Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 28 mp. m.

Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 28 mp. m.
  1. Particularități
  2. Dezvoltam un proiect de design
  3. Aranjam mobila
  4. Soluții de culoare
  5. Idei de design

Este general acceptat că o persoană modernă are nevoie de mulți metri pătrați pentru o viață confortabilă. Nu este întotdeauna așa. Acordând atenția cuvenită designului unei garsoniere cu o suprafață de 28 mp. m., puteți obține locuințe unice și funcționale care nu vor fi în niciun caz inferioare apartamentelor mari.

Particularități

Un apartament garsonieră este un tip destul de modern de amenajare a unui apartament, a cărui modă a venit din Occident. Acestea sunt destinate să găzduiască una sau maximum două persoane. Cel mai adesea sunt ocupați de studenți sau oameni cu profesii creative din cauza costului scăzut al unor astfel de locuințe.

Garsoniera nu are o impartire clara in zone rezidentiale si nerezidentiale. Doar baia este situată separat. Numărul de pereți este întotdeauna minim. Acest lucru le diferențiază de apartamentele cu o cameră, în care toate spațiile sunt izolate, iar zona lor este împărțită în mod clar în zone nerezidențiale și rezidențiale.

Suprafața apartamentelor mici cu o cameră este de la 20 la 35 mp. m. Aproape toate apartamentele tipice ale spațiului post-sovietic pot fi atribuite acestui tip de locuințe. Dispunerea apartamentelor cu o cameră de acest tip nu diferă în varietate, nici acum nu diferă, doar proporțiile și dimensiunea camerelor se schimbă.

Garsoniera este mult mai mica comparativ cu apartamentul cu o camera. Bucătăria de obicei nu depășește 7 mp. m., holul de la intrare este miniatural, baia este combinată sau separată, dar foarte înghesuită. Camerele pot avea forme diferite: dreptunghiulare, alungite sau situate în pod.

Uneori sunt rezultatul reamenajării apartamentelor cu o cameră.

Dezvoltam un proiect de design

Primul lucru pe care trebuie să îl decideți atunci când vă gândiți la designul unui 28 mp. m. este volumul de muncă efectuat. Uneori este suficient să rearanjați mobilierul sau să schimbați schema de culori a interiorului.

Uneori este necesară o revizie majoră sau o schimbare a aspectului. În acest caz, trebuie să obțineți permisiunea autorităților locale pentru anumite tipuri de lucrări.

Aceasta include demolarea pereților, înlocuirea cablurilor și a țevilor.

Apoi, merită să luați în considerare și să desenați un plan aproximativ al viitorului apartament și să rețineți ce zone funcționale este de dorit să evidențiați și să echipați. Cel mai adesea, o zonă separată este formată dintr-o bucătărie, iar un living este combinat cu un dormitor. Dar nevoile fiecărei persoane sunt individuale, ele ar trebui să se reflecte în planul viitor. Pentru unii, este important să aloce mai mult spațiu pentru zona de bucătărie, în timp ce alții preferă un pat mare, confortabil în detrimentul funcționalității. Toate aceste detalii trebuie luate în considerare la planificare.

Este necesar să se asigure spațiu de depozitare. Este mai bine să aveți grijă de garderobe și cărți în avans. Organizatoarele sau cosurile pot fi adaptate pentru lucruri mici.

Merită să abandonați candelabrele mari suspendate, deoarece ocupă prea mult spațiu și fac camera mai mică vizual. Acest lucru se aplică ceasurilor masive și altor obiecte decorative.

Dispunerea unei garsoniere depinde direct de câte ferestre are:

O fereastra

Principalul avantaj al studioului este abundența de aer și spațiu, ceea ce creează absența pereților. Pentru a evidenția aceste avantaje, apartamentul trebuie să fie bine iluminat.

Dacă în studio există o singură fereastră, un tavan iluminat perimetral poate fi o idee grozavă.

Există două opțiuni:

  • Iluminat de cornișă... O cutie de gips-carton este instalată pe tavan în centrul camerei, în interiorul căreia este atașată o bandă LED. Benzile sunt disponibile atât în ​​culorile albe, impermeabile, cât și colorate.Ele diferă prin putere, de care depinde intensitatea culorii: 30, 60 și 120 de LED-uri pe metru. Sunt ieftine, durează mult timp și nu se încălzesc. Becurile rareori trebuie înlocuite. Acest tip de iluminare creează o strălucire moale care creează o atmosferă relaxată și romantică în cameră.
  • Iluminare LED în jurul perimetrului tavanului. Banda cu LED-uri este montată într-o plintă lată din spumă de-a lungul pereților. Această metodă este mai ieftină decât o cutie de gips-carton și mai ușor de instalat.

În timpul instalării, este important să conectați iluminarea de fundal la un comutator separat, astfel încât lumina principală să nu întrerupă LED-urile.

Extinde perfect spațiul oglinzii. Amplasarea unei oglinzi în fața unei ferestre va face camera de două ori mai luminoasă.

Două ferestre

Garsoniera cu două ferestre este suficient de luminos și aerisit, nu necesită iluminare suplimentară.

Ferestrele situate într-un perete permit zonarea între ele în două camere: o cameră de zi și o bucătărie. Pentru a „împărți” zonele, puteți folosi un blat de bar, o canapea sau un compartiment despărțitor.

Acoperirea podelei joacă un rol important în zonare.

Deschiderile ferestrelor sunt locul care poate și trebuie folosit la maximum. Nișele ferestrelor vor ajuta la economisirea spațiului pentru depozitarea obiectelor mici. Și dacă înlocuiți pervazul cu un blat, acesta va servi atât ca masă, cât și ca loc de muncă.

Balcon

Este un mare succes dacă garsoniera are balcon, deoarece fiecare metru pătrat contează. Spațiul suplimentar poate fi folosit pentru depozitarea lucrurilor, mai ales dacă instalați un dulap spațios.

O altă opțiune posibilă este transformarea balconului într-o zonă de lounge sau loc de muncă. Chiar și cel mai mic balcon se va potrivi unui hamac sau măsuță.

Pentru a transforma un balcon într-o zonă separată, trebuie să aveți grijă de izolarea acestuia.

Designul balconului depinde dacă este sau nu o cameră separată. În al doilea caz, este mai bine să folosiți aceeași pardoseală și o singură soluție de stil.

Aranjam mobila

Pentru a separa zona de zi de zona nerezidențială (de exemplu, bucătăria), puteți plasa o canapea în centrul camerei. Un covor mare, contrastant, va contura limitele sufrageriei. Dacă canapeaua este rabatabilă, camera de zi va deveni și un dormitor. Aceasta este cea mai convenabilă opțiune pentru locuințe mici. Dar, dacă doriți, cu ajutorul unui paravan sau a unui paravan, puteți selecta dormitorul ca zonă separată.

Această opțiune este acceptabilă în apartamentele alungite cu o singură fereastră.

Dacă înălțimea tavanelor permite, puteți aranja dormitorul cu un al doilea nivel. Aceasta este o opțiune excelentă pentru oamenii tineri, creativi.

Rafturile sau cutiile de depozitare sunt cel mai bine plasate de-a lungul pereților. Dacă așezați cărți în rafturi joase de-a lungul pereților, atunci suprafața superioară a raftului poate fi folosită ca suport pentru un televizor sau obiecte decorative.

Un dulap este o modalitate excelentă de a economisi spațiu într-un apartament mic. Un dulap cu oglindă va adăuga vizual volum și lumină spațiului tău de locuit. Hainele pot fi așezate și pe cuierul de podea.

Soluții de culoare

Pentru spațiile mici, cel mai bine este să alegeți culori pastelate deschise sau să vă jucați cu contrastul de alb și oricare dintre culorile strălucitoare. Alb și galben, alb și portocaliu vor crea o atmosferă veselă și energică, în timp ce nuanțele mai calme de verde și albastru vă vor pregăti pentru pace și relaxare.

Stilul scandinav din interior este perfect pentru o garsonieră. Principalele sale caracteristici sunt simplitatea, minimalismul, materialele naturale, culorile restrânse.

Idei de design

Ideea #1. Design de garsonieră cu o singură fereastră

Interiorul apartamentului este realizat in culorile alb si gri. Pentru a face camera mai usoara, s-a adaugat iluminat de-a lungul perimetrului tavanului si mai multe surse de lumina suplimentare care dau pofta incaperii.

Sufrageria joaca si rolul unui dormitor in acelasi timp si este separata de bucatarie atat printr-un paravan cat si prin alte pardoseli.

Ideea numarul 2. Proiectare garsoniera cu doua ferestre

Apartament studio foarte luminos, cu două ferestre.Împărțirea funcțională între bucătărie și sufragerie este realizată de blatul de bar, care servește și ca masă de sufragerie. Spațiul suplimentar este obținut prin combinarea balconului și a zonei de zi.

Camera este decorată cu materiale naturale. Pernele creează un accent luminos.

În loc de un candelabru, se folosesc mai multe surse plate de lumină - astfel încât tavanul pare mai sus.

1 Comentariu
Elenushka 24.10.2018 10:32
0

Super!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila