Piatra decorativa in decorarea interioara a livingului

Conţinut
  1. Caracteristici și Beneficii
  2. Unde să folosești?
  3. Idei populare

Piatra decorativă este foarte populară în interioarele moderne, deoarece acest material umple camera cu o atmosferă specială de confort și căldură acasă. Cel mai adesea, piatra artificială este folosită în designul camerei de zi.

În același timp, decorarea pereților din piatră este recomandată pentru camerele spațioase; în apartamentele mici nu va fi potrivit, deoarece compozițiile volumetrice pot reduce vizual spațiul. Dacă camera de zi din casă este mică, atunci poate fi decorată cu fragmente separate de piatră, combinându-le cu alte materiale naturale.

Caracteristici și Beneficii

Camera de zi ocupă un loc special în planificarea locuințelor, prin urmare, această cameră este alocată cea mai mare parte a suprafeței din apartament și cel mai la modă și cel mai creativ decor este folosit la decorarea interiorului său. Pentru a realiza zonarea în camera de zi într-un mod original, designerii recomandă utilizarea unei pietre artificiale. Ele pot fi folosite pentru a acoperi ambii pereți și pentru a așeza materialul sub formă de fragmente separate lângă șemineu, rafturi.

Acest finisaj arată frumos în spatele canapelei în combinație cu tapet.

Înainte de a decora o cameră de zi cu un tip unic de finisaj, trebuie mai întâi să selectați o piatră. Pentru sală, puteți folosi atât materiale naturale, cât și artificiale. În același timp, piatra naturală se caracterizează prin rezistență bună, durabilitate, dar este foarte scumpă, așa că nu toată lumea o poate achiziționa.

În ceea ce privește produsul decorativ, acesta este o alternativă excelentă la materialele naturale și are multe avantaje pozitive, printre care se numără:

  • Greutate mica;
  • Preț accesibil;
  • Ușor de operat;
  • Selecție uriașă de texturi și culori;
  • Nu necesită îngrijire specială;
  • Aspect estetic.

Pentru a preveni ca decorul să diminueze iluminarea din cameră, cel mai bine este să alegeți nuanțe deschise ale materialului. Piatra albă arată neobișnuit în camera de zi. De asemenea, puteți alterna elemente întunecate în interior cu tapet bej sau ipsos.

În proiectarea unei camere de zi cu televizor, sunt potrivite opțiunile de decorare cu panouri de piatră. Astfel de compoziții vor îndeplini nu numai funcții estetice, ci și practice, protejând pereții și colțurile de deteriorare.

Pentru ca interiorul camerei să dobândească atingeri blânde, se recomandă aranjarea plantelor vii în apartament.

Unde să folosești?

Piatra artificială este atât de versatilă încât poate fi folosită pentru a decora toate tipurile de suprafețe din camera de zi. Astăzi, majoritatea proprietarilor de apartamente preferă să decoreze arcade și uși cu acest material. Pentru un stil clasic, placarea cu piatră este potrivită. Fântâni mici sau cascade pot fi adesea găsite în modelele moderne de sufragerie. Astfel de modele vor fi un câștig-câștig în combinație cu produse care imită materialul natural.

Compozițiile de pereți de piatră și balustrade din fier forjat merită, de asemenea, o atenție deosebită. În acest caz, pereții pot fi decorați cu elemente artificiale sub formă de dungi sau panouri. Elementul principal din interiorul majorității camerelor de zi este șemineul. Fața cu o piatră va sublinia în mod favorabil frumusețea structurii pe fundalul general al camerei, iar podelele așezate dintr-un astfel de material vor face holul elegant și șic.

În camerele de zi mici, puteți face decor din piatră pe blatul barului. Această metodă de proiectare va delimita vizual spațiul și va face camera confortabilă.

Pentru ca camera să dobândească un aspect neobișnuit și confortabil, se recomandă completarea designului său strict cu elemente din lemn natural.

Idei populare

Odată cu apariția pietrei decorative, s-au deschis mari oportunități pentru designeri, datorită cărora multe idei creative pot fi transpuse în realitate. Acest material este excelent pentru decorarea camerelor de zi, deoarece este rapid și ușor de instalat, este ieftin și vă permite să creați interioare frumoase. În plus, holul este considerat un loc ideal pentru așezarea produselor artificiale. Finisajul realizat de el va completa modelele clasice de mobilier intr-un mod original si va impodobi simplitatea designului.

Combinația neobișnuită de materiale dure și moi de la suprafață va oferi camerei o atmosferă uimitoare.

Pentru interiorul camerei de zi, cel mai bine este să alegeți nuanțe deschise ale materialului. Dacă utilizați un laminat de culoarea cafelei în designul unei camere, tencuială bej pe pereți și așezați un fragment separat de piatră, atunci designul se va dovedi a fi elegant și modern.

Dacă suprafața este așezată cu material până la tavan, atunci se recomandă îmbunătățirea efectului cu blocuri de lemn.

Textura produsului, vopsită într-o nuanță de alb strălucitor, arată, de asemenea, bine; va merge bine cu mobilierul și alte obiecte de decor.

Finisajele din piatră sunt potrivite pentru orice stil de interior, dar materialul trebuie selectat corect. De exemplu, pentru un living decorat în stil Art Nouveau, cea mai bună soluție ar fi un decor de perete sub formă de cărămidă.

O suprafață căptușită cu material de formă neregulată, dimpotrivă, va strica simetria camerei.

De regulă, pentru camerele spațioase, cel mai bine este să folosiți fragmente mari care pot decora cea mai mare parte a zonei peretelui. Suprafața, căptușită cu plăci mari de ardezie, nu numai că va oferi camerei un sentiment de confort, dar va accentua și culoarea naturală a pietrei. De asemenea, nu trebuie să uităm de iluminatul din cameră.

Fără o iluminare bună de fundal, materialul își va pierde aspectul atractiv, iar culoarea și textura lui vor părea plictisitoare.

Decorul din piatră a șemineului merită o atenție deosebită în designul sufrageriei. Acest tip de decor face camera mai modernă și mai expresivă. „Cartierul” vetrei și a pietrei naturale este o modalitate excelentă de a arăta unitatea naturii în cameră. Pentru a continua armonia paletei, în camera de zi se recomandă ca suplimentar pereții de sub cărămidă să fie acoperiți. Nuanțele de maro și roșu vor umple camera cu căldură acasă.

Pereții din hol, decorați cu piatră de râu, arată, de asemenea, neobișnuit, în timp ce decorarea ar trebui să fie făcută pe toată lățimea peretelui și cel puțin un metru și jumătate înălțime. Decorarea joasă și lungă va fi un plus unic pentru camera de zi. Uneori, placarea peretelui pietruită este utilizată în interiorul unor astfel de încăperi. De regulă, este ales pentru țară și stilul tradițional. Dacă proprietarii casei doresc să facă camera de zi specială, atunci în spațiul său puteți așeza un pervaz din piatră multicoloră, care va fi amplasat de la podea până la tavan.

Pardoseala din lemn natural și mobilierul scump vor fi accentuate frumos de finisajul cu ardezie gri închis. Dacă interiorul camerei de zi conține pietre aspre, atunci covoarele, pernele și tapițeria din țesături moi vor ajuta la „încălzirea” atmosferei. În plus, formele stricte ale decorului pot fi „înmuiate” de nuanțele calde ale pereților, rafturile sculptate și canapele.

Pentru ca camera să nu se dovedească a fi mohorâtă, ar trebui să fie umplută cu iluminare cât mai mult posibil, astfel senzația tuturor culorilor va rămâne în camera de zi.

Un living modern este o cameră care ar trebui să fie în același timp potrivită atât pentru vacanțele în familie, cât și pentru divertisment cu prietenii, așa că interiorul său ar trebui să fie decorat cu un design elegant și sofisticat. În design, trebuie să folosiți mai mult alb și lumină. Placarea pereților din calcar alb sau compozițiile separate sub formă de rafturi de piatră arată original în încăperile mari.

În ceea ce privește decorul sub formă de cărămidă, în sufragerie este de obicei folosit pentru a încadra nișe.

Nu uitați și de designul pardoselii din hol. O opțiune la modă în acest caz este considerată a fi ardezia decorativă, care astăzi este utilizată pe scară largă în decorarea pereților.

Folosind diverse variante ale acestui material, puteți așeza o podea elegantă, iar combinația armonioasă de nuanțe închise și deschise va oferi camerei o notă specială de rafinament.

Din păcate, nu toată lumea se poate lăuda cu un living spațios, dar chiar și în camerele mici, se poate folosi decorarea din piatră. Pentru a nu reduce vizual spațiul, este recomandat să decorați doar o parte a pereților. Decorul parțial nu numai că va transforma camera, dar o va completa și cu culori și texturi frumoase. În plus, folosind un finisaj asemănător panoului, obțineți o bună economie la reparații.

Culorile strălucitoare pe pereți vor ajuta să facă camera interesantă și neobișnuită.

Este important să vă asigurați că inserțiile de piatră de pe pereți sunt combinate cu aspectul general al sufrageriei și sunt un fel de continuare a nuanțelor de mobilier și perdele. Compozițiile din diferite tipuri de pietre arată grozav, de exemplu, în centru puteți folosi un material cu o suprafață netedă, iar cadrul poate fi realizat din elemente volumetrice și brute.

Puteți pune singur o piatră decorativă. Pentru instrucțiuni detaliate, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila