Design apartament studio mediu și mare

Design apartament studio mediu și mare
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Exemple de proiecte de design
 3. Alegerea stilului
 4. Caracteristici de zonare și mobilier
 5. Culoare și iluminare
 6. Sfaturi utile

Adesea, oamenii se confruntă cu spațiul liber limitat al apartamentului lor, prin urmare, problema amenajării adecvate și competente a spațiilor de locuit devine vitală. Una dintre opțiunile pentru acest aspect este o garsonieră. Și pentru a înțelege toate acestea va ajuta o astfel de zonă de cunoaștere precum designul interior.

Caracteristicile aspectului

Apartament garsonieră mediu (45-54 mp)

Moda garsonierelor a venit la noi din Occident. Și acolo, în cea mai mare parte, un astfel de aspect al apartamentului a fost citat de elita creativă. În prezent, în rândul populației creative din marile orașe, dar nu numai, studiourile sunt și ele răspândite.

Garsonierele sunt convenabile prin faptul că aspectul în ele poate fi realizat inițial în funcție de solicitările proprietarilor.

O astfel de cameră este împărțită în mod convențional în două sectoare: un rezidențial și o baie. Este posibil ca apartamentul să nu aibă hol, iar absența pereților despărțitori interioare vă transformă vizual apartamentul într-unul mai liber și mai multifuncțional.

Pentru a delimita zonele, folosesc iluminat, un tavan cu mai multe niveluri, design de culoare și elemente decorative. De asemenea, pentru aceasta pot fi proiectate diverse mobilier și rafturi, de exemplu, un tejghea de bar. Cu o astfel de împărțire a studioului în zone, interiorul său va fi mai practic și mai holistic.

Un astfel de apartament este conceput în principal pentru maximum două persoane. Se distinge prin compactitatea și interacțiunea foarte strânsă între ele.

Una dintre caracteristicile garsonierei este de aproximativ 50 mp. - aceasta este, desigur, libertatea de a alege interiorul și întregul design după gust. Astfel, o persoană oferă casei sale originalitate și unicitate.

Pentru un astfel de apartament, stilul clasic interior este cel mai potrivit. Cu toate acestea, nu uitați să utilizați toate nuanțele aspectului studioului dvs. cât mai eficient și rapid posibil.

Garsoniera mare (peste 55 mp)

Pentru o garsonieră cu o suprafață de 54-60 m2 și mai mult, este cel mai potrivit aspectul în care camera este împărțită în două zone: living și pentru primirea oaspeților. În acest caz, partea rezidențială a zonei este separată de restul părții prin pereți despărțitori și decor.

Unul dintre avantajele studioului este ușurința de a schimba aspectul, iluminarea bună și spațiul. De asemenea, este necesară aranjarea rațională a mobilierului.

Dacă în cameră există o cămară, vă sfătuim să o îndepărtați pentru a extinde și mai mult spațiul.

Una dintre cele mai comune modalități de a interioriza o bucătărie este transformarea acesteia într-o bucătărie-sufragerie. In acelasi timp, un sector il continua lin si natural pe celalalt, decorat in acelasi stil.

Pentru a delimita zona de bucatarie si living, cea mai buna amplasare este blatul de bar, care va inlocui si masa de sufragerie. Și împărțirea altor zone între ele se realizează vizual cu ajutorul finisării.

Exemple de proiecte de design

Iată un exemplu de proiect de design pentru un studio obișnuit. Schema generală de culori este realizată în gri închis și culori deschise. Zona de oaspeți și cea de bucătărie sunt separate printr-un tejghea de bar. Există o logie mare în stil mansardă. Multe spoturi mici sunt folosite pentru iluminat.

Aici puteți vedea proiectul de design al unei garsoniere mari. Culorile peretilor si cea mai mare parte a mobilierului sunt in culori deschise. Zonele de oaspeți și de dormit sunt separate condiționat de mici compartimentări funcționale și interior. Garsoniera este realizată în stil contemporan.

Alegerea stilului

Atunci când alegeți elementele interioare și materialele de finisare, trebuie pus accent pe calitatea și siguranța acestora, precum și pe rezistența și fiabilitatea.

În prezent, există o mare varietate în designul stilului casei, în funcție de gustul estetic al proprietarilor. Poate fi stil clasic, stil hi-teck, minimalism, stil loft, stil oriental și multe altele.

Stilul mansardă este folosit în studiourile mari, cu partiții ușoare. Hi-teck se caracterizează prin spațiu liber și culori caracteristice care reflectă tehnologia înaltă.

Cu toate acestea, trebuie spus că culorile deschise și suprafețele în oglindă, indiferent de designul pe care îl alegeți, vor oferi încăperii o spațialitate vizuală. Nu uitați de caracteristicile individuale ale studioului.

Caracteristici de zonare și mobilier

Pentru a economisi spațiu liber, se recomandă amplasarea elementelor interioare prin încorporarea lor în pereții casei tale. Iar mobilierul ar trebui să fie de o funcționalitate maximă. Merită spus că un astfel de element al interiorului precum un dulap este foarte potrivit pentru un studio.

În primul rând, trebuie spus că într-o garsonieră poate fi amplasat un număr diferit de zone funcționale. Depinde de zona directă a studioului și de caracteristicile aspectului. Fiecare sector poate fi delimitat clar în propriile sale limite, dar este posibilă și o combinație lină de zone, cum ar fi o bucătărie-sufragerie.

În general, ies în evidență zone precum camera de zi, dormitorul, bucătăria, zonele de lucru și de luat masa. Limitele zonelor pot fi modelate cu pereți despărțitori, sau cu culoare și mobilier.

Zona de zi este de obicei situată în centrul garsonierei. Și lângă fereastră, mai aproape de zona de dormit, este destul de posibil să dotați un colț de lucru. Un blat de bar în bucătărie și zona de luat masa vă va ajuta să economisiți spațiu și să separați acest sector de altele. Pentru a economisi spațiu, o cabină de duș este adesea instalată în baie.

Dulapurile și rafturile deschise, precum și canapelele de colț sunt potrivite pentru delimitarea zonelor. Și acest lucru se poate face cu finisaje doar pentru garsoniere mari.

Culoare și iluminare

Pentru iluminarea studioului de înaltă calitate, ar trebui să utilizați nu numai iluminare artificială, ci și cea naturală. Pentru o mai bună transmisie a luminii, utilizați pereți despărțitori transparente și deschise.

Abajururile și lămpile de podea sunt destul de potrivite pentru iluminarea confortabilă a diferitelor părți ale apartamentului dvs.

Culoarea poate servi nu numai ca element de design și stil interior, ci poate îndeplini și o funcție practică de delimitare vizuală a spațiului. Care este un factor important și foarte utilizat pentru proiectare.

Desigur, alegerea paletei de culori a apartamentului dvs. depinde direct de alegerea stilului, dar cu toate acestea este recomandat să folosiți nuanțe deschise și calde în condiții de suprafețe mici, care extind vizual spațiul.

Pereții, mobilierul, elementele decorative ar trebui să aibă un contrast unul cu celălalt.

Sfaturi utile

 • Pentru a economisi spațiu nu numai vizual, ci și practic, atât aparatele electrocasnice încorporate, cât și elementele interioare de nuanțe deschise vor ajuta.
 • Hota va ajuta la eliminarea garsonierei de mirosuri neplăcute și corozive - trebuie să fie suficient de puternică pentru a acoperi întregul spațiu.
 • Într-un spațiu mic, cel mai bine este să folosiți tehnologia și electronica cu cel mai scăzut nivel de zgomot posibil.
 • Dulapurile suspendate sunt perfecte pentru zona de bucătărie.
 • Pentru delimitarea spațiului mobil, puteți utiliza o varietate de ecrane și alte ajutoare.
 • Nu folosiți mobilier masiv și voluminos.
fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila