Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 27 mp. m. cu balcon

Conţinut
 1. Particularități
 2. Exemple de proiecte de design
 3. Amplasarea mobilierului
 4. Stiluri și culori
 5. Idei de interior

Garsoniera in suprafata de 27 mp. + un balcon este considerat cea mai bună opțiune pentru un astfel de aspect. Aceasta este o bază excelentă pentru a crea o zonă de living confortabilă, modernă și confortabilă pentru o persoană sau o familie mică. Articolul nostru vă va spune despre opțiunile de design și mobilierul studioului.

Particularități

Caracteristica principală a unei garsoniere este absența pereților despărțitori interioare și a unor pereți. Ca urmare a acestei amenajări, se obține un spațiu spațios, liber, în care zona pentru pregătirea/primirea hranei, somnul, odihna și alte încăperi funcționale sunt separate între ele prin mici paravane, perdele, compartimentări transparente sau chiar mai condiționat: o schemă de culori a materialelor de finisare, spoturi, prezența unei mici cote de podium.

Indiferent de pătrat, zona de locuit a garsonierelor este împărțită în mod convențional în mai multe zone obligatorii:

 • bucatarie / sufragerie;
 • sufragerie:
 • dormitor;
 • studiu.

Pentru ca un apartament mic să găzduiască cu adevărat toate aceste spații funcționale, este necesar să se efectueze anumite lucrări de zonare.

Bucătăria, de regulă, în astfel de apartamente a fost deja alocată (principalele comunicații sunt conectate și sunt instalate aragazul și chiuveta). Rămâne doar să o separăm de restul zonei și să stabilim un loc pentru odihnă și somn. Cel mai adesea, un contor de bar este folosit în acest scop. Acest articol original și extrem de funcțional este adesea folosit astăzi pentru a decora bucătăria. Vă permite să optimizați într-o mare măsură spațiul bucătăriei.

Suportul poate fi folosit atât ca masă de sufragerie, cât și ca suprafață de lucru în timpul pregătirii alimentelor.

Exemple de proiecte de design

Un studio cu balcon oferă o mulțime de oportunități pentru întruchiparea diferitelor idei de design în interior. Iată câteva opțiuni.

Bucatarie pe balcon

În ciuda imposibilității aparente și a inconvenientului unei astfel de soluții, aceasta are multe avantaje:

 • economisind spațiu. De fapt, toată camera este transferată pe balcon (desigur, trebuie să fie vitrată și izolata în prealabil). Restul teritoriului va fi împărțit doar într-o zonă de recreere și dormit;
 • mutarea bucătăriei va ajuta să scapi de zgomot aparate de uz casnic, turnarea apei și mirosurilor în timpul gătitului;
 • balconul este o sursă excelentă de lumină naturală (economii la lămpi suplimentare);
 • in locul bucatariei din garsoniera se poate lasa doar blatul de bar, care va fi in acelasi timp si masa. Este suficient să adăugați câteva scaune - și un colț confortabil pentru a mânca și a întâlni prietenii este gata;
 • dacă bucătăria ocupă prea mult spațiu în cameră, atunci o parte din ea poate fi scoasă pe balcon, și lăsați unele în interior, economisind semnificativ spațiul de locuit și extinzând funcționalitatea bucătăriei în sine.

În funcție de opțiunea aleasă, de dimensiunea și forma balconului, de teritoriul adiacent, bucătăria poate fi pătrată, dreptunghiulară sau unghiulară.

Pe lângă avantaje, această soluție are și dezavantaje semnificative:

 • va fi necesar să scoateți principalele comunicații către balcon (apa, canalizare, electricitate si lumina). Aceste activități sunt foarte costisitoare și supărătoare. Puteți lua în considerare opțiunea cu o bucătărie parțial relocată - atunci comunicațiile vor rămâne în interiorul camerei;
 • Spațiul balconului poate să nu fie suficient oameni obișnuiți să gătească mult în bucătărie;
 • o zonă mică de balcon obligă să-l folosească foarte competent și cât mai eficient... Nu ar trebui să existe detalii suplimentare;
 • mobilierul standard nu se va potrivi cu dimensiunea balconului. Cel mai probabil, va trebui să amenajați bucătăria de balcon cu mobilier la comandă.

Balconul poate fi un loc grozav nu numai pentru gătit, ci și pentru a mânca. Aceasta este probabil cea mai comună utilizare a unui balcon în garsoniere. Băuți cafeaua de dimineață sau luați prânzul și bucurați-vă de frumoasa priveliște panoramică în aer curat - ce ar putea fi mai bun?

Această opțiune este convenabilă, deoarece se potrivește oricărui studio. Implementarea sa nu va necesita operațiuni costisitoare și consumatoare de timp. O masă, scaune și elemente decorative sunt suficiente pentru a da interiorului un aspect complet. Dacă unul dintre colțurile balconului este folosit ca mini-bar, atunci teritoriul său va deveni și un loc excelent pentru petreceri.

Dezavantajul acestei soluții este aceeași mobilier, care va trebui realizat la comandă, și un spațiu relativ mic, care este puțin probabil să găzduiască un număr mare de oaspeți.

Balcon - zona de recreere

De regulă, aspectul apartamentului prevede o zonă de luat masa lângă bucătărie. Dacă bucătăria este situată departe de balcon, atunci nu este foarte rezonabil să amenajezi o zonă de luat masa pe ea. Mai logic ar fi sa organizezi acolo un mic colt de odihna si relaxare.

Designul sălii de odihnă depinde direct de zona balconului în sine. Dacă este mic, atunci o canapea mică poate fi plasată de-a lungul peretelui și o măsuță de cafea lângă ea.

Dacă zona balconului permite, atunci o parte a acestuia poate fi ridicată cu ajutorul unui podium și poate fi aranjată o dană pe el. Podiumul este o opțiune excelentă pentru a evidenția o zonă diferită din punct de vedere funcțional. De exemplu, îl puteți folosi pentru a decora o mică cameră de joacă pe balcon.

Studiu pe balcon

Aceasta este o altă opțiune comună. Principala caracteristică a studiului este izolarea sa relativă de restul încăperii. O persoană care lucrează nu trebuie să fie distrasă de zgomot sau alte manifestări externe. Găsirea unui astfel de colț într-o garsonieră nu este ușoară. Prin urmare, balconul va face față perfect acestei sarcini.

Puteți aranja o zonă de balcon pentru lucru în diferite moduri. La capătul balconului, puteți pune un birou și un scaun, așezați echipamentele de birou necesare. Avantajul acestei soluții va fi o bună iluminare naturală. Peretele lung al balconului poate fi folosit pentru a găzdui rafturi de cărți, rafturi, mese laterale. Peretele opus poate fi ocupat de un raft înalt deschis pentru cărți, mape și documente.

Deci, balconul poate fi folosit pentru aproape orice zonă funcțională. În funcție de aceasta, partea rezidențială rămasă a apartamentului poate fi amenajată, ghidându-se după principiile de zonare prezentate în paragraful următor.

Sfat:

 1. Spațiul liber trebuie folosit la maximum. De exemplu, un blat de bar poate juca simultan rolul unei mese, iar un pervaz larg de pe balcon poate deveni un blat de masă.
 2. Fiecare zonă funcțională ar trebui să fie separată vizual de restul. În același timp, toate zonele ar trebui să fie unite printr-o soluție stilistică comună și să arate foarte armonios.
 3. Un sistem de iluminat bine gândit va ajuta la plasarea vizuală a accentelor necesare în interior.

Amplasarea mobilierului

Atunci când creați un interior, trebuie evitate piesele de mobilier voluminoase și masive. Este mai bine să acordați atenție transformării seturi de mobilier sau module. Ca locuri pentru așezarea hainelor, puteți folosi rafturi deschise, dulapuri înguste pe întregul perete, precum și paturi și canapele multifuncționale, care sunt echipate cu sertare suplimentare pentru depozitarea lucrurilor.

În bucătărie-sufragerie

Partea apartamentului dedicată gătitului și mesei trebuie să fie confortabilă, suficient de spațioasă și confortabilă.În funcție de suprafața spațiului alocat bucătăriei și de configurația acesteia, se alege setul optim de mobilier: rafturi de perete și podea, aragaz încorporat, frigider, chiuvetă. Este imperativ să aveți o hotă puternică pentru a preveni răspândirea mirosurilor în întreaga cameră.

Blatul mesei poate fi pozitionat de-a lungul peretelui. Rolul acestuia poate fi jucat de blatul de bar, care separă spațiul bucătăriei de zona de living. Masa cu scaune poate fi amplasata in aceeasi zona sau mai departe.

Pe coridor

Un dulap, rafturi pentru depozitarea pantofilor, pălăriilor și accesoriilor sunt cel mai des folosite ca mobilier pentru amenajarea unui hol. Există, de asemenea, o canapea mică sau un puf, un suport pentru toaletă și o oglindă. Un minim de mobilier ar trebui să răspundă pe deplin nevoilor persoanelor care locuiesc în apartament.

În baie

Cea mai rațională opțiune pentru planificarea unei băi într-un apartament garsonieră este combinarea unei băi și a unei toalete. Baia este de cele mai multe ori înlocuită cu o cabină de duș compactă. Un compact, o chiuvetă, o mașină de spălat poate fi amplasată de-a lungul unui perete. Vizavi se afla o cabina de dus, un dulap de perete sau mai multe rafturi deschise pentru accesorii de dus, un cuier pentru halate de baie si prosoape.

Pe balcon

În funcție de modul în care intenționați să utilizați balconul, este selectat și amplasat un set adecvat de mobilier. Dacă acesta este un loc de dormit, atunci veți avea nevoie de o canapea mică sau chiar de o saltea în colț. Dacă acesta este un studiu - o masă și scaune. Dacă camera de zi este o măsuță de cafea, câteva fotolii, scaune sau o canapea mică.

Stiluri și culori

Regula invariabilă pentru decorarea apartamentelor cu un astfel de aspect este utilizarea de culori deschise, delicate. Culorile deschise, pastelate, dau camerei un sentiment de ușurință, făcând-o și mai spațioasă și mai luminoasă. Elementele de decor luminoase, contrastante (perne, tablouri) sau mobilierul vor contribui la conferirea interiorului un aspect mai expresiv și mai sofisticat.

În ceea ce privește accentul stilistic, cel mai adesea pentru decorare se alege stilul clasic sau scandinav, hi-tech, minimalismul, art deco, loft, provence.

Idee interesantă - al doilea nivel

Al doilea nivel sau podium este o soluție arhitecturală care vă permite să profitați la maximum de spațiul liber al unei garsoniere sau să alocați o zonă separată.

Un etaj suplimentar este calea cea mai radicală, posibilă numai cu o înălțime suficientă a tavanului. O scară atașată, pliabilă sau staționară din metal, lemn, plastic și alte materiale poate duce la al doilea nivel.

Podiumul vă permite să ridicați puțin zona funcțională, de exemplu, sala de mese sau bucătăria. Ambele opțiuni arată foarte interesante, permițându-vă să jucați spațiul apartamentului într-un mod original și elegant.

Idei de interior

O opțiune de design modern pentru un studio mic. O bucătărie compactă este combinată cu o zonă de luat masa, restul spațiului este ocupat de un colț de lucru și un loc de dormit.

Designul studioului îngust și lung este gândit până la cel mai mic detaliu. Zonele funcționale sunt întinse de-a lungul pereților lungi, lăsând suficient spațiu pentru a vă deplasa prin apartament. Finisajele și mobilierul alb ca zăpada adaugă lumină și lejeritate interiorului. Accentele luminoase fac camera să arate mai elegantă și modernă.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila