Cum alegi o canapea mare pentru camera ta de zi?

Conţinut
 1. Criterii de alegere
 2. Opțiuni de proiectare și dimensiuni
 3. Opțiuni de proiectare
 4. Material de umplutură și tapițerie

Canapeaua este una dintre principalele piese de mobilier din orice sufragerie. Prin urmare, atunci când îl alegeți, este foarte important să țineți cont de o mulțime de criterii și nuanțe diferite pentru a alege cel mai optim model care este ideal pentru fiecare opțiune specifică de interior.

Canapele mari sunt de obicei achiziționate pentru un living mare. Un astfel de mobilier este foarte spațios, confortabil și confortabil. Canapele mari sunt realizate din materiale diferite și vin în diferite forme, modele și aspect.

Criterii de alegere

Alegerea unei canapele pentru un living spațios nu este la fel de dificilă ca pentru una mică. Canapele uriașe din sufragerie sunt indispensabile în cazurile în care ai o familie foarte numeroasă sau companiile mari se adună adesea acasă.

Există multe modele diferite de canapele mari.

Atunci când le alegeți, ar trebui să acordați atenție următoarelor criterii:

 • mobilierul tapițat trebuie să aibă un strat care va fi ușor de îngrijit;
 • comoditatea este unul dintre cele mai importante criterii;
 • funcționalitate - este bine dacă modelul de canapea selectat va oferi un loc pentru depozitarea lenjeriei de pat sau a altor obiecte personale;
 • numărul de locuri și dimensiunea danei;
 • forma canapelei - la vânzare puteți găsi modele drepte și unghiulare, ovale și în formă de U, precum și produse modulare;
 • tipuri și materiale de fabricare a tapițeriei, cadrul și arcuri - calitatea acestor elemente va afecta în mod direct durata de viață a mobilierului.

Opțiuni de design și dimensiuni

Atunci când alegeți un anumit model de mobilier tapițat, este necesar să luați în considerare pentru câte locuri este proiectat. Gândiți-vă la câți membri ai gospodăriei și oaspeți ați dori să plasați pe canapeaua din sufragerie, de la care trebuie să începeți.

Canapele drepte cu o lungime de 3 metri asigură cinci sau șase locuri.

Dacă sunteți în căutarea unei canapele cu mai multă spațiu, uitați-vă la modelele de colț, precum și la canapelele otomane, deoarece acestea oferă încă două locuri. Cu un astfel de model de mobilier tapițat, nu va trebui să instalați suplimentar scaune sau fotolii.

Un plus suplimentar de mobilier de colț este un loc de dormit spațios.

O altă versiune modernă a mobilierului tapițat este o canapea modulară. Astăzi este, de asemenea, foarte popular. Comoditatea sa constă în faptul că modulele individuale ale produsului pot fi schimbate și aranjate așa cum este convenabil în acest moment. Canapele modulare pot include articole precum pouf, fotolii, canapele și chiar șezlonguri.

Avantajele modelelor modulare includ:

 • capacitatea de a împărți camera în zone separate;
 • capacitatea de a schimba periodic aspectul interiorului prin rearanjarea modulelor individuale de canapea;
 • comoditatea si confortul odihnei.

Canapea din camera de zi poate îndeplini atât funcția de așezare în zona de recreere, cât și funcția de dană cu drepturi depline.

Canapele rabatabile cu dană pot avea diverse mecanisme de transformare:

 • Canapea-carte - se desfășoară prin ridicarea părții orizontale, care apoi, după clic, trebuie coborâtă. Avantajele acestui mecanism includ ușurința de descompunere. Cu toate acestea, o astfel de canapea nu poate fi instalată aproape de perete;
 • Cartea euro - pentru a obtine o cusa, scaunul trebuie ridicat, iar spatarul trebuie pus la locul lui.Astfel de modele sunt foarte fiabile, ușor de desfășurat, au o suprafață plană și sunt foarte confortabile pentru dormit;
 • Model unghiular „delfin” - a doua parte a danei trebuie scoasă cu o buclă specială. Este ușor și convenabil să așezați o astfel de canapea, dar nu oferă un loc pentru depozitarea lenjeriei de pat;
 • "Acordeon" - pentru a descompune mobilierul, scaunul trebuie ridicat, iar dana trebuie rostogolită înainte. Avantajul acestei canapele extensibile constă în zona de dormit spațioasă, totuși, plierea acestei structuri este puțin mai dificilă decât alte modele;
 • Model cu clapetă - are un design roll-out pe roți, pentru descompunerea căruia partea inferioară trebuie trasă înainte. Locul de dormit este, de asemenea, destul de spațios și foarte confortabil, mecanismul de rulare este fiabil și vă va servi mulți ani. Vă rugăm să rețineți, totuși, că roțile pot lăsa urme pe podea.

Un alt parametru important de luat în considerare atunci când alegeți mobilierul tapițat este adâncimea scaunului. Intervalul optim este de la 55 la 90 de centimetri. Rețineți că pentru fiecare persoană o adâncime diferită a scaunului va fi confortabilă, așa că o decizie foarte corectă ar fi să achiziționați o canapea cu perne care să fie plasate sub spătar și să vă permită astfel să reglați acest parametru.

Opțiuni de proiectare

Atunci când alegeți aspectul canapelei, trebuie avut în vedere faptul că produsul trebuie să se încadreze în stilul general al interiorului sufrageriei.

La vânzare puteți găsi canapele realizate în următoarele stiluri:

 • clasic - produsele se disting prin formele lor netede și prezența multor draperii;
 • modern - mobilierul tapițat în stil modern este foarte confortabil și funcțional, nu conține elemente atrăgătoare, are un design complet neutru care se va potrivi armonios în fiecare interior;
 • minimalist - produsele sunt realizate în forme dreptunghiulare stricte, designul este foarte laconic, adesea modelele nu sunt echipate cu cotiere;
 • baroc - mobilierul este decorat cu multe modele, are picioare și cotiere sculptate. Înălțimea picioarelor este de aproximativ treizeci de centimetri.

Daca iti place mobilierul original si neobisnuit, poti opta pentru o canapea semicirculara. Acest design de produs nu va trece neobservat, va arăta foarte elegant și modern.

Cu ajutorul canapelelor semicirculare, precum și în formă de U, este posibilă delimitarea zonei de recreere de zona de luat masa și coridor - acest lucru este foarte important pentru un studio de sufragerie.

Modelele pliabile de mobilier tapițat pentru dormit trebuie să fie fiabile, confortabile și convenabile. Prin urmare, dacă intenționați să dormiți regulat pe canapeaua achiziționată, nu ezitați să vă întindeți pe ea înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că produsul este confortabil.

Atunci când decideți culoarea mobilierului tapițat, ar trebui să decideți inițial dacă va fi un accent luminos în camera de zi sau ar trebui să se îmbine cu interiorul general. În funcție de aceasta, ar trebui să alegeți culoarea produsului.

De asemenea, atunci când alegeți un design de canapea, vă puteți ghida după următoarele reguli de design:

 • umbra canapelei ar trebui să fie cu cel puțin câteva tonuri mai deschisă decât decorarea peretelui;
 • mobilierul tapițat poate fi în culori luminoase, care ar trebui să difere în mod clar de restul interiorului;
 • nu folosiți multe elemente saturate în interior în același timp - un decor luminos de perete în combinație cu o canapea strălucitoare nu va arăta foarte bine, este mai bine să vă concentrați pe un singur lucru.

Material de umplutură și tapițerie

Tapițeria canapelei trebuie să fie de înaltă calitate, cu cusături îngrijite și uniforme. Țesătura pentru tapițerie poate fi foarte diferită, principalul lucru este că este practică, ușor de curățat și durabilă.

Unul dintre cele mai durabile materiale de tapițerie este pielea. Produsele din piele realizate în culori închise arată stilat și șic, vă vor servi mulți ani fără a-și schimba aspectul. Cu toate acestea, nu toți oamenii se simt confortabil să stea pe canapele din piele.Dezavantajul acestui material este faptul că orice zgârieturi de pe el vor fi foarte vizibile și va fi imposibil să le eliminați. Dezavantajele includ costul ridicat al mobilierului din piele.

Alte materiale bune pentru tapițeria canapelelor sunt velur, tapiserie, chenille, jacquard, precum și țesături din piele artificială și piele de căprioară. Cele mai populare sunt chenille și jacquard, deoarece îngrijirea lor este cât se poate de simplă și convenabilă, aceste materiale sunt foarte durabile și sunt, de asemenea, rezistente la decolorare.

Elasticitatea scaunului depinde de umplutura canapelei. Dacă scaunul este prea moale, după un timp se poate strânge treptat, iar produsul își va pierde aspectul atractiv. De asemenea, nu este foarte confortabil să te ridici de pe scaunul moale, mai ales pentru persoanele în vârstă. Din aceste motive este mai bine să alegeți un model de canapea cu un scaun suficient de elastic.

Iar pentru un model pliabil, este foarte important să fie confortabil nu doar să stai, ci și să dormi.

Pe baza acestui lucru, nu ar trebui să achiziționați mobilier tapițat cu umpluturi ieftine din spumă poliuretanică, care vor începe rapid să se strângă. Soluția optimă ar fi canapelele cu blocuri de arcuri, cu strat intermediar din pâslă termică sau fibră de cocos. Un astfel de model de canapea va fi echivalent cu o saltea ortopedică în ceea ce privește confortul și comoditatea nu numai pentru odihnă, ci și pentru somn.

Achiziționarea unei canapele mari pentru camera dvs. de zi necesită o abordare minuțioasă. Cu toate acestea, dacă te gândești la toate și alegi forma, dimensiunea, designul, materialele și aspectul potrivite ale produsului, mobilierul achiziționat te va încânta pe tine și întreaga familie timp de mulți ani.

Pentru informații despre cum să alegeți o canapea, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila