Design apartament studio

Design apartament studio
 1. Ce este o garsonieră?
 2. Caracteristicile aspectului
 3. Exemple de proiecte de design
 4. Amenajarea mobilierului
 5. Opțiuni de zonare
 6. Stiluri
 7. Decorare perete și tavan
 8. Culoare
 9. Iluminat
 10. Luam in calcul detaliile
 11. Idei de interior frumoase și neobișnuite

Recent, garsonierele au fost foarte populare. Astfel de spații de locuit sunt cel mai adesea alese de tinerii care iubesc interioarele creative și la modă.

Când decorați astfel de apartamente, nu trebuie să respectați reguli și planuri stricte. Vă puteți lăsa imaginația să zboare și să creați absolut orice design.

Ce este o garsonieră?

O garsonieră este un spațiu de locuit care nu are pereți despărțitori. Unele piese de mobilier își pot îndeplini funcția, dacă este necesar. De exemplu, un dulap de dimensiuni impresionante poate deveni o partiție improvizată.

Carcasa cu aspect similar a apărut pe piață destul de recent, dar a câștigat deja popularitate în rândul consumatorilor. Adesea tinerii apelează la astfel de opțiuni. Astfel de cumpărători nu au nevoie de un număr mare de camere, dar sunt utile amenajările în care toate colțurile apartamentului sunt la vedere.

Este demn de remarcat faptul că un studio cu două camere nu poate fi. Un astfel de apartament este exclusiv cu o cameră și poate avea atât suprafețe mari, cât și mici.

Caracteristicile aspectului

Când amenajați astfel de apartamente, se recomandă să respectați o singură regulă simplă: spațiul liber trebuie lăsat cât mai mult posibil. Din acest motiv, selecția mobilierului pentru casă trebuie luată foarte în serios și atent. Aici nu puteți face fără o zonare clară: o astfel de delimitare a spațiului liber vă va permite să utilizați în mod competent și productiv metri pătrați disponibili.

Toate piesele de mobilier trebuie să fie cât mai funcționale posibil și amplasate într-o zonă adecvată.

La aranjarea diferitelor obiecte, se recomandă să țineți cont de principalele rute de mișcare în jurul apartamentului. Acest lucru este necesar pentru a nu le suprapune cu o canapea, noptiera, masa etc.

Mobilierul cu funcție de transformare ar fi o opțiune bună. Nu ocupă mult spațiu liber și este multifuncțională. Este necesar să alegeți zona pentru astfel de obiecte în funcție de dimensiunea lor în formă dezasamblată.

Dacă împărțiți zonele folosind detalii care au culori diferite, atunci merită să luați în considerare combinația lor cu stilul general al apartamentului.

Structura spațiilor de locuit joacă un rol important. Apartamentul poate fi pătrat sau dreptunghiular.

Opțiunile dreptunghiulare sunt foarte populare. Apartamentele cu o astfel de structură aparțin clasei economice solicitate și diferă prin costul redus. Sunt alungite și dotate cu o singură fereastră. De regulă, raportul dintre lungime și lățime este de 1 la 1,25 sau 1 la 3. Astfel de locuințe sunt denumite în mod popular tocuri, cărucioare sau tuneluri.

În cele mai multe cazuri, ușa din față este situată vizavi de o singură fereastră. Aceste elemente sunt situate într-o grilă scurtă.

Garsonierele dreptunghiulare se disting printr-o aranjare deosebită a zonelor funcționale. Zona de intrare trece in hol, iar in dreapta sau in stanga se afla un element precum o baie. O bucătărie este atașată acestei zone, urmată de o cameră de zi și numai în spatele acesteia se află un balcon sau o logie.

Un astfel de apartament poate fi îngust și mic.Amenajarea studiourilor dreptunghiulare ar trebui gândită cu atenție pentru a utiliza în mod productiv tot spațiul disponibil, fără a-l face înghesuit și inconfortabil.

Aspectul pătrat nu este mai puțin popular. Apartamentele cu o astfel de structură au aceeași lungime și lățime. O astfel de locuință este considerată ideală în ceea ce privește un aranjament confortabil; este perfectă pentru a crea o atmosferă confortabilă. De obicei, aceste apartamente au două ferestre.

Având un apartament pătrat, puteți distribui zonele funcționale după bunul plac. Adesea, proprietarii plasează livingul, bucătăria, dormitorul și baia în spații de colț, lăsând liberă partea centrală. Planificarea unui astfel de apartament depinde de preferințele personale ale proprietarului său.

Exemple de proiecte de design

O garsonieră la modă poate fi mobilată în așa fel încât să devină foarte confortabil și primitor. Să aruncăm o privire mai atentă la mai multe modele interesante ale unor astfel de locuințe.

Studio mic de 29 mp. m poate fi făcut vizual spațios și ușor. Pentru a face acest lucru, trebuie să apelați la culoarea albă proaspătă în finisaj. Baia poate fi amplasată pe partea dreaptă a ușii din față. După această zonă, se va deschide o zonă liberă cu două ferestre, pe care trebuie instalată mobila de bucătărie cu electrocasnice pe peretele din dreapta.

După aceste obiecte, puteți construi un mic compartiment, în spatele căruia puteți organiza un loc de dormit. Vizavi de electrocasnicele din bucătărie își va găsi locul o zonă de luat masa cu scaune înalte și o masă îngustă. Deci, puteți echipa complet partea dreaptă a unui apartament mic.

O cameră de zi confortabilă ar trebui să fie echipată vizavi de colțul de luat masa și zona de dormit. O canapea mică cu o măsuță de cafea din lemn de culoare deschisă poate fi amplasată lângă prima fereastră. Fotoliile sau scaunele mici își vor găsi locul lângă canapea.

Televizorul poate fi amplasat lângă măsuța de cafea sau atârnat pe perete.

Un astfel de aspect va arăta armonios dacă pereții din el sunt finisați cu tapet alb sau tencuială, laminat gri deschis sau alb este pus pe podea, iar tot mobilierul este selectat în culori deschise și pastelate. Drept urmare, veți avea un apartament fermecător într-un stil blând și romantic.

Pentru o garsonieră mică, a cărei suprafață nu depășește 20 mp. m, designul scandinav minimalist este potrivit. Toate zonele funcționale pot fi găzduite într-un aspect pătrat convenabil.

Dulapurile de bucătărie (pardoseală și perete) trebuie instalate pe partea stângă a ușii din față pe perete. Pentru un astfel de mobilier, o sobă electrică mică cu control tactil este soluția ideală.

Aceste articole vor fi amplasate vizavi de două ferestre înguste. Spațiul rămas ar trebui să fie rezervat pentru camera de zi, zona de lucru, dormitor și baie.

Pentru zona de living, puteți ridica o canapea mică sau două scaune pliante. Poti pune langa ele o masuta de cafea usoara, care poate juca rolul unei masute de sufragerie. Această zonă va fi situată pe peretele din stânga opus primei ferestre.

Acum puteți trece la designul părții stângi a apartamentului. Aici este loc pentru un pat dublu, iar chiar la fereastra (a doua) poți organiza o mică zonă de lucru cu un blat de perete și rafturi suspendate.

Decorați camera cu tapet cu modele contrastante și faceți podeaua și tavanul albe ca zăpada. Într-un astfel de mediu, mobilierul în nuanțe neutre și clasice va arăta armonios.

Luați în considerare una dintre opțiunile pentru decorarea unui apartament mic cu o suprafață de 30 mp. m. După ușa din față, puteți organiza bucătăria și puneți o canapea de colț de lux în centru. Rafturile pot fi agățate pe perete. Vizavi de canapea, merită amplasată o măsuță, în spatele căreia (împotriva peretelui din stânga) își vor găsi locul un televizor mare și dulapuri joase.

Puteți împărți zona de luat masa și camera de zi folosind un tavan cu mai multe niveluri, dintre care două părți au nuanțe diferite de gri sau alb.

În spatele zonei de bucătărie, puteți amenaja o cameră mică pentru o baie.

Dacă vă place un stil industrial, atunci mobilierul și decorațiunile interioare ar trebui să fie selectate în tonuri de gri, alb și gri închis. În unele locuri, puteți lăsa pereți obișnuiți de cărămidă fără tapet colorat și tencuială.

Garsoniere cu o suprafață de 40 mp. m și mai multe sunt mai spațioase decât apartamentele menționate mai sus. In ele poti lasa mai mult spatiu liber intre piesele de mobilier si zonele functionale.

Într-o astfel de cameră, zona de dormit ar trebui să fie combinată cu zona de lucru. Deci, puteți evita întunecarea nedorită a spațiului și îngustarea vizuală a acestuia. Aceste zone trebuie separate folosind pereți despărțitori glisanti din sticlă.

In fata compartimentului de sticla, puteti dota zona de zi cu doua fotolii moi si o masa de sticla pentru laptop sau televizor.

O bucătărie mică, cu masă și scaune, își va găsi locul în spatele zonei de zi.

Baia poate fi echipata pe partea dreapta sau stanga a bucatariei.

Amenajarea mobilierului

În garsoniere, mobilierul este aranjat diferit decât în ​​locuințele cu un aspect standard.

Bucatarie-living

Într-un apartament obișnuit, bucătăria și camera de zi pot fi foarte diferite una de cealaltă ca stil și execuție. Dar în cazul unui studio modern, ar trebui să adere la un stil în designul acestor zone funcționale.

De obicei, zona de living este mobilată cu o canapea sau fotolii, completate de o mică măsuță de cafea sau de cafea și un televizor. Puteți plasa aceste obiecte chiar la masa cu scaune (dacă există), o zonă de bar sau un set de bucătărie.

Nu este recomandat să alegeți o zonă de relaxare care contrastează puternic cu mobilierul de bucătărie. Această combinație va părea nearmonioasă.

Joacă-te cu culorile, astfel încât bucătăria și camera de zi să fie în armonie una cu cealaltă. De exemplu, pentru un set de bucatarie cu blaturi usoare, ar trebui sa alegi o canapea crem sau bej.

Aspectul arată atractiv, în care mobilierul legat de camera de zi este situat pe peretele din partea dreaptă sau stângă a bucătăriei. Cu acest design, camera pare vizual mai spațioasă.

Baie

O cameră mică este alocată pentru o baie în garsoniere. Opțiunile ideale pentru o astfel de zonă ar fi o cabină de duș, o toaletă mică și o chiuvetă pe un blat îngust.

Dacă zona permite, atunci în loc de o cabină de duș, puteți pune o baie orizontală. Toate detaliile pot fi amplasate de-a lungul pereților. De exemplu, puneți o baie pe o parte și o toaletă în fața ei. Chiuveta va arăta armonios pe peretele central.

Holul

Cel mai adesea, garsonierele au holuri mici care intră în bucătărie și în zona de zi. Într-o astfel de zonă, puteți încăpea o mică bordură și un dulap încorporat în perete.

Adesea oamenii refuză dulapul sau mobilierul încorporat în favoarea umeraselor și cârligelor. Astfel de detalii ocupă un spațiu minim.

Nu este recomandat să supraîncărcați holul cu multă mobilier, mai ales dacă are nuanțe închise. O astfel de soluție poate reduce vizual și întuneca holul.

Opțiuni de zonare

Chiar dacă garsoniera are o suprafață mică, atunci poate fi bătută astfel încât să pară spațioasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să împărțiți în mod competent camera în zone și să alegeți mobilierul potrivit.

Să aruncăm o privire mai atentă la mai multe opțiuni de zonare a studiourilor:

 • Puteți împărți zona liberă în zone folosind piese de mobilier plasate corect. De exemplu, pentru a distinge între bucătărie și sufragerie, puteți ridica un blat de bar.
 • Ecranele sunt o altă opțiune pentru delimitarea spațiului. Nu credeți că modelele portabile arată de modă veche. Astăzi se vând diverse paravane, care sunt din lemn, bambus, plastic și metal.Produsele cu inserții din sticlă și oglindă arată originale. Astfel de dispozitive pot fi de diferite forme. Instanțele sub formă de trepte sau cutii sunt frecvente.
 • Un acvariu poate fi o soluție dificilă pentru împărțirea zonelor. Trebuie să fie mare și să stea pe un piedestal special. Un acvariu mic rotund nu va funcționa pentru asta.
 • Rafturile pot fi achiziționate pentru a separa un dormitor sau un studiu. Copiile deschise sunt opțiuni bune. Ele transmit perfect lumina, astfel încât în ​​zona îngrădită nu va fi întuneric. Astăzi puteți comanda rafturi în funcție de măsurătorile dvs. Astfel de lucruri vor costa mai mult, dar puteți obține cu ușurință efectul dorit în interior.
 • Mulți proprietari de garsoniere separă zone cu dulapuri. Această metodă este practică și funcțională. Nu trebuie să cumpărați mobilier suplimentar cu astfel de detalii. Puteți lipi peste pereții din spate ai dulapurilor cu hârtie foto de perete frumos și împingeți o canapea mică spre ei - veți avea o zonă de relaxare confortabilă. Nu este necesar să selectați modele de dulapuri înalte pentru a separa zonele. Un dulap mic este destul de potrivit, pe care puteți pune un televizor larg, o lampă sau flori în ghivece.
 • Perețiile despărțitoare glisante sunt o soluție excelentă pentru împărțirea unei garsoniere. Cu aceste opțiuni, veți economisi spațiu liber. Aceste articole se deschid lin și liniștit. Acestea sunt echipate cu elemente de fixare și ghidaje care pot compensa neuniformitatea podelelor, pereților și tavanelor.Ușile transparente se vor potrivi armonios în multe interioare. Dacă există uși oarbe în culori închise în pereții despărțitori, atunci ar trebui să fii atent cu ele pentru a nu strica aspectul camerei.
 • Zonele delimitate de perdele arată frumos. O perdea tradițională va arăta prea neobișnuită într-un astfel de rol, dar perdelele la modă în stil japonez sau opțiunile de fir se vor potrivi efectiv în interior.
 • Dacă nu doriți să suprapuneți spațiul cu elemente suplimentare, atunci puteți apela la o opțiune de separare discretă - diferite acoperiri de podea. De exemplu, puteți așeza gresie în bucătărie și laminat în camera de zi.

Stiluri

Garsonierele în stil mansardă (traduse ca mansardă) arată la modă. Această direcție a ajuns până la noi din America, unde în trecutul îndepărtat mansarde ale clădirilor industriale erau alocate pentru adăpostirea muncitorilor în fabrici. Desigur, nu ar putea exista decorațiuni interioare și interior frumos în astfel de condiții. Muncitorii înșiși au adus în aceste locuințe improvizate toată mobila necesară.

Puțin mai târziu, reprezentanții boemilor s-au interesat de interioare non-triviale, cu pereți de cărămidă brută, podele din lemn și mobilier adecvat. După ceva timp, a apărut stilul loft cunoscut astăzi, care este foarte popular în lume.

Pentru o garsonieră, stilul popular este ideal - Provence. Această direcție este aleasă de persoanele care preferă designul tradițional al casei cu perdele multicolore și multe elemente decorative. Se remarcă prin simplitate și prezența unor note rurale ușoare în ceea ce privește ornamentele decorative.

Interiorul în acest sens nu este complet fără broderii, modele și volane interesante. În fiecare colț poți să dai peste o altă noptieră, pouf sau comodă.

Cel mai sofisticat este stilul art deco. Un apartament studio în acest design va arăta elegant și elegant. Acest stil frumos se caracterizează prin modele geometrice fascinante, combinații de culori contrastante, completate de safir și smarald, precum și materiale scumpe de origine naturală.

Un stil ca un clasic nu se va demoda niciodată. Această direcție arată armonioasă într-un mediu de studio. O combinație calmă de culori clasice pe piese de mobilier stricte cu un design laconic va arăta spectaculos.

Dulapurile și alte piese de mobilier din lemn natural se încadrează în interiorul clasic. Astfel de exemplare cu culori naturale sunt capabile să dea casei un aspect armonios.

Decorare perete și tavan

Dacă casa ta este construită din cărămizi, atunci poți lăsa o anumită secțiune a peretelui fără finisare. O astfel de soluție va arăta perfect într-o cameră în stil mansardă. Restul suprafețelor trebuie finisate cu tencuială albă sau bej.

Daca esti iubitor de clasici, atunci poti decora peretii cu tapet in culori neutre si calme.

Iubitorii de contraste vor adora tapetul cu imprimeuri care combină două culori diferite.

Puteți decora camera cu o piatră decorativă de perete. Aceste detalii pot face apartamentul mai confortabil și mai elegant.

Pentru a decora tavanul, ar trebui să apelați la gips-carton sau ipsos. Puteți crea un tavan atractiv pe mai multe niveluri și puteți integra mai multe corpuri de iluminat în el.

Plafoanele întinse sunt populare. Ele pot fi selectate în orice schemă de culori. Vin în culoare solidă, mată sau lucioasă, cu sclipici mici. Cu ajutorul unor astfel de detalii, puteți extinde vizual camera.

Culoare

Cel mai bine, garsonierele arată în culori luminoase. O astfel de schemă de culori face vizual locuința spațioasă și confortabilă, mai ales dacă conține piese de mobilier de culori pastelate și calme.

Iubitorii de culori saturate pot decora un apartament cu materiale de culori bogate și bogate. Dar este mai bine să completați astfel de medii cu mobilier de tonuri discrete, astfel încât să nu iasă un ansamblu prea colorat.

Puteți decora apartamentul într-un mod mai dur. De exemplu, alegeți mobilier și decorațiuni interioare în culorile gri, albastru închis, negru și maro. Astfel de interioare arată modern și chiar futurist, dar ar trebui completate cu iluminare caldă.

Iluminat

Lumina joacă un rol important în interioarele studiourilor. Cu ajutorul acestui detaliu, poți ajusta proporțiile camerei și să o faci spațioasă.

În funcție de amplasarea lămpilor și corpurilor de iluminat, se pot distinge trei niveluri de iluminare: inferior, mijlociu și superior.

Nivelul cel mai de jos include opțiunile de podea, cel din mijloc include lămpi de perete, lămpi de podea și lămpi de masă. Nivelul superior este reprezentat de lămpi de tavan sau de iluminat încorporat.

Într-un studio mic, corpurile de iluminat de nivel inferior nu sunt adesea folosite. Cel mai adesea, un astfel de design este folosit doar pentru a separa vizual granițele dintre mobilier și podeaua din bucătărie. Acest design arată spectaculos în zona de dormit.

Nivelul mediu include toate tipurile de lămpi disponibile în cameră. Nu te poți descurca fără aceste articole în casa ta. Ele ar trebui să fie selectate în același stil ca și interiorul din jur.

Nivelul superior include plafoniere încastrate și candelabre. Le puteți ridica pentru orice interior. Candelabrele pot avea un design traditional sau pot fi realizate sub forma unor spoturi interesante, precum si spoturi cu halogen.

Luam in calcul detaliile

Interiorul se va dovedi a fi armonios și atractiv dacă este completat cu elemente decorative adecvate. Acestea trebuie să se potrivească cu mobilierul și finisajele în culoare și stil. Acestea pot fi tablouri frumoase cu peisaje clasice sau imagini avangardiste. Totul depinde de stilul general al camerei:

 1. Nu este nevoie să aglomerați apartamentul cu un număr mare de astfel de detalii, altfel vor ocupa mult spațiu.
 2. Nu este recomandat să forțați zonele cu piese mari de mobilier în culori închise, decât dacă apartamentul este realizat în stil mansardă. Astfel de detalii vor ieși în evidență din ansamblul general și vor face zona inconfortabilă.
 3. Lăsați suficient spațiu între piesele de mobilier pentru a menține pasajul deschis și accesibil.
 4. Gardurile dintre zone ar trebui să fie într-un stil care se potrivește cu interiorul.
 5. Acordați preferință numai materialelor de calitate.Vor arăta scumpe și frumoase într-un apartament atât de modern și la modă.

Idei de interior frumoase și neobișnuite

Interiorul se va dovedi a fi foarte frumos și senzual dacă este decorat în culori roșu și alb. De exemplu, puneți o canapea mică, albă, cu perne roșii, în fața unui set de bucătărie ușor, cu un suport roșu. Pereții pot fi decorați cu tencuială bej sau albă, iar pe podea poate fi așezat un laminat ușor cu covoare visiniu sau roșu închis.

Un decor luxos în stil mansardă poate fi realizat cu pereți în alb, maro închis și gri, o canapea mare în gri deschis și un set de bucătărie alb situat în spatele zonei de zi. Puteți așeza podeaua laminată pe podea și o puteți completa cu un covor întunecat, cu grăsime înaltă. Plafonierele într-un stil strict și laconic vor arăta armonios într-un astfel de apartament.

Un interior elegant și confortabil se va dovedi dacă apelați la combinația contrastantă dintre un tavan deschis, pereți bej și laminat maro închis. Cu ajutorul unui mic despărțitor, puteți separa bucătăria, completați-o cu un set verde pal și o masă albă îngustă. În zona de zi trebuie amplasată o canapea din piele albă, iar în fața acestuia trebuie să fie amplasate un televizor și un birou de computer întunecat cu un scaun ușor.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila