Idei elegante de amenajare interioară pentru o cameră de zi în stilul „mansardă”.

Unul dintre cele mai răspândite și moderne stiluri de decorare interioară este „mansarda”. Poate fi folosit pentru a echipa apartamente întregi, garsoniere, sufragerie, cafenele, restaurante, baruri. Capacitatea de a combina elemente de decor neobișnuite cu lucruri familiare face ca acest stil să fie cu adevărat original și versatil.

Particularități

Apariția designului „loft” a fost asociată cu eliberarea unor teritorii vaste ale fostelor fabrici și spații industriale. După ce întreprinderile s-au mutat în afara orașelor, piețele goale au trebuit cumva îmbunătățite. Anterior, acest design a fost folosit numai în locuri publice, apoi reprezentanții profesiilor creative s-au bucurat de el.

Treptat, „mansarda” a început să fie folosită pentru îmbunătățirea apartamentelor obișnuite, în principal garsoniere, unde există mult spațiu liber. Acum acest design poate fi găsit în birouri mici, sufragerie, birouri.

O trăsătură distinctivă a designului spațiului este dorința de a crea o atmosferă similară unui spațiu industrial. În același timp, ar trebui să fie frumos, confortabil acasă.

Această combinație neobișnuită este posibilă datorită prezenței unor elemente caracteristice:

 • Zone deschise care sunt create prin combinarea unui living cu un hol sau bucătărie. În același timp, nu există partiții. Delimitarea teritoriilor este permisă datorită elementelor interioare sau caracteristicilor situației unei anumite zone;
 • Tavanele cele mai înalte;
 • Ferestre panoramice, sau, dimpotrivă, foarte mici, ca la subsol;
 • Concentrarea mobilierului în centrul camerei;
 • Prezența suprafețelor de cărămidă acoperite cu fire, țevi.

Apartamentele obișnuite nu au suprafețe mari sau ferestre panoramice, dar aici poți crea și un design unic. Aranjarea corectă a mobilierului, prezența elementelor utilizate în designul industrial, vă permit să vă plonjați în atmosfera de confort, confort, originalitate creativă.

Designul interior al unui living, de exemplu, cu o suprafață de 20 de metri pătrați, se bazează pe ideea de a crea confort acasă într-un cadru non-standard. Se acordă multă atenție funcționalității spațiilor, capacității de a schimba ceva în orice moment, fără a strica „imaginea” generală. Prin urmare, mobilierul pe roți este adesea plasat. Nu există reguli sau restricții stricte în stilul mansardă, ceea ce oferă libertatea de a întruchipa cele mai îndrăznețe idei.

Trăsătura caracteristică este combinația de mobilier modern și de modă veche. Antichitățile nu sunt excluse. Mobilierul poate fi realizat din diverse materiale, precum piele, lemn, metal. O condiție este uniformitatea suprafețelor.

Pentru a mări spațiul, este mai bine să vă limitați la cele mai necesare elemente, o cantitate mică de decor sub formă de picturi moderne ale unei palete monocrome, corpuri de iluminat metalice și jaluzele. Ar trebui să existe mai multe tonuri deschise în schema de culori.

În proiectarea unei camere de zi mici, se acordă o atenție deosebită acoperirii suprafeței și decorațiunii. Aderând la particularitățile stilului „loft”, puteți obține un rezultat care depășește toate așteptările, chiar și cele mai îndrăznețe.

În ciuda faptului că tipul de design industrial este folosit mai des în încăperi mari, proiectul potrivit vă permite să creați mediul potrivit în aproape orice zonă.

Finisare

Înainte de a întruchipa un design în stil industrial într-o cameră de zi mică, trebuie să planificați totul cu atenție. Este mai indicat să lăsați multe suprafețe în forma lor originală, ușor nivelate și acoperite cu un lac special.Această metodă de prelucrare este utilizată pentru tavane, pereți și podele.

Clasicul stilului mansardă este de a crea impresia unei renovari neterminate. Cu cât arată mai multe fisuri, zgârieturi, nereguli reale, cu atât imaginea camerei este mai spectaculoasă.

Pentru decorare se folosesc materiale ieftine. Acestea necesită un număr relativ mic, ceea ce face posibilă încadrarea chiar și în cadrul celui mai bugetar proiect. Există un minimalism clar în toate. Cu toate acestea, acest lucru nu face ca designul industrial să fie în niciun fel viciat. Dimpotrivă, datorită prezenței obiectelor originale, se creează o atmosferă de libertate, creativitate, confort.

Una dintre cele mai comune atribute de design este scara. Dacă înălțimea camerei permite, atunci se realizează. Cu toate acestea, camerele de zi nu au adesea la fel de mult spațiu. În acest caz, scara este imitată. Este realizat dintr-o formă neobișnuită cu elemente de epocă, colțuri ascuțite sau elemente geometrice simple.

Ziduri

Cărămida este adesea folosită pentru a decora pereții. Astfel, se creează cel mai mare efect de „naturalitate” al camerei. Uneori, mai ales în încăperile mici, este așezată o mică secțiune a peretelui. Puteți folosi materiale care imită cărămidă sau tapet cu un model de cărămidă. Schema de culori este selectată individual, în funcție de suprafața acoperită cu bagaje din cărămidă. Cu cât suprafața de acoperit este mai mare, cu atât tonurile ar trebui să fie mai deschise.

Unele zone pot fi pictate pur și simplu. Pentru a face acest lucru, utilizați culori moi, de exemplu, gri, maro, verde închis. Pentru a oferi originalitate, unele suprafețe sunt tratate cu culori strălucitoare, de exemplu, roșu sau albastru închis.

Se poate folosi ipsos. În acest caz, este necesar să se creeze elemente de afaceri uzate, neterminate. Cu toate acestea, un simț al proporției și al echilibrului ar trebui să fie respectate în orice. La urma urmei, crearea confortului acasă este un obiectiv la fel de important ca întruchiparea tuturor ideilor creative.

În unele cazuri, pereții rămân cu beton. Sunt acoperite cu un lac special care înlătură efectele negative ale betonului.

Nu este interzisă lipirea tapetului, dar este de dorit ca acestea să fie simple.

Uneori sunt folosite picturi murale sau fotografii. Pentru aceasta, este alocată o anumită secțiune a peretelui.

Alegerea unuia sau altui strat depinde de compatibilitatea cu alte elemente decorative. Prin urmare, este foarte important să prezentați rezultatul final și să înțelegeți că acesta va fi cel mai confortabil de trăit.

Podea

Lemnul este adesea folosit pentru a acoperi podeaua. Arată natural și revigorează mediul înconjurător. Pentru a păstra stilul selectat, locurile de uzură și decolorare sunt făcute pe copac. Toate acestea sunt acoperite cu un lac special impermeabil.

Este permisă utilizarea acoperirilor moderne precum parchet, laminat sau linoleum.

Suprafața de beton, țiglă sau piatră arată originală. Este posibilă o combinație de acoperiri diferite, ceea ce vă permite să separați o zonă de alta. De exemplu, pentru a separa bucătăria, podeaua poate fi făcută din gresie, iar restul suprafeței din lemn.

Atunci când alegeți un material, trebuie să vă ghidați nu numai de culoare și relevanță pentru subiect, ci și de calitate. Materialul natural bun va oferi întregii atmosfere eleganță, un sentiment de calm, confort acasă.

Tavan

Ar trebui să se acorde o atenție deosebită designului tavanului. La urma urmei, întreaga imagine a camerei depinde de tipul acesteia. Există diverse opțiuni originale în stilul „loft”, permițându-vă să vă creați propria imagine unică.

Una dintre aceste opțiuni este prezența țevilor metalice, grinzilor, elementelor de comunicare care pot rula atât pe orizontală de-a lungul perimetrului tavanului, cât și pe verticală. Dacă au fost în forma lor originală, adică înainte de reparație, atunci pot fi lăsate așa cum sunt. Țevile pot fi vopsite în alb, gri sau negru la cerere. În absența unor astfel de elemente, acestea sunt imitate din gips-carton.

Grinzile mari din lemn, dispuse în rânduri de-a lungul tavanului, creează o atmosferă specială inerentă spațiilor industriale. Dimensiunea grinzilor poate varia. Totul depinde de zona camerei. Cu cât suprafața este mai mare, cu atât detaliul este mai mare. Barele, precum și podeaua, sunt lăcuite și creează artificial locuri de uzură.

Firele de cablare vizibile la suprafață, țevile de ventilație, orice fitinguri subliniază perfect stilul de design industrial. Prin urmare, nu sunt niciodată mascați, ci lăsați așa cum sunt. În absența acestor elemente, le puteți crea și dvs., utilizați gips-carton sau fire de jucărie. Cu toate acestea, trebuie amintit că totul ar trebui să arate extrem de natural.

Dacă sufrageria are o dimensiune mică care nu permite „swinging”, atunci pentru a crea imaginea dorită, tavanul poate fi făcut monocromatic și vopsit cu vopsea. Pentru aceasta, se folosește albul, deoarece crește semnificativ înălțimea camerei.

De asemenea, tavanul poate fi realizat complet din lemn și lăcuit. Acest lucru ajută la crearea imaginii unui spațiu de mansardă, care se referă și la „mansardă”.

Tipul industrial de design se caracterizează prin prezența unei cantități mari de lumină. Acest lucru se realizează prin ferestre mari sau iluminare artificială. Majoritatea corpurilor de iluminat sunt suspendate de tavan. Pentru a face acest lucru, utilizați becuri simple de forme geometrice necomplicate sau lămpi obișnuite cu incandescență suspendate de fire. Dacă înălțimea tavanului permite, atunci atârnă candelabre cu forme simple.

Un rol important în iluminare îl joacă schema de culori aleasă, precum și decorul. Absența draperiilor este una dintre principalele caracteristici ale aspectului modern.

Culori și decor

Etapa finală în formarea unei imagini elegante într-un spirit industrial poate fi atribuită alegerii culorilor și decorului. Particularitatea „mansardei” este combinația de elemente incompatibile și astfel crearea unei atmosfere unice de confort și noutate.

Orice obiect neobișnuit din orice moment poate fi folosit ca decor:

 • leagăn, balansoar sau hamac mic;
 • jocuri de masă;
 • poze de modă, postări;
 • pardoseală sub formă de piei de animale;
 • graffiti;
 • figurine din porțelan;
 • postere;
 • cufere;
 • ceas antic;
 • un șemineu este adesea prezent în interior. Există modele de diverse forme, dimensiuni, permițându-vă să vă potriviți chiar și în dimensiunile mici ale sufrageriei;
 • tehnologia modernă poate fi combinată cu o placă turnantă veche;
 • orice obiecte lucrate manual;
 • proiectoare;
 • copaci vii;
 • articole individuale ale vehiculelor.

Pielea, piele de căprioară, pâslă, cașmir sau blană sunt alese ca materiale pentru acoperirea suprafețelor.

Alegerea culorilor este limitată doar de preferințele personale. Nu există restricții aici. Cu toate acestea, în aproape toate cazurile, sunt folosite nuanțe metalice și cărămizi. Mai mult, caramida poate fi rosie, alba sau gri. Aceste culori sunt principala „carte de vizită” a designului „loft”. Pe lângă aceste nuanțe, sunt folosite tonuri de violet, albastru închis, roșu, argintiu, nisip, visiniu.

Atât un design monocromatic, cât și o combinație de multe culori și nuanțe diferite sunt binevenite.

Posibilitatea de a combina diverse obiecte și imagini vă permite să creați un interior unic pentru aproape toate gusturile. O astfel de cameră va încânta în mod constant, va surprinde prin comoditatea, confortul și noutatea sa.

Exemple frumoase în interior

Proiectarea unui living mic în stil mansardă nu este o sarcină ușoară, ci una interesantă. Datorită anumitor elemente din design sau decor, puteți crea o imagine foarte frumoasă și confortabilă.

Deci, utilizarea zidăriei în combinație cu graffiti și grinzi de lemn pe tavan este principalul punct culminant al designului camerei de zi. Adăugarea la imaginea becurilor mici și o formă geometrică simplă a candelabrului face interiorul laconic.

Următorul exemplu de proiectare a unei camere mici favorizează zidăria. Dar, pentru ca dimensiunile camerei să nu pară vizuale mici, se folosesc culori deschise. Corpurile de iluminat simple de pe tavan conferă designului laconism. „Cartea de vizită” a acestei imagini este o canapea mare, plante de casă și o masă modernă de designer.

În exemplul următor, un stil unic este creat folosind cărămidă din cărămizi de diferite culori. Un candelabru de designer și un ceas imens adaugă mister. Canapele și sculpturile din piele completează concis conceptul.

Următorul exemplu de design este interesant prin faptul că spiritul industrialismului a fost creat într-o încăpere foarte mică. Culoarea albă, grinzile din lemn pe tavan și picturile moderne pe perete au creat imaginea dorită. Acest lucru este completat de becuri care atârnă de fire.

În acest exemplu, se poate observa un candelabru și un șemineu din fontă neobișnuite, situate în centrul încăperii. Canapeaua spațioasă și masa de designer se îmbină perfect cu restul decorului.

Acest design se concentrează pe zidărie și picturi. Fereastra panoramică permite utilizarea nuanțelor închise. În general, minimalismul poate fi urmărit peste tot, ceea ce creează mai mult spațiu și lumină.

Pentru informații despre cum să creați un interior în stil mansardă, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila