Interior la modă de sufragerie într-o casă privată

Conţinut
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Alegerea unui stil
 3. Proiectarea podelei
 4. Decor de perete
 5. Decorarea tavanului
 6. Selectam mobila
 7. Iluminat
 8. Exemple frumoase

Rolul sufrageriei în orice locuință poate fi cu greu supraestimat. Prin ea ei judecă gustul și preferințele estetice ale proprietarilor, capacitatea lor de a crea un mediu atractiv. Adesea sunt prea multe idei și poate fi dificil să le implementezi pe deplin chiar și într-un spațiu relativ mare. Pentru a evita greșelile, trebuie să studiați cu atenție recomandările specialiștilor.

Caracteristicile aspectului

Gândindu-te la amenajarea sufrageriei, trebuie să fii atent chiar și la detaliile nesemnificative, aparent fleacuri. Va fi mai ușor să organizați un spațiu armonios în viitor dacă camera este proporțională. Hol cu ​​suprafata de 35 mp. m și mai mult trebuie făcute pătrate. Designul se va dovedi a fi mai complet dacă evidențiați nucleul semantic - cel mai adesea se dovedește a fi o bibliotecă de acasă, o vatră, un panou cu plasmă, un colț moale.

Într-o casă de țară, rareori există suficient spațiu și, prin urmare, se folosește uneori o combinație de bucătărie cu o cameră de zi în aceeași cameră. O cameră mare este invariabil mai ușoară și mai confortabilă decât două camere relativ mici. Dar rețineți că această abordare face dificilă menținerea curățeniei și ordinii. Într-o locuință din bușteni, suprafața totală a bucătăriilor, a camerelor de zi și a zonelor de luat masa nu poate fi mai mică de 60 mp. m, cât spațiu să acordați fiecăruia dintre ei - decideți singuri.

De obicei, în camerele de zi pun scări care duc la nivelul superior al clădirii. Într-o casă suburbană din lemn, camera de zi ar trebui să fie dotată cu ferestre mari pentru a-i oferi un confort sporit. Dacă să separați sau nu sala de mese și zona de oaspeți cu pereți despărțitori depinde de dvs. Este potrivit să decorați spațiul din zona de luat masa cu nuanțe suculente care sporesc apetitul și starea de spirit binevoitoare. Dar, în același timp, este inacceptabil să vă abateți de la stilul unic ales și, dacă tot trebuie să faceți acest lucru, problema este corectată prin bariere luminoase între diferite părți ale camerei.

Atunci când faceți reparații într-o casă privată cu o suprafață foarte mică, trebuie neapărat să contactați profesioniștii. În acest caz, este puțin probabil că veți putea pregăti singur un aspect rațional al sălii.

Pentru soluții de design pentru decorarea sufrageriei, vedeți următorul videoclip.

Alegerea unui stil

Studiați cu atenție toate nuanțele stilului care vă plac pentru a nu rupe armonia. Abordările mai noi ar trebui folosite cu prudență. Clasicul este recomandat de majoritatea experților ca o soluție frumoasă de câștig-câștig. Va ajuta să faceți camera mai confortabilă și mai confortabilă, dar, în orice caz, încercați să vă transmiteți gusturile și preferințele prin stilul ales.

Neoclasicismul vă permite să schimbați designul mai flexibil decât stilul tradițional. O astfel de soluție este menită să creeze un interior unic și izbitor, care amintește de decorul unui palat luxos. Un candelabru mare de cristal va oferi cu ușurință solemnitate și chiar fast, mai ales în combinație cu perdele din satin, a căror culoare se potrivește cu tonul tapetului.

Mult mai simplu decât clasicele, decorul în stil rustic include soiuri precum Provence, țară, cabane alpine.

Toate cele trei subspecii implică următoarele caracteristici:

 • Simplitatea și refuzul deliberat al bibelourilor;
 • Utilizarea materialelor strict naturale, ca ultimă soluție, imitațiile lor de înaltă calitate;
 • Structuri din lemn atrăgătoare;
 • Mobila la comanda.

Toate acestea vă permit să vă simțiți cald și confortabil, iar costurile vor fi mai mici decât atunci când alegeți un design clasic.

Soluțiile preferate sunt o combinație de tonuri ușoare, calde de mobilier, cu culori și texturi ale țesăturilor de mobilier atent selectate. Asigurați-vă că vă gândiți la aspectul perdelelor, la utilizarea scaunelor din lemn. Chiar și indicii nesemnificative de lux, notele pline de farmec din decor sunt inacceptabile. Acest stil necesită un design similar pentru întreaga casă; este greșit să îl creați într-o singură zonă pentru oaspeți.

Un format precum minimalismul vă permite și să exprimați dorința de simplitate, nu suprasatura spațiul cu diverse elemente. Forma, culoarea vor fi folosite cu moderație, doar elementele necesare vor rămâne în cameră. Nu trebuie să vă gândiți deloc la folosirea decorului, acesta va fi de prisos într-un interior minimalist.

Dacă există dorința de a crea nu numai un interior simplu, ci și cel mai modern în spirit, trebuie să alegeți un stil high-tech. Implică utilizarea celor mai noi materiale, accesorii strălucitoare și modele decorative.

Simplitatea accentuată și execuția necomplicată sunt, de asemenea, caracteristice stilului loft, care cu siguranță va atrage adepții a tot ceea ce este industrial. Mijloacele expresive prin care se subliniază asocierea cu tehnica nu sunt aceleași ca în high-tech. Acesta este un strat de tencuială deliberat neglijent, țevi deschise și zidărie.

Desigur, puteți decora camera de zi nu numai în aceste stiluri. Interiorul mării este mereu proaspăt și romantic, stilul englezesc este ales de cei care luptă pentru rigoare și eleganță în orice, iar direcția scandinavă trădează adepții a tot ceea ce este bun și simplu. Barocul ar trebui folosit dacă doriți să prezentați fast și splendoare.

Proiectarea podelei

O pardoseală de living din materiale naturale este poate cea mai bună soluție, mai ales dacă pereții sunt decorați în aceeași ordine de idei. Acoperirile de podea, cum ar fi piatra și lemnul fin nobil, pot fi combinate cu aproape orice alt material de finisare. Când există o lipsă acută de fonduri, merită să utilizați laminat, linoleum sau covor, altfel alegerea este determinată de prioritățile personale și de stilul dominant. Puteți aplica, de exemplu, gresie porțelanată, gresie. Un laminat frumos este vizibil mai ieftin decât parchetul și, în același timp, este înaintea lui în rezistență.

Dacă, după ce ați luat în considerare idei diferite, vă decideți să așezați o țiglă, asigurați-vă că o completați cu un sistem „pardoseală caldă”. În caz contrar, suprafața va fi foarte rece.

Puteți auzi adesea că disconfortul este creat nu numai de tonurile reci, ci și pur și simplu de podelele întunecate. Nu este așa: astfel de soluții, de fapt, pot fi foarte atractive dacă abordezi corect alegerea nuanței. Podeaua întunecată integrează în exterior suprafețe de diferite culori și, datorită combinațiilor atent gândite, încetează să pară sumbră. Cea mai simplă regulă pe care chiar și nespecialiștii o pot aplica în siguranță este principiul contrastului: dacă o parte a camerei este mai aproape de negru, cealaltă ar trebui să fie cât mai ușoară posibil.

Decor de perete

Este atractiv să folosești imagini de fundal pentru că sunt foarte diverse; Hârtia ecologică și opțiunile de vinil cu aspect luxos nu epuizează gama de opțiuni. Dacă aveți suficiente fonduri, puteți chiar să lipiți o acoperire din bambus, iar dacă nu sunt mulți bani, nețesutul este o soluție utilă. Dar tapetul nu vă permite să rezolvați toate problemele de design, așa că folosesc alte moduri de a decora o cameră.

Produsele decorative dintr-un bar, bușteni, imitația lor se încadrează în mod ideal în stilul rustic. Rafturile încorporate cu cele mai simple modele, rafturile deschise din scânduri vor ajuta la ca atmosfera să fie și mai spectaculoasă. Printre accesoriile interesante de perete se numără decorațiunile de casă pe bază de cânepă și diverse ramuri.

Unii designeri nu ratează ocazia de a folosi fereastra, pentru că sunt bine conștienți de posibilitățile sale solide de design. Acest element arhitectural este capabil să-și arate toate avantajele doar la etajele doi și superioare, așa că utilizarea sa trebuie gândită cu mai multă atenție. În casă va fi mai multă lumină, dar va trebui să izolați bine peretele exterior. Schemele standard de geamuri nu sunt potrivite aici.

Decorarea tavanului

Tavanul poate fi realizat chiar și în moduri foarte complicate - există atât structuri suspendate, cât și produse pe mai multe niveluri din gips-carton. Adesea, pentru a vă ușura, ei fac o versiune simplă, vopsită cu o vopsea atractivă, care se potrivește cu culoarea tapetului.

În cele mai multe cazuri, ei încearcă să creeze o structură de tensiune de lungă durată., colorarea sa este determinată de scopuri suplimentare. Când scopul este să nu distrageți atenția de la restul elementelor de design ale camerei, merită să folosiți un finisaj mat. Dacă primul loc pentru tine este extinderea spațiului, atunci un tavan ușor lucios este cel mai potrivit. Umplutura luminoasă și expresivă va ajuta la crearea acoperirilor din material textil, dar rețineți că costul lor este destul de mare și va fi mai dificil să le mențineți în ordine decât altele.

Atunci când intenția este de a crea un tavan frumos, puternic și durabil, care nu necesită întreținere complexă, soluția poate fi găsită într-o variantă de bușteni. El are doar un minus - întreaga locuință ar trebui să fie apoi din lemn sau complet naturală, altfel un astfel de element de design ar contrazice întregul concept. Lemnul vopsit sau văruit complet în partea superioară a camerei arată elegant și nu creează probleme (mucegai, putregai).

Selectam mobila

Camera de zi nu poate fi considerată completă până când nu este instalat în ea mobilier confortabil; cea mai mică cerință este plasarea pe ea a tuturor celor care locuiesc în casă în același timp. Este indicat sa folositi o canapea, chiar daca este mica, dar transformabila sau completata cu puf. O soluție bună este să folosiți mese care se transformă din revistă în formă de luat masa și invers.

Cel mai adesea, pentru a vă bucura de confort și a nu petrece prea mult timp alegând cea mai bună soluție, ar trebui să vă limitați la mobilier în format clasic, care arată solid și indestructibil. Cel mai convenabil este să depozitați lucruri mici, reviste, figurine și alte obiecte decorative cu ajutorul unor obiecte sau noptiere. Principalul criteriu atunci când le alegeți, pe lângă rezistență și potrivire în interior, este o capacitate suficient de mare, mai bună chiar și cu o marjă. În varianta clasică, mobilierul nu ar trebui să ocupe mult spațiu. Acest moment este deosebit de important la selectarea sistemelor de stocare. Singurele excepții sunt obiectele masive foarte valoroase decorate în stil antic.

Cel mai bine este să puneți un mic dulap sau dulap sub scări pentru depozitarea lucrurilor care vor fi necesare doar ocazional. In ceea ce priveste numarul de scaune, taburete si fotolii, trebuie sa il determinati singur, dupa gustul si nevoile dumneavoastra.

O masă din lemn cu o formă aspră pronunțată, care stă la o oarecare distanță de șemineu, este o soluție foarte atractivă și rațională. Va fi placut sa stai la masa cu fata spre vatra in serile de iarna, privind flacarile.

Iluminat

Dacă amenajarea este încă gândită sau se pregătește o schimbare, încercați să introduceți ferestre-uși largi, pornind de la podea și care duc în curte. Adăugarea sau eliminarea textilelor poate fi la fel de valoroase descoperiri stilistice, dar numai dacă decizia este luată de un designer cu experiență. Dar dacă tul, draperiile, jaluzelele sau altceva vor atârna în casă în spatele a 3 ferestre, doar tu însuți ar trebui să stabilești. După lumina naturală, încep să se gândească la electricitate.

Soluția standard este următoarea: zona de relaxare este iluminată de lămpi ușoare, iar zona de luat masa este iluminată de candelabre mari în culori strălucitoare.

Metoda clasică de iluminare artificială (folosirea candelabrelor) a pierdut teren în ultimii ani. Este vorba despre compatibilitatea sa slabă cu tavanele întinse și suspendate. Spoturile și benzile cu LED-uri înlocuiesc candelabrele în interioarele moderne. Pentru o cameră mare, o singură sursă de lumină, chiar distribuită de-a lungul perimetrului tavanului, poate să nu fie suficientă. Apoi, trebuie să alegeți lămpi pe perete sau pe podea. Sunt garantate că vă vor ajuta să vă concentrați asupra caracteristicilor camerei și să o facă mai confortabilă.

O lampă de podea poate acționa ca o sursă de lumină de seară dacă este plasată pe un suport înalt. Rafinamentul și rafinamentul sunt introduse de pandantive decorate. Pentru a se putea mișca liber, acestea sunt așezate peste mobilier sau pe pereți.

Atunci când o canapea este plasată în cameră, cel puțin o lampă de perete ar trebui să fie plasată deasupra acesteia, pe care o selectați pentru a citi sau a scrie confortabil. Sistemele de iluminat prin pardoseală sunt cel mai bine plasate în colțurile camerei. Te descurci cu un minim rezonabil de corpuri de iluminat, cumpărându-le „pentru frumusețe”, imaginarea vag a unui rol funcțional este o idee foarte proastă. Dacă în camera de zi este alocată o zonă de lucru, este imperativ să folosiți o lampă de masă în ea!

Nișele din pereți, picturile și vazele, acvariile și panourile, colecțiile de figurine sau sculpturi mai mari și compozițiile din fotografii pot fi iluminate foarte bine. Dar cel mai bine este să vă consultați cu experți pentru a obține aspectul cel mai avantajos și proaspăt.

Este recomandabil să vă gândiți imediat cum va sta șemineul. Dacă i se atribuie rolul unui accesoriu central, trebuie să puneți acest element în fața canapelei sau fotoliilor. Dar atunci când trebuie să formați o zonă pentru relaxare personală, instalarea unui șemineu într-un colț îndepărtat va fi corectă.

Exemple frumoase

Potrivit designerilor experimentați, mobilierul, ferestrele (draperii sau jaluzele), detaliile decorative ar trebui să fie egale, aduc aceeași contribuție la simțul stilului. Într-o casă suburbană, unde oamenii se vor odihni și se vor recupera, ar trebui să preferați un design în spiritul Provencei sau al țării. Adăugarea de varietate și sporirea emoțiilor se va realiza prin decorarea pereților cu panouri 3D, dar acest pas este justificat doar într-un mediu modern. Acoperirile, tablourile și fotografiile monocromatice sunt mult mai plăcute din punct de vedere estetic decât tapetul cu ornamente mari.

Vitraliile merită remarcate printre alte elemente decorative. Vor adăuga soliditate, vor crea impresia de bogăție materială a proprietarului. Nu este deloc necesar să ocupați pereții sau deschiderile ferestrelor cu ei, vitraliul nu va arăta mai puțin elegant pe fațadele de mobilier, pe ușile interioare.

În majoritatea locuințelor, o canapea de colț va fi potrivită; Ori de câte ori este posibil, încercați să utilizați cu ea cea mai luxoasă lampă de tavan. O soluție originală și practică o reprezintă bibliotecile, care, alături de funcția lor principală, asigură zonarea spațiului.

O idee grozavă este o canapea turcoaz sau albastră, dar alegând-o, va trebui să faci totul în rest strict monocromatic.

Combinarea unui living cu o zonă de dormit este justificată doar dacă suprafața totală este insuficientă. Dacă decideți să faceți un astfel de pas, excludeți dulapurile voluminoase și alte articole grele. Romantic, elegant și practic în cabane va exista o combinație de balansoar și lampă de podea, atent selectate pentru priveliștea din jur, ele formează o compoziție completă. Cea mai bună proporție între mobilierul ocupat și spațiul liber este 1: 1.

Elementele de interior din lemn natural se dovedesc a fi mai bune decât altele în aproape orice casă.

Ornamentele forjate au fost și rămân adevărate atribute ale stilului clasic. Bronzul învechit a devenit o versiune la modă a timpurilor recente.Dar ceea ce categoric nu ar trebui să fie, deci acestea sunt tonuri saturate, strălucitoare și tranziții bruște de la o culoare la alta. Cursând subtil unul în celălalt culoarea bej-miere și violet sau albastru intens se va potrivi mult mai bine. Utilizarea diferitelor nuanțe de alb sau lăptos va ajuta la atragerea atenției asupra designului pereților și tavanelor.

Culoarea depinde și de spațiul disponibil: este mai corect să folosiți tonuri de alb în încăperile mici, iar tonuri de bej în cele medii și mari. În acest caz, sunt utilizate în mod necesar accesorii de culoare suplimentare, intercalate cu liliac, lavandă, liliac. Vopsind peretii in tonuri verzi, este usor sa le dai prospetime. Culoarea galbenă arată calmă și binevoitoare, se adaptează la conversație.

Petele de culoare care contrastează cu împrejurimile arată elegant. Ele vă ajută să vă concentrați pe anumite părți ale camerei. Camera de zi pare solidă și stabilă, unde sunt folosite combinații de partea superioară deschisă și partea inferioară întunecată. Adâncește vizual camera prin pictarea unuia dintre pereți vizibil mai întunecat decât ceilalți. Când există dorința de a crea ceva cu adevărat extraordinar, merită să folosiți un strat de oglindă sau plăci sculptate pe tavan.

Dintre accesoriile suplimentare, este util să folosiți cărți, vaze, oglinzi în rame și tablouri elegante. Livingul în stil rustic este decorat cu sfeșnice, rame foto. De asemenea, vor arăta bine și dulapurile cu uși transparente umplute cu vesela stilizată.

Iubitorii de rătăciri îndepărtate își pot exprima hobby-ul expunând suveniruri remarcabile ca decor, de exemplu, figurine, măști exotice și altele asemenea. Când în cameră este prevăzut un șemineu, ar trebui să stea pe el. Pentru decorarea podelei se folosește parchetul sau laminatul.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila