest material este suficient de puternic și în același timp moale, ceea ce face posibilă utilizarea lui la fabricarea detaliilor sculptate ale mobilierului viitor. Cu toate acestea, MDF are și un dezavantaj - este mare, în comparație cu PAL laminat, prețul.
 • În designul interior modern, există adesea pereți despărțitori artistici și rafturi de gips-carton... Acest material este multifuncțional și ușor de utilizat, are proprietăți ridicate de izolare termică, rezistență la umiditate și foc, flexibilitate și ușurință. Cu toate acestea, gips-cartonul este un material destul de fragil, nu este potrivit pentru sarcini mari și, de asemenea, nu este capabil să suporte greutăți.
 • Mobilier din plastic acționează ca o alternativă modernă la materialele din lemn și la omologii lor mai ieftini. Avantajele incontestabile ale bordurilor din plastic sunt greutatea redusă și siguranța, ceea ce le permite să fie folosite în camerele copiilor. De asemenea, printre plusuri, este de remarcat ușurința de îngrijire, caracterul practic și ieftinitatea. Printre dezavantaje se poate numi instabilitate la daune mecanice și sarcini grele. Prin urmare, așezarea unui televizor de 75 de inchi pe un suport de plastic nu este o idee bună.
 • Folosind o țeavă de profil în fabricarea mobilierului va fi o soluție de design neobișnuită. Combinația de metal și lemn se va potrivi perfect în orice interior modern. Abilitățile simple de forjare și sudare vă vor ajuta să creați un dulap sau un raft TV unic, fiabil și robust. Produsele realizate dintr-o țeavă cu profil cu patru nervuri au rezistență și durabilitate, iar forma profilului contribuie la o potrivire perfectă a altor părți. De asemenea, printre avantaje este de remarcat prețul scăzut, ușurința de transport, rezistența la stres și deformare. Dintre deficiențe, poate, este necesar să evidențiem tendința la coroziune.

Când utilizați piese din lemn masiv natural de orice specie, acordați atenție absenței nodurilor, fisurilor și a altor posibile defecte. Dacă se găsesc așchii sau alte nereguli, puteți folosi o umplutură de lemn acrilic. Se aplică cu o spatulă, umplând suprafața defecte. După uscare, suprafața trebuie tratată cu hârtie de șmirghel cu granulație fină sau plasă.

Din materiale suplimentare, este posibil să folosiți metal forjat, sticlă, placaj. Pe baza acestui lucru, alegerea instrumentelor este construită:

 • ruletă;
 • un ferăstrău circular;
 • puzzle;
 • Polizor;
 • avion;
 • şurubelniţă;
 • mașină de frezat;
 • set de burghie.

Schema de fabricație

Un suport TV de casă ar trebui să fie realizat conform unei scheme elaborate anterior. Dacă maestrul nu are încă suficientă experiență în afaceri cu mobilier, pe internet puteți vedea numeroase videoclipuri despre cum să faceți un dulap cu propriile mâini. Puteți crea un desen fie independent, fie folosind programe speciale de calculator care vă permit să creați un model 3D al viitorului produs.

În primul rând, toate detaliile sunt marcate și tăiate. În cazul utilizării PAL, după tăiere, capătul gol al piesei de prelucrat rămâne vizibil. Il poti ascunde cu o margine melaminata. Atunci când alegeți, este necesar să țineți cont de faptul că dimensiunea sa este mai largă decât capătul gol cu ​​câțiva milimetri.Acasă, la aplicarea marginii, puteți folosi un fier de călcat pentru a încălzi partea lipicioasă a produsului pe toată suprafața, după care colțul trebuie șlefuit.

Un proverb rus cunoscut de toată lumea încă din copilărie spune „Măsoară de șapte ori și taie o dată”. Înainte de a tăia materialele, măsurați cu atenție părțile laterale și marcați clar linia ferăstrăului.

Apoi, cadrul este asamblat: pereții laterali și posterior sunt montați, blatul mesei și raftul inferior sunt suprapuse. Un unghi perforat poate fi folosit pentru a fixa piesele carcasei. După ce picioarele sunt fixate, iar obiectul este instalat vertical. In continuare se monteaza rafturi, sertare sau usi, in functie de modelul conceput. Fitingurile sunt atașate ultimele.

Decorarea

Pentru a face bordura atractivă și unică, toate detaliile trebuie decorate cu grijă, iar punctele de atașare a șuruburilor trebuie ascunse. Decorarea produsului finit se face prin gravare sau aplicare de modele, sculptare suprafeței de capăt, vopsire a pieselor, aplicarea vopselei și lacului. Folia PVC autoadeziva poate fi folosita ca restaurare sau decor ieftin.

Sfat

 • Dacă dulapul va fi folosit pentru un televizor plat cu ecran lat, acesta ar trebui să fie instalat pe șase picioare în loc de patru pentru un plus de rezistență.
 • Atunci când alegeți lungimea șuruburilor autofiletante, este necesar să se țină cont de grosimea pieselor pentru a exclude trecerea și deteriorarea aspectului produsului.

Cum să faci un suport TV cu propriile mâini, vezi videoclipul.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila