Alegerea unui suport TV îngust

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Tipuri după mărime
 3. Stiluri
 4. Ce să iei în considerare atunci când alegi?
 5. Exemple în interior

Există un televizor în aproape fiecare casă. Prin tradiție, o bordură este adesea plasată sub ea. Chiar dacă echipamentul este montat pe perete, un astfel de mobilier nu este niciodată de prisos datorită versatilității sale. Daca camera este mica, poti opta pentru un piedestal ingust. Articolul vă va spune despre caracteristicile unor astfel de articole.

Avantaje și dezavantaje

Soclurile înguste diferă de alte opțiuni prin adâncime mică. În acest caz, înălțimea și lățimea pot fi diferite. Luați în considerare beneficiile unor astfel de piese de mobilier.

 • Compactitate. Noptiere înguste se potrivesc perfect în spații non-standard, înguste și mici. Cu toate acestea, ele nu interferează cu libertatea de mișcare în jurul camerei.
 • Funcționalitate. Multe modele au rafturi și sertare care vă permit să plasați orice obiect în ele.
 • O gamă largă de produse în diverse forme și dimensiuni. Variabilitatea în lățime și înălțime vă permite să alegeți o opțiune potrivită pentru instalarea directă a televizorului și pentru crearea efectului de „plutire” datorită spațiului liber dintre obiecte.
 • Varietate de modele. Astăzi, la vânzare, puteți găsi un dulap îngust realizat în orice stil - de la clasice elegante la minimalism strict. Diverse culori, materiale, opțiuni de finisare.

În ceea ce privește deficiențele, acestea includ doar o ușoară stabilitate a unor astfel de produse. În acest sens, astfel de piedestale trebuie să fie atașate suplimentar de perete. Acest moment este deosebit de important dacă intenționați să puneți un televizor pe mobilă. În plus, este important să verificați cu vânzătorul despre greutatea pe care o poate suporta noptiera.

Dacă sarcina este calculată incorect, un lucru elegant cu o adâncime mică se poate deforma.

Tipuri după mărime

Producătorii moderni oferă dulapuri cu diferiți parametri. În primul rând, există 2 tipuri de piedestale în ceea ce privește adâncimea (lățimea blatului mesei).

 • Cu o adâncime maximă (de la 30 cm la 35 cm). Această dimensiune permite ca mobilierul să fie folosit ca suport pentru tehnologia și decorul modern. Astfel de modele sunt considerate cele mai stabile și fiabile. În ceea ce privește posibilitatea de depozitare a lucrurilor, astfel de dulapuri sunt cele mai practice.
 • Cu o adâncime de la 20 cm până la 25 cm. Astfel de produse sunt potrivite pentru spații mici. Blatul îngust al mesei nu permite plasarea de obiecte pe ea, inclusiv televizorul. Cu toate acestea, unele lucruri mici pot fi plasate în interiorul unui astfel de mobilier. De asemenea, o astfel de bordură poate fi în sine un decor al camerei (de exemplu, făcând parte dintr-un set cu cască).

Înălțimea produselor poate varia și ea.

 • Modele joase. Înălțimea unor astfel de produse este de la 30 la 50 cm. Acest lucru vă permite să plasați echipamente de televiziune cu o diagonală mare deasupra bordurii.
 • Opțiuni ridicate. Acesta este un mobilier cu o înălțime de 60 cm.Dacă alegi un model lung și cu o înălțime impresionantă, poți pune o mulțime de lucruri în el. Principalul lucru este să țineți cont de la ce înălțime va fi amplasat televizorul, deoarece pentru o vizionare ușoară este mai bine să îl plasați la nivelul ochilor utilizatorilor.

Lungimea produselor poate fi de obicei de la 80 cm sau mai mult. La vânzare puteți găsi atât opțiuni compacte, cât și modele care ocupă aproape tot peretele. În orice caz, mobilierul arată elegant datorită adâncimii mici.

Stiluri

Clasici și neoclasici

Eleganța retro nu se demodează niciodată. Aceste dulapuri sunt întotdeauna pe podea. Pot avea picioare grațioase, ornamente sub formă de patină, modele sculptate, accesorii vintage. Nuanțele de fațadă sunt reținute, calde (nuci, nisipoase, cremoase). Neoclasicismul permite un ton alb rece.

Provence

Astăzi, un astfel de mobilier poate fi găsit mai des în casele de țară. Estetica designului retro poate fi urmărită și aici, doar simplitatea ține locul luxului. Acesta este un mobilier din lemn sau imitație a acestuia, vopsit în nuanțe deschise. (alb, albastru pal, gri deschis, fistic etc.).

Blatul mesei poate avea o nuanță naturală de lemn.

Minimalism, hi-tech

Bufetele în stil modern sunt adesea suspendate. Minimalismul presupune concizie maximă. Nu există loc pentru decorațiuni, modele, decor ornamentat. De regulă, un astfel de mobilier nici măcar nu are accesorii. Sertarele și compartimentele se deschid prin apăsarea frontală. Se acordă preferință culorilor neutre pure (alb, negru, gri). Culorile strălucitoare sunt rareori folosite în acest caz, deoarece distrag atenția de la ecran. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți găsi un model în roșu, violet sau alte nuanțe suculente.

Suprafețele sunt adesea lucioase. Iluminatul decorativ este adesea folosit. Cu toate acestea, producătorii oferă și opțiuni bune pentru cunoscătorii de materiale naturale. Produsele minimaliste cu textură și umbră naturală se potrivesc perfect în interioarele moderne.

Modern

Acest stil este ideal pentru cei care prețuiesc originalitatea și tendințele moderne. Spre deosebire de direcțiile anterioare, modernul permite combinarea diferitelor materiale și nuanțe într-un singur produs.

Sunt folosite forme neobișnuite și fitinguri interesante.

Stilul scandinav

Această direcție este foarte populară astăzi. Simplitate și caracteristici moderne, ușurință și familiaritate - toate acestea cuceresc la prima vedere. Bordurile din acest stil sunt albe și au picioare mici de lemn într-un ton natural de bej. Blatul mesei poate fi de asemenea bej. Armaturile sunt laconice, decorul nu este furnizat. Modelele au adesea compartimente deschise, ceea ce le face și mai „aerisite”.

Ce să iei în considerare atunci când alegi?

Atunci când alegeți un suport TV, este important să luați în considerare câteva puncte. Numai în acest caz achiziția va avea succes, se va potrivi bine în cameră și te va încânta mult timp.

Marimea

Chiar dacă se ia decizia de a cumpăra o bordură îngustă, merită să decideți dinainte exact ce adâncime va avea (de la 20 la 35 cm).

De asemenea, este indicat să determinați înălțimea și lungimea produsului prin măsurarea locului în care va sta.

Material

Este important să luați în considerare dacă televizorul va sta pe un suport sau va atârna deasupra acestuia. Rețineți că dimensiunea mobilierului nu determină întotdeauna capacitatea de încărcare. Această cifră depinde de material și de calitatea construcției. Prin urmare, este mai bine să luați în considerare opțiunile din materii prime fiabile și durabile.

Stil

Aspectul dulapului ar trebui să fie în armonie cu celelalte mobilier din cameră.

De asemenea, ar trebui să se potrivească cu ușurință în stilul interior existent.

Tip de

Dacă alegeți un model modern, ar trebui să vă decideți asupra tipului de instalare. Puteți achiziționa un dulap de podea sau suspendat. Rețineți că, dacă mobilierul este foarte îngust, poate fi necesar să îl fixați oricum pe perete. Acest lucru va elimina riscul căderii structurii. În acest caz, picioarele vor servi doar ca funcție decorativă.

Modelele suspendate au multe avantaje. Arată elegant, măresc vizual spațiul, creează o senzație de ușurință a mediului. În plus, lipsa picioarelor face curățarea mult mai ușoară. Principalul lucru în acest caz este să vă asigurați că elementele de fixare sunt fiabile (calitatea pieselor și instalarea corectă).

Pe de alta parte, în unele stiluri de interior, structurile suspendate arată ciudat... Prin urmare, se cumpără modele de podea. Nivelul podelei este de mare importanță aici. Dacă există picături, structura se va clătina. Cea mai bună opțiune în acest caz este un model cu picioare reglabile, a cărui înălțime poate fi schimbată prin răsucire.

O altă opțiune este o bordură pe roți. Aceste produse mobile sunt foarte convenabile. Ele pot fi mutate în timpul curățării, folosite ca suport pentru ceva în diferite părți ale casei.

Desigur, în acest caz, televizorul trebuie atârnat pe perete.

Funcționalitate

Gândiți-vă dinainte cum veți folosi acest articol. Dacă doriți să depozitați diverse obiecte mici în el, luați modelul cu compartimente închise. În funcție de nevoi, sertarele sau rafturile cu fațade goale pot fi mai convenabile. Daca vrei sa pui inauntru carti si reviste, suveniruri, mici electrocasnice, cumpara varianta cu compartimente deschise.

Exemple în interior

O noptiera eleganta bej cu picioare ondulate se incadreaza perfect intr-un interior neoclasic delicat. Decorul este aurit și detalii sculptate. Interiorul este format din rafturi deschise, ceea ce face ca mobilierul să fie vizual mai ușor. Sertarele pentru articole mici sunt situate de-a lungul marginilor. Aceasta este o alegere excelentă pentru iubitorii de estetică retro.

Modelul laconic suspendat este întruchiparea ideii principale de minimalism. Fațadele cu textura din lemn adaugă căldură și confort interiorului. Televizorul este montat pe perete, deci nu pune nicio presiune asupra mobilierului.

Negrul brutal este alegerea multor bărbați. Suprafața lucioasă și iluminarea expresivă a raftului din sticlă fac dulapul să iasă în evidență în ciuda tonului său neutru și a lipsei de decor. Compartimentele deschise și închise ale modelului sunt destul de spațioase, ceea ce crește funcționalitatea dulapului.

Daca vrei ceva original, poti alege un model avangardist. Combinația dintre două culori contrastante și o formă neobișnuită fac din noptiera un adevărat punct culminant al camerei. Compoziția este completată de suveniruri frumoase, iar ceea ce ar trebui să fie ascuns de privirile indiscrete este ascuns în spatele unei fațade continue.

  Și asta Stilul scandinav... Simplitate maximă a designului, o combinație de alb cu o nuanță caldă de lemn, formă compactă - toate acestea fac din mobilier o opțiune excelentă pentru un living confortabil al unui apartament sau al unei case de țară.

  Sfaturi pentru amenajarea unei zone TV în următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila