Studiouri de bucătărie cu bar

Studiouri de bucătărie cu bar
 1. Particularități
 2. Cum se rezolvă această problemă?
 3. Avantaje și dezavantaje
 4. Unde să găsești tejgheaua barului?
 5. Exemple de proiecte de design
 6. Alegerea mobilierului
 7. Care sunt cele mai bune materiale pentru rack?

Un studio de bucătărie este o modalitate modernă de organizare a spațiului, care vă permite nu numai să rezolvați problema unei camere mici, ci și să vă aplicați abilitățile creative.

Însuși cuvântul „atelier de bucătărie” a pătruns în viața noastră din cultura americană și europeană. Inseamna o crestere a suprafetei bucatariei datorita fuziunii acesteia cu spatiul de locuit.

Particularități

Economisirea spațiului este o tendință determinată de creșterea rapidă a populației la nivel mondial. Mici garsoniere au apărut în Rusia ca răspuns la clădirile incomode ale lui Hrușciov. Ele combină tradițiile europene de design interior și dorința rusă de spațialitate. Spre deosebire de apartamentele standard, acestea sunt lipsite de pereți și, prin urmare, nu evocă sentimentul de „a trăi într-o cutie”. Garsonierele au tavane înalte, iluminare bună, sunt compacte și relativ ieftine.

Dar, in acelasi timp, este necesara delimitarea pietelor rezidentiale in asa fel incat sa faca spatiul cat mai confortabil. Este necesar să se evidențieze bucătăria condiționată, camera de zi, dormitorul. Partițiile obișnuite nu funcționează aici. Toate aceste operațiuni sunt făcute pentru a se asigura că zona apartamentului este utilizată cât mai funcțional posibil. Apartamentele vechi Hrușciov sunt lipsite de acest lucru.

Cum se rezolvă această problemă?

Pentru a împărți spațiul în zone din studio, de obicei recurg la mai multe metode:

 • Zonarea culorilor, presupunând alocarea de „camere” în culori diferite.
 • Amenajarea podiumului, permițându-vă să desemnați zona dormitorului.
 • Construcția arcului.
 • Utilizarea de mobilier și obiecte de decor, cum ar fi un acvariu sau o bibliotecă.

Dar una dintre cele mai populare soluții a fost și rămâne instalarea unui tejghea de bar. Contorul de bar, în ciuda dimensiunilor sale destul de mari, arată foarte elegant și relevant. Poate fi inclus intr-un set de bucatarie deja instalat, sau poate fi original, realizat la comanda si independent de acesta. Această metodă are mai mult succes, deoarece în ea raftul este proiectat în funcție de opinia subiectivă a clientului și ia în considerare posibilitățile arhitecturale ale apartamentului. De la bun început, designul bine gândit și armăturile raftului îl fac unic și irepetabil.

Avantaje și dezavantaje

A avea un bar într-o garsonieră are multe avantaje. În primul rând, versatilitatea. Pe blat puteți găti mâncare, puteți lua masa și primi oaspeți, comunica. Poti folosi aceasta suprafata ca loc de munca unde poti aseza hartiile necesare sau un laptop. Sau poate servi ca suport de flori sau element decorativ, cum ar fi o figurină mică.

În al doilea rând, economii semnificative în spațiul liber. În loc de două mese voluminoase de lucru și de luat masa, obțineți un obiect compact care durează doar aproximativ 2 metri. Parametrii standard ai contului de bar sunt blatul mesei de aproximativ 90 cm și o înălțime deasupra nivelului podelei de aproximativ 1-1,5 metri. Există spațiu liber pentru alte mobilier sau lucruri mici drăguțe.

Există puține dezavantaje ale instalării unui contor de bar. Principalul dezavantaj este dificultatea de a-l încadra într-un concept de design deja existent. De exemplu, dacă stilul interiorului este grecesc, tejgheaua în stilul lumii din vestul sălbatic va fi deplasată. În plus, un astfel de blat nu este ieftin, mai ales dacă alegeți materiale de înaltă calitate pentru fabricarea lui, precum marmura, lemnul. Prin urmare, dacă doriți să utilizați un sistem cu adevărat util, trebuie să investiți semnificativ în el.

Unde să găsești tejgheaua barului?

Pentru o bucătărie mică, cea mai ergonomică opțiune pentru amplasarea blatului de bar va fi îmbinarea acestuia cu suprafața de lucru a setului de bucătărie. Prea mare, un tejghea de bar clasic nu va face decât să aglomerați spațiul. Și această opțiune va economisi spațiu.

O altă opțiune pentru apartamentele mici este să transformi pervazul într-un blat. Atașând rafturi pentru sticle cu băuturi lângă fereastră și cârlige pentru pahare pe pârtii, puteți transforma un loc obișnuit într-un bar.

Un plan extraordinar pentru întruchiparea ideii de a construi un bar în propria casă este un tejghea de colț pe două niveluri care combină o masă și o suprafață pentru amestecarea băuturilor. Această opțiune este potrivită pentru cei care doresc să combine vechile tradiții ale familiei de așezare împreună cu o formă modernă de petrecere. Și, de asemenea, pentru cei care asociază existența unui tejghea de bar în bucătărie cu locuri de catering.

Cea mai neobișnuită opțiune pentru crearea unui mini-bar acasă, supus unui balcon, este să îl transformi într-un spațiu de divertisment comun cu prietenii. Și, de asemenea, scoateți barul din mijlocul camerei, făcându-l în centrul șederii oaspeților dvs. Acest accent transformă apartamentul într-un loc atractiv, un bar, unde vă puteți bucura de timpul dumneavoastră.

Principalele nuanțe atunci când planificați o bucătărie-studio cu un bar:

 • Luând în considerare caracteristicile arhitecturale ale incintei.
 • Gândindu-mă la combinația blatului cu stilul general al garsonierei. Încadrarea într-un set de bucătărie existent sau crearea unui articol nou.
 • Calculul finanțării și estimarea costurilor de instalare.
 • Abordare competentă a lucrărilor de reparații.

Exemple de proiecte de design

Un proiect care întruchipează ideea de a transforma un balcon într-un spațiu de petrecere. Iluminatul slab confera o atmosfera de confort si, in acelasi timp, nu te face sa te cufunda in nostalgie si plictiseala. Iar peisajul din afara ferestrei face distracția plăcută.

Schema de culori alb-negru permite laconizarea spațiului și îl transformă într-un fel de ramură scandinavă. Gama alb-negru garantează o atitudine de afaceri și seriozitate. Iar noaptea, puteți face iluminat colorat, care va crea o atmosferă de petrecere.

Blatul de bar in combinatie cu setul de bucatarie creeaza iluzia de spatialitate si iti permite sa organizezi spatiul intr-un mod extrem de functional. Plusul este că prin această metodă, clientul are posibilitatea de a economisi bani care ar fi dus la proiectarea unui mini-bar separat.

Alegerea mobilierului

Alegerea mobilierului pentru designul studioului de bucătărie depinde de preferințele personale.

Susținătorii designului interior clasic sunt sfătuiți să acorde atenție lemnului sau materialelor mai nobile: piatră artificială sau naturală.

Stilul Art Nouveau presupune prezența structurilor din plastic și fier, precum și a formelor bizare de mobilier. Avantajul acestui stil este că materialele bugetare pot fi folosite atunci când îl traduc în realitate. Scaunele-otomane și taburete de bar, realizate în stilul care se potrivește preferințelor proprietarilor de case, vor ajuta la armonizarea spațiului.

Dacă gătitul nu este o prioritate, atunci ar trebui să alegeți o plită de 60-80 cm și să lăsați suprafața de lucru așa cum va fi convenabilă pentru lucru. Nu uitați de aspectul apartamentelor în sine și plasați chiuveta acolo unde a fost gândită de dezvoltatori. Alternativ, trebuie să vă consultați cu profesioniști care vă vor ajuta să evitați problemele.

Care sunt cele mai bune materiale pentru rack?

Cea mai ieftina si bugetara varianta pentru materialul din care va fi confectionata bara este PAL. Principalele sale avantaje sunt ușurința și capacitatea de a picta în orice culoare. Dar rețineți: acest material este ușor de deformat. Și, de asemenea, pentru a prelungi durata de viață a rack-ului, este necesară impermeabilizarea.

Următorul material este lemnul natural. Arată mai prezentabil și frumos decât PAL, dar costă mult mai mult. Blatul din lemn natural se va potrivi cu succes în orice interior, dar trebuie să rețineți: pentru a crește durata de viață a unui astfel de suport, ar trebui să aveți grijă de el.

Piatra naturala sau artificiala este cel mai rezistent material din care poti face un blat de bar. Aceasta este cea mai scumpă opțiune. Dezavantajele pietrei includ faptul că este dificil de schimbat.

Pentru stilul Art Nouveau, un blat de bar din sticlă este perfect. Dar, în primul rând, se murdărește foarte mult și, prin urmare, necesită îngrijire constantă. În al doilea rând, sticla este un material foarte fragil. Prin urmare, la solicitarea mecanică, contorul de bare poate fi deteriorat semnificativ.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila