Garsoniera design 21-22 mp. m.

Garsoniera de design 21-22 mp. m.
  1. Particularități
  2. Dezvoltam un proiect de design
  3. Aranjam mobila
  4. Soluții de culoare
  5. Idei de interior

Proiectarea unei garsoniere mici cu o suprafață de 21-22 mp. m nu este o sarcină ușoară. Vom vorbi despre cum să echipați zonele necesare, să aranjați mobilierul și ce schemă de culori să folosiți în acest articol.

Particularități

Un apartament în care o bucătărie este combinată cu o singură cameră se numește garsonieră. Doar o baie este alocată într-o cameră separată. Poate exista și un dressing. Astfel, reiese că bucătăria-sufragerie va fi împărțită în zone funcționale: living, pentru gătit și masă.

Caracteristica principală și avantajul acestui aspect este absența ușilor care fură mult spațiu de deschis. În plus, este mai ușor să creezi un design ergonomic într-o astfel de cameră.

Conceptul de garsonieră a apărut relativ recent, iar locuințele cu un astfel de aspect pot fi achiziționate doar într-o clădire modernă. De regulă, dezvoltatorii închiriază doar patru pereți fără o baie separată. Astfel, locuitorii își pot planifica zona, locația și geometria, în funcție de nevoile și dorințele lor.

Partea pozitivă a organizării independente a unei băi este relevantă în special pentru apartamentele cu o suprafață de 21-22 mp. m. Dezvoltarea designului unui astfel de apartament necesită o abordare specială, deoarece este necesar să economisiți literalmente fiecare centimetru.

Dezvoltam un proiect de design

Dezvoltarea proiectului ar trebui să înceapă cu definirea zonelor necesare pentru baie, bucătărie și dressing. În consecință, depinde numai de nevoile individuale. Rețineți că, în acest caz, este necesar să se țină seama și de forma geometrică a camerei și de prezența nișelor structurale, adâncituri și colțuri - acestea pot ajuta la utilizarea mai rațională a spațiului. Într-o nișă sau nișă, puteți organiza un dressing sau un loc de muncă.

Într-o cameră atât de mică, va fi dificil să organizați o bucătărie cu drepturi depline. În cele mai multe cazuri, este plasat de-a lungul peretelui băii și constă din cel mult trei secțiuni, dintre care una este o chiuvetă. De obicei, dimensiunea bucătăriei este redusă prin reducerea suprafeței de lucru. Aparatele electrice moderne pot rezolva această problemă. De exemplu, un multicooker, tigaie electrică sau friteuză cu aer. Acestea pot fi depozitate atunci când nu sunt utilizate, eliberând spațiu pe desktop.

Problema depozitarii in astfel de apartamente se rezolva prin folosirea intregului spatiu al peretilor pana la tavan. De asemenea, mezaninul devine o ieșire. Într-un design modern, acestea devin un element suplimentar de decor și te scutesc de lipsa de spațiu.

Cel mai bine este să vă personalizați mobilierul de depozitare sau să utilizați modele modulare. Astfel, poti ocupa tot spatiul liber al peretelui destinat zonei de depozitare. Rețineți că structurile care ocupă întreg spațiul de la podea până la tavan arată mai plăcut din punct de vedere estetic decât un dulap și nu creează efectul de aglomerare a spațiului.

Zona de living poate găzdui o canapea extensibilă sau un pat. Dormitorul poate fi amenajat la un etaj suplimentar deasupra băii și bucătăriei. Patul poate fi amplasat și deasupra canapelei din zona pentru oaspeți.

Dacă apartamentul are balcon, atunci va apărea o zonă suplimentară, care trebuie inclusă în proiectul de proiectare. Dacă structura casei permite și peretele balconului poate fi demolat, va exista un loc excelent pentru o canapea, masă sau pat. Dacă nu, atunci balconul poate fi izolat și dotat cu o zonă de depozitare, zonă de recreere sau loc de muncă.

Aranjam mobila

Suprafata este de 21-22 mp. m necesită aranjament competent.Cel mai bine este să alegeți mobilier de formă simplă și monocromatică. Este de remarcat faptul că mobilierul care transmite lumină facilitează perceperea spațiului.

Puteți face un bar de sticlă sau o măsuță de cafea. Raftul va înlocui perfect rafturile cu balamale. De obicei sunt atârnate peste canapea și televizor.

Pentru astfel de apartamente mici, există multe soluții practice în categoria transformării mobilierului:

  • Mese de sufragerie pliante;
  • paturi pliante;
  • scaune pliante;
  • rafturi cu masă de lucru încorporată și multe altele.

Soluții de culoare

Se recomandă decorarea camerelor mici în culori deschise. Acest lucru este valabil și pentru mobilier. Cu cât iese mai puțin în evidență în planul general, cu atât chiriașii se vor simți mai liberi. Mobilierul poate fi alb, bej sau din lemn deschis.

Cel mai bine este să faceți pereții și tavanul albi, iar podeaua contrastantă. Acest etaj delimitează limitele spațiului. Când se îmbină cu pereții, poate crea un efect închis. Cu toate acestea, în acest caz, puteți face plinte întunecate sau luminoase.

Tavanul colorat coboară vizual mai jos și, în consecință, este foarte descurajat. Rețineți că liniile verticale trag camera în sus, dar într-o cantitate mică. Acestea pot fi draperii colorate despărțite sau elemente vopsite ale zonei de depozitare.

Puteți adăuga culori cu accente luminoase: perne, tablouri, rafturi, perdele sau alte elemente decorative. Rețineți că utilizarea excesivă a obiectelor mici, de exemplu, vaze, figurine sau imagini, aglomera spațiul. Prin urmare, ar trebui să fiți foarte atenți la acest proces. Același lucru este valabil și pentru obiectele personale, cum ar fi cărți sau cutii. Vă recomandăm să puneți orice în cutii decorative și să înfășurați cărțile în aceleași coperți.

Idei de interior

Să începem cu un design interesant într-o gamă destul de contrastantă. Acest interior este un exemplu excelent al utilizării inteligente a accentelor luminoase. Culoarea dominantă este albul. Pereții, mobilierul și podelele ușoare permit utilizarea nu doar a elementelor decorative luminoase, ci chiar și a mobilierului negru și a picturii abundente. Și pentru a delimita limitele spațiului, așa cum am spus deja, au fost folosite plinte negre.

Aș dori, de asemenea, să notez zonarea și amenajarea mobilierului efectuată. O mică partiție între setul de bucătărie și canapea, împreună cu blatul de bar, separă subtil zonele una de cealaltă. Masa de lucru alba se incadreaza perfect in spatiu si, parca, continua dressingul, iar in ansamblul cu scaun alb este complet discreta. Combinația dintre spațiu de depozitare deschis și închis este foarte convenabilă. Secțiunile deschise fac să ridicați rapid și ușor articolele de zi cu zi.

În exemplul următor, aș dori să evidențiez utilizarea patului mansardă nu doar ca loc de dormit, ci și ca zonă suplimentară de depozitare. Covorul gri evidențiază podeaua albicioasă pe pereții de culoare deschisă. De asemenea, rețineți concentrația obiectelor mici într-un singur loc: pe canapea și pe rafturile de deasupra. Cărțile, fotografiile și pernele sunt adunate într-un colț, nu împrăștiate în spațiu. Datorită acestui fapt, ei decorează interiorul, dar nu îl aruncă.

Și, în concluzie, luați în considerare interiorul în stilul minimalismului. Se deosebește prin utilizarea maximă posibilă a diferitelor tehnici pentru a mări suprafața de depozitare și un minim de elemente decorative. Pe lângă un dulap mare cu un suport până în tavan, există compartimente suplimentare în canapea-podium și sub scări. În interiorul loggiei, deasupra canapelei sunt atârnate și rafturi și un dulap. Mesele de-a lungul peretelui pot fi mutate. Astfel, într-o poziție, acestea servesc ca loc de muncă convenabil, iar în cealaltă, ca zonă pentru oaspeți.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila