Culoarea pereților din camera de zi: opțiuni bune pentru casă și apartament

Conţinut
 1. Caracteristicile camerei
 2. Diverse stiluri
 3. Nuanțe
 4. Cum să pictezi?
 5. Exemple frumoase în interior

Cea mai importantă parte a casei este camera de zi, unde familia își petrece timpul liber și primește oaspeții. Ar trebui să fie decorat în așa fel încât să fie cald și confortabil. Primul lucru care îți atrage atenția când intri într-o cameră sunt pereții. De ele depinde designul viitor al camerei, starea de spirit și stilul acesteia. Prin urmare, este important să alegeți metoda potrivită de finisare și schema de culori pentru ele.

Caracteristicile camerei

Livingul este fata apartamentului. În ea nu doar petrece timpul liber și primește oaspeți, dar uneori lucrează și trăiește. Designul și amenajarea acestui spațiu trebuie făcută cu mare responsabilitate și grijă pentru a-l umple cu o atmosferă de liniște și confort.

De multe ori, chiriașii casei vor să facă camera de zi specială., prin urmare, recurg la metode de modificare a funcționalității sale. Astfel, poate fi împărțit în mai multe zone care sunt concepute pentru a îndeplini funcții specifice. Deci, spațiul de locuit poate servi ca bucătărie, birou, dormitor și loc de joacă. În funcție de mărimea apartamentului, numărul de zone poate varia de la 2 la 4, dar unii chiriași reușesc să mărească acest număr.

Pentru a împărți camera sunt folosite diferite metode. Acestea pot fi pereți despărțitori, paravane și piese de mobilier. Dar cel mai interesant și simplu este zonarea cu culoare.

Decorând fiecare zonă într-o schemă specifică de culori, puteți împărți vizual spațiul fără a crea obstacole fizice.

Diverse stiluri

Astăzi camera de zi poate fi decorată în orice stil îți place. Principalul lucru este să cunoașteți caracteristicile direcției alese pentru a nu face greșeli grave.

 • Clasic - acesta este mobilierul din mahon, o abundență de nuanțe naturale și absența materialelor artificiale. Cel mai adesea, un stil clasic modern este folosit pentru amenajarea unui spațiu pentru oaspeți, care prețuiește naturalețea. Pozele în rame masive din lemn, muluri din stuc și elemente de decor din bronz sunt binevenite ca decorațiuni. Pereții ar trebui să aibă nuanțe calde pastelate. Poate fi lăptos, bej sau galben pal.
 • Stilul hi-tech implică vopsirea pereților în alb ca zăpada în combinație cu elemente interioare luminoase. Luciul metalic, draperiile cu lurex și decorațiuni argintii ajută la completarea stilului.
 • Stil baroc destinat proiectării stilistice a camerelor de zi mari. Pereții de aici au adesea modele tridimensionale care curg lin în tavan, creând iluzia înșelăciunii. În ceea ce privește culoarea, barocul îmbină nuanțe de alb și auriu. În loc de alb, este posibil să folosiți bej sau piersic, dar în acest caz, starea camerei se va schimba.
 • Pentru modern culorile pastelate moi sunt caracteristice. Mobilierul său combină monotonia suprafețelor pereților cu desenele florale. Pereții sunt de obicei din beton, sticlă sau metal, care pot fi diluați cu modele asimetrice.
 • Dacă este selectat stilul camerei de zi țară, atunci designul acoperirilor de perete ar trebui să fie format din nuanțe naturale. Adesea, pentru decorarea pereților, recurg la tencuiala decorativă învechită, completând-o cu elemente pestrițe.
 • Minimalism apreciază spațiul și, prin urmare, culoarea principală pentru designul suprafeței ar trebui să fie cât mai ușoară posibil. Utilizarea straturilor de oglindă este încurajată pentru a extinde vizual spațiul.
 • Suprafețele liliac sunt caracteristice pentru Provence romantică... Pentru el, puteți alege nuanțe delicate de roz sau albastru, care vor ajuta la diluarea mobilierului învechit.

Nuanțe

Schema de culori a pereților vă permite să ajustați vizual parametrii camerei de zi. Tonurile calde vor apropia suprafețele pereților, iar cele reci le vor îndepărta. Nuanțele saturate pot reduce camera, în timp ce nuanțele deschise, dimpotrivă, se extind.

Puteți alege culoarea pereților, concentrându-vă pe partea lumii cu care se confruntă ferestrele holului. Dacă ferestrele sunt pe partea de nord, atunci este necesar să folosiți culori calde, iar dacă sunt pe partea de sud, atunci este mai bine să acordați preferință nuanțelor reci. Suprafețele pereților care sunt orientate spre est ar trebui vopsite în nuanțe pastelate. Camerele occidentale sunt de preferat să fie decorate în culori reci.

Pereții pictați în culori obișnuite vor ajuta la adăugarea de rafinament holului. Combinate cu un candelabru strălucitor sau accesorii pestrițe, suprafețele simple simple se vor umple de viață. În acest caz, pereții pot fi albastru, fistic, albastru, roz și așa mai departe.

Tonurile portocalii împrospătează spațiul, în timp ce verdele adaugă prospețime. Dar este recomandabil să pictați doar un perete cu culori strălucitoare, astfel încât acestea să nu creeze un dezechilibru în interior. De exemplu, o suprafață neagră în combinație cu o podea întunecată și pereți deschisi vor arăta interesant.

Suprafețele din ciocolată arată destul de impresionant. Pot fi decorate cu mobilier turcoaz și accesorii albe.

Culorile verde, galben, maro, măsline, roșu, lavandă, visiniu și mentă vor ajuta la diluarea interiorului alb de zăpadă. Albul este în bună armonie cu orice nuanță, așa că poate fi combinat chiar și cu kaki sau fildeș.

Atunci când alegeți o paletă de culori pentru orice cameră de zi, trebuie să vă amintiți regula celor cinci nuanțe:

 • piesele de mobilier întunecate ar trebui să fie pe un fundal deschis;
 • nu pot fi utilizate mai mult de cinci culori într-un spațiu.

Înainte de a picta pereții, trebuie să verificați și să vă asigurați că culorile alese vor sublinia bine interiorul holului. Este necesar să vă gândiți în avans la designul camerei și să luați în considerare schema de culori a tuturor componentelor sale.

Cum să pictezi?

Renovarea halei ar trebui să înceapă cu pregătirea tuturor suprafețelor pentru vopsire sau lipire. Adesea, vopseaua pe bază de apă sau ulei este folosită pentru finisajele decorative, ceea ce necesită pregătirea atentă a pereților. Chiar și defectele subtile ale suprafețelor netratate vor fi foarte vizibile după vopsire.

Pentru a pregăti pereții pentru colorare, trebuie să parcurgeți mai multe etape. Mai întâi trebuie să îndepărtați stratul vechi, apoi să treceți prin tencuială. Abia atunci pereții despărțitori sunt pregătiți pentru vopsire cu email sau vopsea. Etapa finală constă în curățarea spațiilor.

Alegerea culorii de bază a pereților ar trebui să înceapă ținând cont de intensitatea luminii naturale, de dimensiunea deschiderilor ferestrelor, de stilul și dimensiunile sufrageriei. Schema de culori ar trebui să se potrivească tuturor locuitorilor, astfel încât să puteți alege o combinație de nuanțe. De exemplu, împărțiți peretele în două părți egale folosind culori contrastante.

Într-o cameră mare

Camerele de zi mari și spațioase nu trebuie să fie mărite vizual, așa că orice culoare poate fi folosită pentru a le decora. Acestea pot fi nuanțe deschise de albastru, auriu, galben, gri sau verde.

Într-o cameră mică

Este mai bine să folosiți culori deschise aici, care vor extinde zona.

O mare parte din pictura pe perete depinde de zonarea camerei. Așadar, zona de recreere este mai bine percepută în culori calme, iar zona de joacă poate fi plină de culori strălucitoare. Uniformitatea suprafețelor poate fi diluată cu elemente colorate.Acestea pot fi picturi sau lămpi neobișnuite.

Biroul ar trebui să fie propice pentru lucru, așa că designul său ar trebui să fie format din nuanțe calme de bej, maro sau gri. Zona de luat masa arată bine în tonuri de verde deschis, deoarece verdele ajută la controlul apetitului. Pe de altă parte, pereții roșii și portocalii te fac să vrei să mănânci.

Tonurile albăstrui sau verzui pot crea o senzație de răcoare și pot mări vizual spațiul. Și pentru ca culoarea selectată să devină deosebit de saturată, este necesar să folosiți o schemă de culori pentru diluarea vopselei.

Exemple frumoase în interior

Există multe soluții interesante pentru obținerea unui interior original al sălii.

Una dintre cele mai populare opțiuni este crearea unui perete de accent. Se remarcă întotdeauna prin culoare și textură, deoarece sarcina sa principală este de a atrage atenția. Accentul se pune doar pe suprafața opusă intrării în cameră. În același timp, culoarea părții de accent a camerei rezonează întotdeauna cu schema de culori a altor elemente interioare.

Tapetul foto, pictura, desenul original sau modelul sunt folosite ca accent. Dacă aspectul tapetului este folosit pentru lipirea peretelui, atunci acestea aderă la unitatea calității lor.

Dungile arată frumos în interiorul sălii - liniile orizontale extind zona, iar liniile verticale ridică vizual tavanele.

Decorul peretelui de deasupra șemineului poate imita cărămidă sau piatră. Dacă camera de oaspeți este realizată într-un stil modern, atunci o imitație de metal pare potrivită.

Puteți decora suprafețele clasice de perete cu textile florale sau rame aurii. Pentru țară și Provence, utilizarea produselor din ratan sau a ceasurilor de perete din lemn este adecvată.

Peretele principal poate adăuga unicitate camerei dacă are un arbore genealogic sau un portret mare de familie.

Tencuiala decorativă din hol vă permite să neteziți toate neregulile, în plus, arată impresionant. Modelele create cu o spatulă pot adăuga rafinament.

Indiferent de culoarea aleasă pentru decorarea pereților din camera de zi, este important ca aceasta să se potrivească tuturor locuitorilor casei. Deciziile de succes sunt luate pe baza preferințelor personale și a sfaturilor de la designeri experimentați.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să alegeți culoarea vopsea potrivită pentru pereții dvs., vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila