De ce televizorul nu răspunde la telecomandă și ce ar trebui să fac?

Conţinut
  1. Cauze
  2. Cum să remediez?
  3. Cum să înlocuiți o telecomandă defectă?

Mulți proprietari de televizoare au uitat de mult momentul în care, pentru a schimba canalele TV, pentru a face sunetul mai puternic sau pentru a regla luminozitatea, trebuiau să se ridice de pe canapeaua confortabilă. În zilele noastre, telecomanda este de mare ajutor în această chestiune, așa că atunci când echipamentul nu mai răspunde brusc la semnalele acestei telecomenzi, acest lucru atrage după sine un oarecare disconfort. În acest articol, ne vom uita la motivele pentru care se întâmplă acest lucru și vom oferi recomandări despre cum să restaurați dispozitivul.

Cauze

Dacă receptorul TV nu răspunde la telecomandă, atunci aici una dintre cele două opțiuni este posibilă: problema se află direct în televizor sau în telecomandă. În primul rând, inspectați ambele dispozitive pentru orice daune vizibile. Dacă credeți că problema defecțiunii este în echipamentul de televiziune, atunci motivele pentru aceasta pot fi următoarele puncte.

Creșteri de tensiune... Dacă zona dvs. a experimentat recent furtuni puternice cu fulgere, acestea ar putea duce la supratensiuni bruște de putere. Studiați cu atenție starea unității de alimentare - de regulă, aceasta suferă în primul rând de sarcini electrice crescute și încetează imediat să răspundă la semnalele telecomenzii.

Pentru a preveni acest lucru în viitor, asigurați-vă că instalați protecție împotriva supratensiunii de rețea - un astfel de dispozitiv oprește echipamentul în timpul supratensiunii electrice, păstrându-și astfel starea funcțională.

Dacă nu au avut loc cataclisme meteorologice, atunci ar trebui să vă asigurați că nu există microfisuri în placa de bază pe sursa de alimentare. Rețineți că este foarte dificil să le lipiți. Și este departe de a fi un fapt că un non-profesionist va putea să o facă corect, este întotdeauna mai bine să achiziționați o nouă placă.

Poate, cauza defecțiunii constă în funcționarea defectuoasă a receptorului telecomenzii... Acest dispozitiv este responsabil pentru recepția semnalului de difuzare de la telecomandă. Dacă receptorul TV a fost deteriorat mecanic, atunci cel mai probabil un astfel de receptor nu va funcționa. În plus, din cauza lipirii de calitate scăzută a plăcilor, contactele încep adesea să se desprindă în ea. Din păcate, dacă nu știți să lucrați singur cu lipirea, atunci cel mai probabil va trebui să căutați ajutorul unui specialist.

Este posibil ca procesor ars... Acest microcircuit este responsabil pentru toate operațiile aritmetice și logice ale tehnicii și anume: selecția canalului, transmisia imaginii și reglarea intensității sunetului. Dacă elementul nu asigură un sistem de protecție și răcire de înaltă calitate, atunci mai devreme sau mai târziu se poate arde. Puteți achiziționa un procesor nou prin site-uri online sau din magazinele de piese radio.

Dacă sunteți convins că totul este în ordine cu echipamentul de televiziune în sine, atunci este telecomanda care nu face față îndatoririlor sale... Este posibil ca televizorul să nu răspundă la acesta dacă dioda din acesta din urmă este arsă sau bateriile sunt descărcate. De asemenea, transmisia semnalului este perturbată de deteriorarea mecanică. Examinați cu atenție accesoriul - dacă observați zgârieturi, așchii și alte defecte, este posibil ca acestea să fi fost motivul pentru care televizorul nu percepe semnalul de la distanță.

După cum știți, semnalul de la telecomandă se datorează radiației infraroșii. Viziunea noastră nu o poate vedea cu o simplă privire, dar semnalul poate fi văzut clar în fotografie. Încercați să-i faceți o poză în momentul în care apăsați butonul - daca in poza observati ca nu este lumina puternica pe dioda, prin urmare, telecomanda este defecta, este defecta.

După cum arată practica, în majoritatea cazurilor bateriile se epuizează, prin urmare, trebuie să aveți câteva seturi în stoc - acestea pot fie să curgă, fie să se așeze oricând. Vă rugăm să rețineți că acest tip de probleme se pot întâmpla chiar dacă bateriile sunt noi. În plus, există adesea situații în care mărfurile defecte sunt vândute în magazine - astfel de baterii nu mai funcționează după câteva zile de la cumpărare. Asigurați-vă că lăsați o chitanță și în această situație neplăcută, solicitați ca produsele defecte să fie înlocuite cu altele noi.

Se întâmplă că Receptorul TV de la sine nu răspunde la telecomandă. De exemplu, utilizatorii notează că de foarte multe ori Samsung nu răspunde la semnalele de la un dispozitiv de control cu ​​rază lungă. În același timp, este imposibil să comutați canalele prin intermediul telecomenzii - butoanele sale pur și simplu nu fac față funcțiilor lor.

Interferența externă este extrem de rară, dar nu le excludeți complet: asigurați-vă doar că nimic nu interferează cu funcționarea telecomenzii... Acesta poate fi un dispozitiv care funcționează, de exemplu, un cuptor cu microunde sau lămpi fluorescente intermitente. Destul de des, o situație similară apare într-o situație în care televizorul este plasat în bucătărie, de exemplu, multe gospodine îl pun pur și simplu pe cuptorul cu microunde, fără să se gândească măcar dacă este posibil să facă acest lucru. Este posibil ca astfel de acțiuni să ducă la faptul că echipamentul nu este pornit de la telecomandă.

Cum să remediez?

Dacă bateriile descărcate sunt cauza defecțiunii, atunci aceasta va fi cea mai ușoară opțiune. În acest caz, trebuie doar înlocuite cu altele noi. Același lucru este valabil și pentru orice interferență străină, pur și simplu trebuie eliminate - iar echipamentul va funcționa ca înainte.

Se întâmplă ca indicatorul să fie aprins, dar televizorul nu pornește cu telecomanda. Potrivit statisticilor, astfel de defecțiuni apar cel mai adesea cu produsele mărcilor LG și Sony. Încercați să verificați funcționarea dispozitivului pentru puritatea semnalului pe modelele corespunzătoare cu prietenii sau rudele dvs. Puteți contacta centrul de service, tehnicienii calificați vor diagnostica și readuce dispozitivul la o stare funcțională.

Se întâmplă ca oprirea și pornirea receptorului televizorului prin intermediul telecomenzii să nu aibă loc, în timp ce indicatorul reacționează, dar nu efectuează nicio acțiune. Sau tehnica răspunde la semnale numai după ce apăsați în mod repetat oricare dintre butoane. Dacă da, încercați să rezolvați problema cu apăsând simultan butoanele Program și Volum din partea frontală a televizorului - cel mai adesea rezolvă problema. Dar dacă situația nu se schimbă, cel mai probabil va trebui să reîncărcați microcircuitul telecomenzii la cea mai recentă versiune de software, după care televizorul se va putea porni prima dată.

După cum arată practica, cel mai adesea, astfel de defecțiuni apar cu echipamentele de la Samsung, precum și de la Philips.

Dacă observați că televizorul nu răspunde la comenzile telecomenzii - asigurați-vă că verificați cum reacționează la alte semnale... Când un singur buton nu funcționează, cel mai probabil, contactul s-a desprins sau s-a uzat. Pentru a restabili funcționalitatea contactului, este necesar să îndepărtați corpul telecomenzii sau capacul butoanelor și să lucrați cu un fier de lipit. O astfel de muncă nu necesită abilități speciale de lucru, dacă vă antrenați în prealabil pe placa veche, puteți relua cu ușurință și simplu semnalul în receptorul de televiziune.

În toate celelalte cazuri este posibil ca vechea telecomandă să fie reparată... Pentru a face acest lucru, îl puteți duce la un centru de service sau puteți lucra singur. Adesea, repararea unei telecomenzi este mult mai costisitoare decât achiziționarea uneia noi.Dacă cunoașteți modelul receptorului dvs. de televiziune, atunci trebuie doar să veniți la un magazin specializat și să denumiți marca - consultantul de vânzări va selecta rapid dispozitivul necesar pentru dvs. Dacă modelul vă este necunoscut sau este depășit, atunci poți folosi o telecomandă universală, care permite sincronizarea cu rezistențe de orice versiune și producător.

Cum să înlocuiți o telecomandă defectă?

Dacă întâmpinați o problemă cu un accesoriu, în 99% din cazuri este mai bine să-l înlocuiți. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să mergeți la magazin imediat după detectarea unei avarii. Pentru a rezolva situația cu telecomanda televizorului, puteți folosi un smartphone, pe care aproape toată lumea îl are.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația corespunzătoare, care vă permite să transformați gadgetul într-o telecomandă universală pentru orice aparat electrocasnic. După aceea, trebuie doar să îndreptați gadgetul către panoul TV, să sincronizați și să remediați setările.

O astfel de telecomandă improvizată va fi de încredere în funcționare. Nu va avea niciuna dintre dificultățile enumerate mai sus.

Pentru informații despre motivul pentru care televizorul nu răspunde la telecomandă și despre ce trebuie să faceți, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila