Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 30 mp. m

Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 30 mp. m
 1. Planificarea si intocmirea unui proiect
 2. Exemple de proiecte de design
 3. Zonarea apartamentului garsonieră
 4. Cum să aranjezi mobila?
 5. Iluminat
 6. Culori și stiluri
 7. Amenajarea zonei de bucatarie
 8. O soluție interesantă este al doilea nivel
 9. Idei de interior

Proprietarii de garsoniere mici nu ar trebui să fie supărați că spațiile vor fi înghesuite și neinteresante. Proiectare competentă a unei garsoniere de 30 mp. va ajuta la extinderea spațiului, la crearea unui interior confortabil unic, astfel încât toți membrii familiei se vor aduna numai în acest cuib confortabil care atrage căldura acasă și aduce toate rudele mai aproape.

Planificarea si intocmirea unui proiect

Un apartament cu o suprafață atât de mică poate fi atât confortabil, cât și spațios în același timp. Cu ajutorul unor tehnici, este ușor să extinzi și să extinzi vizual spațiul.

Trebuie amintit că, pentru orice modificare a apartamentului, în primul rând, trebuie să întocmiți un plan. Puteți angaja o persoană special instruită sau vă puteți arăta puterea creativă și imaginația, realizați singur un design unic, ținând cont de resursele disponibile.

Este posibil să faci cu totul fără acte. Acest lucru se întâmplă atunci când discutăm un plan chiar și în timpul construcției unei case.

Dacă intenționați să reamenajați, de exemplu, dintr-un mic apartament cu două camere, trebuie să faceți o garsonieră spațioasă cu o cameră, mai întâi trebuie să vă familiarizați cu planul casei. Demolarea pereților portanti nu este posibilă.

Dacă se ia decizia în favoarea reamenajării, proiectul ar trebui să se bazeze pe următoarele:

 • Planul de măsurare. Este necesar să se măsoare suprafața camerei, precum și toate elementele constitutive atașate ale proiectului.
 • Planul de dezmembrare conține toate modificările aduse zonelor apartamentului care trebuie demolate sau reprogramate.
 • Planul structurilor ridicate. Acest element este conceput pentru a ridica corect și clar toate structurile plug-in.
 • Planuri de amplasare de aparate electrice, lămpi. Un astfel de desen este necesar la schimbarea cablurilor electrice, schimbarea locurilor pentru prize și corpuri de iluminat. Este imperativ să așezați o altă cale de cablare refăcută în noua cameră.
 • Diagrama de traseu al conductelor. Când reamenajați, de regulă, trebuie să schimbați schema de încălzire, să adăugați baterii, precum și toate schemele de conducte necesare pentru baie.

Când întocmiți un plan, nu uitați de ferestre. Puteți crea un interior unic care va sublinia particularitățile camerei. Dar dacă apartamentul are o singură fereastră, merită să luați în considerare nuanțele cu iluminare: ar putea merita să o măriți și să aplicați culori deschise la decor.

În orice caz, spațiul ar trebui să fie cât mai ușor. Dar dacă camera are o fereastră cu balcon, atunci acest spațiu poate fi folosit pentru spațiu de locuit și poate face din el o zonă de lucru, birou, zonă de recreere sau o zonă pentru primirea oaspeților.

Dispunerea mobilierului va fi relevantă pentru amenajarea obișnuită a apartamentului. Un program indispensabil pentru vizualizarea unei imagini tridimensionale a viitorului interior. De exemplu, „Design interior 3D”. Acest program vă va permite să reprezentați aspectul viitor al apartamentului cât mai precis posibil din diferite unghiuri. Un living dreptunghiular și o baie rotundă pot fi privite din diferite unghiuri.

Înainte de a începe lucrul, ar fi bine să aveți câteva schițe de design, modele de mobilier și palete de culori. O astfel de multivarianță va ajuta la alegerea versiunii finale.

Cu ajutorul unui design competent, aranjarea mobilierului și schema de culori, puteți ascunde cu ușurință defectele unui apartament mic. În ceea ce privește designul, trebuie să distribuiți mai multe zone ale apartamentului.

Dificultatea constă în faptul că toate detaliile trebuie combinate într-un singur ansamblu, conectând complet apartamentul într-un singur organism, ținând cont și de deschiderile pentru ferestre (un apartament cu o fereastră sau două ferestre, cu balcon sau logie). Prin urmare, mai întâi trebuie să veniți cu un concept care să acopere întregul spațiu cu ideea sa, combinând în același timp lumina și culoarea.

Pentru o suprafață de 30 mp. trebuie să te gândești la utilizarea rațională a spațiului. Atunci când planificați un apartament, ar trebui să țineți cont de spațiul deschis, trebuie să plasați corect accente în design și interior.

Apartamentul nu ar trebui să fie aglomerat cu mobilier și aglomerat cu lucruri, trebuie să vă gândiți să folosiți un loc „ascuns” pentru a depozita sau deservi lucrurile. În cele mai multe cazuri, evitarea detaliilor mici va juca un rol semnificativ. Profesioniștii sfătuiesc să „ascundă” rafturile și dulapurile, dar să folosească diverse nișe și spații libere pentru zona de depozitare.

Exemple de proiecte de design

Studio de design de 30 mp. nu poartă întotdeauna nevoia de a economisi spațiu din cauza absenței pereților. Mulți oameni cred că o garsonieră este ideală pentru persoanele singure. Cu toate acestea, aceasta nu este doar o opțiune la modă pentru spațiul de locuit, ci și cea mai confortabilă și mobilă, deoarece poate fi ușor convertită pentru un cuplu căsătorit.

Dimensiunile sunt marcate pe plan, există o aranjare a mobilierului, detaliile pentru reamenajare sunt marcate cu o lovitură, sunt marcate diferite zone. În plus, este necesar să se noteze materialul de finisare și detaliile suplimentare de construcție, dimensiunile. Un astfel de plan va fi convenabil pentru reamenajare. Și dacă studioul tău are nevoie doar de un design, următorul exemplu este perfect.

Un astfel de proiect poate fi obținut într-un program de vizualizare. Este suficient să introduceți parametrii apartamentului. Alegeți dintre mii de finisaje, mobilier, tapițerie, articole de decor și multe altele. Un astfel de program este indispensabil pentru disputele din familie despre reparații. Aici puteți vedea clar rezultatul final, precum și puteți face mai multe opțiuni din care să alegeți.

Dacă intenționați să terminați construirea celui de-al doilea nivel, trebuie să faceți un plan de două etaje, indicând locația mobilierului și toate dimensiunile. Principalul lucru de reținut este că etajul al doilea, mai ales dacă există doar un nivel pentru dormit acolo, ar trebui să fie bine încălzit.

Zonarea apartamentului garsonieră

Este necesar să se prioritizeze atunci când se planifica zone - care este funcția principală a apartamentului și ce cerințe ar trebui să îndeplinească.

Desigur, puteți da preferință clasicilor - living și bucătărie. Dar poți să dai dovadă de curaj și să faci imediat o sufragerie, un birou, o bucătărie, un dormitor și o cameră de zi din cameră, doar fantezând cu pereți despărțitori. De exemplu, plasând coloane sau rafturi suspendate, puteți realiza împărțirea în zone.

O canapea poate fi amplasată de-a lungul liniei care leagă diferitele elemente de podea, care va separa zona de bucătărie de camera de zi. Adesea, un contor de bar este folosit pentru chenar. Este necesar să aveți grijă de mirosul de ars din dormitor - situația poate fi eliminată cu ajutorul unei hote puternice, este mai bine să o instalați în baie.

Luați în considerare numărul de ocupanți. Dacă sunt două, atunci ar fi mai înțelept să separați dormitorul de sufragerie, folosind o structură de mobilier sau o perdea stilată, care va crea un spațiu personal pentru fiecare dintre chiriași.

De asemenea, este recomandat să utilizați extinderea deschiderilor ferestrelor pentru a adăuga lumină naturală, care oferă moliciune, rafinament și confort unui apartament mic.

Utilizarea luminii difuze vă va permite să scoateți în evidență sala de mese și zona bucătăriei dacă le așezați lângă ferestre. Limitele spațiului vor putea extinde compozițiile de oglinzi care pot fi amplasate pe dulapuri, rafturi și ca lămpi. Trebuie doar să-ți arăți imaginația. Această tehnică este relevantă pentru un dulap, de exemplu, într-un hol îngust. Oglinda va mări vizual deschiderea, iar lucrurile nu vor fi împrăștiate în toată casa.

Puteți folosi diferite finisaje atunci când zonați. Utilizați diferite pardoseli pentru un aspect elegant și practic. De asemenea, nu trebuie să uitați de covor, covoare, diverse texturi, care nu numai că vor adăuga chenare, ci vor adăuga și rafinament camerei.

Pentru fanii sunetului perfect, acustica perfectă poate fi realizată chiar și într-o cameră de 30 mp. m., poziționând corect echipamentul.

O opțiune bună ar fi un podium pentru un pat sau o canapea. Ridică canapeaua pentru a oferi spațiu de depozitare. Jocul cu înălțimea face ca camera să pară elegantă. Este mai bine să plasați locul de dormit mai departe de uși, într-un loc retras.

Cum să aranjezi mobila?

Din secțiunea anterioară, devine clar că zona este împărțită în mai multe zone: odihnă liniștită, mese și depozitare. Prin urmare, atunci când alegeți mobilier, ar trebui să vă concentrați pe modele multifuncționale care pot fi ușor convertite. De exemplu, un birou poate fi ușor transformat într-o masă.

Pentru o bucătărie-sufragerie, merită să alegeți modele modulare care sunt ușor de mutat. Rafturile și unele structuri suspendate din gips-carton pot completa în mod ideal camera de zi și pot fi folosite pentru depozitarea cărților.

La decorarea zonei de dormit, o pătură moale și mai multe perne sunt suficiente pentru a-i sublinia importanța.

Puteți sta pe canapea, care servește cu ușurință oaspeților în zona de recreere în timpul zilei, iar noaptea se transformă într-un pat confortabil de o persoană sau dublu. De regulă, producătorul în acest caz furnizează o astfel de canapea extensibilă cu sertare și rafturi suplimentare pentru depozitare.

În zona de luat masa, este mai bine să folosiți un set, format dintr-un dulap suspendat și cutii de depozitare. Frigiderul și alte electrocasnice pot fi ascunse în nișe suplimentare sau pot fi achiziționate modele încorporate.

Dacă se pune accentul pe sufragerie, atunci este ușor să folosiți o masă cu margini rotunjite, 3-4 scaune sunt ușor de așezat în spațiul economisit, ceea ce economisește spațiu. De asemenea, puteți utiliza un birou coborându-l cu 10 cm sub despărțitorul din bucătărie.

Dulapuri sau dressinguri încorporate sunt amplasate în zona de depozitare (care vă va permite să îngrădiți un loc de dormit), o canapea ortopedică care poate fi asamblată cu ușurință - înlocuiește un pat dublu), rafturi deschise. La unele modele, articolele de interior pot fi amplasate în pereții canapelei.

Atunci când decorați un apartament, ar trebui să acordați atenție stilului monocrom cu accente luminoase.

Iluminat

Iluminatul artificial ar trebui să completeze iluminatul natural atunci când acesta este insuficient.

Ai grija de lumina naturala maxima.

Dacă apartamentul vă permite să instalați ferestre franceze, făcându-le cât mai mari, faceți acest lucru. Dacă ferestrele sunt orientate spre partea umbrită, în nici un caz nu trebuie făcută camera în culori închise. Trebuie să utilizați un cadru de fereastră ușor, perdele albe.

În ceea ce privește iluminatul artificial, puteți instala gunoi suplimentare cu LED-uri introducându-le în panouri din bucătărie, baie, hol, structuri de mobilier.

Un sistem de iluminare pe mai multe niveluri, care împarte iluminatul în principal și suplimentar, poate servi și ca o cale de ieșire. Cea principală include un candelabru mare care poate acoperi cu lumină întreaga zonă. Și iluminatul zonal selectează și evidențiază câteva zone care sunt cele mai preferate de rezidenți.

Corpurile de iluminat trebuie să fie în conformitate cu conceptul general de design. Este mai bine să instalați lămpi pe pereți (de exemplu, în zona de dormit) pentru a economisi spațiu orizontal.

Iluminatul artificial este cel mai bine instalat în locuri care pot extinde vizual spațiul. O soluție strălucitoare poate fi un cablu LED, care separă eficient o zonă de alta.

Este mai bine să nu folosiți un singur tip de iluminat în interior, acesta amenință să facă interiorul plictisitor. Atunci când alegeți iluminatul, trebuie să țineți cont de ocupația celor care locuiesc în apartament și de prezența copiilor.

Dacă tavanul este jos, poți folosi corpuri de iluminat cu reflectoare, adăugând ceva înălțime, iar dacă tavanele sunt prea înalte, poți folosi corpuri de iluminat cu nuanțe îndreptate spre podea. Acest lucru poate atenua dezechilibrele.

Apartamentul are o suprafata de 30 mp. ar trebui să refuzați draperiile întunecate, draperiile grele, care vor „mânca” spațiul.

Folosiți numai nuanțe delicate și deschise de țesături ușoare - tul ușor fără greutate, voalul alb și organza pastel sunt perfecte pentru orice decor și stil.

Culori și stiluri

Fixeaza in plan elementele pe care vrei sa pui accente. Acesta poate fi mobilier viu colorat, ornamente sau chiar rame de ferestre viu colorate. Folosiți contraste.

O soluție bună ar fi să folosiți câteva culori: mobilier strălucitor și culori pastelate pentru decor și invers.

Combinațiile îndrăznețe vor face interiorul spectaculos și sunt ideale pentru zona de bucătărie.

În stilul „minimalismului”, mobilierul luminos cu o formă neobișnuită va fi o opțiune ideală.

În baie, puteți folosi mici mozaicuri și multe oglinzi care pot extinde spațiul, făcându-l vizual mai mare.

Scara acromatică va suna mai îndrăzneață dacă adăugați stropi de flori stacojii sau coral (vază, cărți, flori), care vor crea confort și căldură. Această schemă de culori este ușor de găsit în stilurile orientale care gravitează spre nuanțe calde și luminoase.

Când utilizați nuanțe închise în interior, mobilierul clasic este potrivit. Această combinație îndepărtează rigiditatea stilului, făcându-l mai moale.

Zona de bucătărie poate fi albă, iar zona de dormit și living poate fi maro deschis. Acest lucru va obține efectul de intimitate și moliciune. După ce te joci cu culoarea în baie, este posibil să intri într-o paletă de perle. Astfel, vor fi găsite tranziții netede și limite vizuale.

În baie, puteți realiza un finisaj în tonuri de alb și albastru, o astfel de tranziție arată interesant pe diferite materiale de construcție: pe tencuială și plăci ceramice. Locurile cu cea mai mare acumulare de umiditate sunt procesate ultimele.

Este mai bine să alegeți stiluri calme și fără pretenții, rococo și baroc vor arăta rău.

Dacă respectați minimalismul și brutalitatea scandinavă, apartamentul se va dovedi a fi cât mai mare, luminos și stilat posibil. Stilul scandinav este potrivit pentru oamenii creativi, creează spațiu pentru imaginație nu atât în ​​decorare, cât și în decorarea unui apartament. Culoarea albă va extinde spațiul, iar un minim de mobilier îl va ajuta în acest sens.

Pentru cei îndrăzneți, puteți alege stilul loft. Tejgheaua de bar, pereții de cărămidă, toate tehnicile de finisare strigă despre simplitate și ușoară neglijență. Ideal pentru un cuplu tanar.

Puteți apela la stiluri etnice. În special, japoneză și provensală, care creează o atmosferă de lumină și noblețe.

Stilul japonez se caracterizează prin nuanțe roșiatice deschise, elemente de decor japonez.

Pentru Provence, culorile lavandă și decor antic drăguț și finisaje asortate.

Amenajarea zonei de bucatarie

Bucătăria-studio ar trebui să aibă mai multe zone: zone de lucru, de luat masa și de recreere, care se îmbină fără probleme unele cu altele.

Conectând zona de luat masa cu o altă cameră, este mai rațional să folosiți mobilier cu dublă funcționalitate.

Evitați mobilierul perimetral. Dacă zona de bucătărie este conectată la camera de zi, instalați o zonă de relaxare care poate fi mutată dacă este necesar. Același lucru este valabil și pentru masă - poate fi instalată între canapea și televizor, iar atunci când mănânci poate fi mutată în zona de luat masa.

De asemenea, puteți conecta zona de bucătărie cu zona de dormit. Combinarea acestor două spații este dificilă din cauza aglomerației de mobilier. În acest caz, canapeaua poate fi folosită atât ca pat extensibil, cât și ca un colț moale pentru luat masa - obțineți o masă cu dublă funcționalitate.

O alternativa buna poate servi ca tejghea de bar, care va delimita spatiul, si poate servi drept birou in timpul lucrului. Spațiul de dedesubt poate fi umplut cu sertare și rafturi de depozitare.

Este necesar să instalați o hotă puternică în bucătărie pentru a neutraliza mirosurile. Atunci când alegeți, este mai bine să vă ghidați după volumul serviciului acestui aparat de bucătărie. Este mai bine să instalați toate aparatele, frigiderul, mașina de spălat, mașina de spălat vase în locuri ascunse sau secrete, astfel încât sunetul să nu vă deranjeze.

Cel mai adesea, este mai bine să plasați un set de bucătărie într-un colț folosind o formă de L.

Există modele de seturi de bucătărie, închise de un dulap. Această opțiune este potrivită pentru cei care folosesc rar suprafața de lucru pentru gătit. Când este închisă, aceasta este o zonă de depozitare comună, dar când o deschideți, obțineți un set de bucătărie complet.

Pentru a economisi spațiu, puteți face o insulă de luat masa pentru doi. O parte este proiectată ca zonă de depozitare, iar cealaltă parte este separată ca zonă de aport de alimente. Puteți folosi și un pervaz, care poate servi ca o continuare a setului de bucătărie, poate fi folosit chiar și ca desktop.

Un prag jos poate servi drept zonă de relaxare.

Principiul principal al designului interior este laconismul. Este mai bine să recurgeți la culori deschise și tranziții atunci când decorați bucătăria.

Luați în considerare câte ferestre sunt planificate în cameră. Căștile care trec pe sub fereastră vor fi bine iluminate în timpul zilei.

Puteți utiliza iluminarea artificială în unitatea de bucătărie pentru a crea o atmosferă confortabilă.

Tavanele înalte vor ajuta la economisirea spațiului orizontal. Te poți juca cu înălțimea sertarelor, folosind profitabil spațiul liber, iar un tavan întins lucios (în principal în nuanțe deschise) poate crea o atmosferă de imponderabilitate într-un apartament, depășindu-i limitele.

Sistemul de bucătărie poate fi folosit până la tavan, creând mai mult spațiu de depozitare.

O soluție interesantă este al doilea nivel

Este rezonabil să faceți al doilea nivel dacă înălțimea tavanului este mai mare de 3 metri. Este mai bine să lăsați etajul al doilea pentru pat și este mai înțelept să părăsiți primul etaj pentru zonele de lucru - bucătărie, sufragerie, sufragerie și studiu. Cu toate acestea, curajoșii proprietari de garsoniere de la etajul doi construiesc dressinguri.

Al doilea nivel este urcat cel mai adesea folosind o scară.

Nu este necesar să faceți o cameră cu drepturi depline la etaj. Este suficient să faci un mic podium pentru a găzdui patul, ceea ce salvează și extinde suprafața utilă.

Unii proprietari încearcă să facă dormitorul de la etajul doi mai romantic și să instaleze o fereastră, dar acest pas necesită permisiunea autorităților competente.

Idei de interior

Suprafața unei astfel de camere este de aproximativ 30 mp. Interiorul este realizat în stilul minimalismului în culori deschise, deschise. Culorile se amestecă perfect unele cu altele, în timp ce elementele strălucitoare adaugă savoare designului. Luciul ușor este benefic, împingând granițele. Sunt folosite construcții cu oglinzi, ceea ce face ca zona să pară mai mare decât este în realitate. În spatele dulapului cu oglinzi se află un dressing.

Bucătărie mică și compactă pentru 2 persoane, există un bar, care este limita pentru zonele de luat masa și de dormit. La finisare s-au folosit materiale non-standard, ceea ce conferă farmec apartamentului. Canapeaua se extinde într-un pat dublu mare. Vizavi de canapea este un televizor, iar dedesubt este o zonă de lucru care poate fi ușor transformată pentru oaspeți.

Ferestrele mari creează o atmosferă de confort și moliciune. Apartamentul este dotat și cu iluminat artificial - lămpile și aplicele vor crea lumină indirectă moale seara. Apartamentul este potrivit atat pentru o fata cat si pentru un cuplu tanar.

Stilul mansardă este ideal pentru apartamentul unui burlac. Pereți de cărămidă, tavane din beton, ornamente din lemn - chiar și într-un apartament mic va fi mult spațiu atunci când utilizați acest tip de ornament. Într-un astfel de apartament, este ușor să faci fără umerase, este suficient să folosești o structură din funii și pe roți, care este ușor de mutat și se potrivește ușor în interior. Rafturile raman deschise.

Pentru un astfel de apartament, nu este o împărțire clară în zone, deoarece acestea pot fi combinate și intersectate. Zona de luat masa poate fi usor combinata cu camera de zi sau dormitorul.

Pentru mobilier, nu trebuie să alegeți variante pretențioase. Metalul rece, sticla, pielea, detaliile cromate vor completa perfect varianta masculina. Podeaua din lemn și nuanța pereților de cărămidă pot rămâne calde în apartament. Apropo, cărămida și lemnul sunt combinate eficient. Un astfel de apartament arată foarte elegant, contrastul este folosit în decorarea sa. Mobilierul din lemn, decorațiunile, elementele de decor din lemn vor crea confort și moliciune.

Această opțiune este transformată dintr-o cameră într-un apartament comun. Tavanul are 3,5 metri înălțime și proprietarii au decis să adauge un al doilea etaj. Au pus o baie și o bucătărie sub pat. Un dulap a fost ascuns sub scări pentru a nu cheltui bani pe un model încorporat. Astfel de elemente interioare pot fi realizate manual sau cumpărate manual. Și acesta este un alt plus al stilului loft: arătând imaginație, poți realiza un design creativ, luminos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila